Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 30

NBA duris pravėręs R.Jokubaitis: apie ilgą naktį, netikėtą kvietimą ir realiausią scenarijų

Rokui Jokubaičiui naktis iš ketvirtadienio į penktadienį buvo ilga ir kupina staigmenų. Tiesa, malonių. 20-metis gynėjas išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržoje, o pasirinko jį legendinis klubas – „New York Knicks“. Netrukus po šios žinios R.Jokubaitis ir jo tėtis – buvęs krepšininkas Aivaras Jokubaitis – sudalyvavo Roko Pakėno laidoje „Pikenrolas“, kurioje pasidalino karštos ir nenuspėjamos nakties įspūdžiais.

Dauguma apžvalgininkų prognozavo R.Jokubaičiui vėlesnį šaukimą biržoje, tačiau „Knicks“ organizacija lietuvį pačiupo jau 34-ąjį.

„Šita naktelė buvo įdomi, nes tikėjausi, kad birža praeis greičiau, sklandžiau, bet viskas ilgai truko. Antram rate taip ilgai jau neteko laukti, tas nustebino ir nudžiugino. Naktelė įdomi, bet emocijų teigiamų labai daug“, – šypsojosi Klaipėdoje esantis Lietuvos krepšinio talentas.

Jo tėtis Aivaras pasakojo, kad dirbo naktinėje pamainoje, tad taip pat sekė visus įvykius tiesiogiai. Ir liko nustebintas.

„Vis laukiau kaip buvo ir prognozuojama – 40-ta, 45-ta vieta ir kažkaip, kai atėjo trisdešimtukas, galvojau išeisiu truputį. Grįžau ir žiūriu, kad Roko nebėra. Pasižiūriu – 34-tas pašauktas. Kaip ir apgavo, bet labai laimingas esu“, – kalbėjo A.Jokubaitis.

Lietuvos krepšinio gerbėjai laukė Roko Jokubaičio pavardės NBA naujokų biržoje ir nenuostabu, kad sveikinimai pasipylė iškart po „Knicks“ manevro.

„Dar tėčiui skundžiausi, kad belekiek sveikinimų, labai daug. Reikės pabandyt paskirti pusvalandį ar valandą visiems atsakyti. Naujokų birža visiems yra aktuali – tiek JAV, tiek Lietuvoje. Daug sveikinimų, bet čia malonūs rūpesčiai“, – mojo ranka 20-metis krepšininkas.

Sveikinimų, tiesa, sulaukė ne tik Rokas, bet ir jo tėtis.

„Esu nenutolęs nuo krepšinio, tai ir mane vyresni draugai sveikina, kad turiu tokį šaunų sūnų“, – su pasididžiavimu pasakojo 47-rių A.Jokubaitis.

Aukščiau už Roką NBA klubų buvo pakviesti tik šeši lietuviai: Jonas Valančiūnas (5-uoju 2011 metais), Domantas Sabonis (11-uoju 2016 metais), Žydrūnas Ilgauskas (20-uoju 1996 metais), Donatas Motiejūnas (20-uoju, 2011 metais), Arvydas Sabonis (24-uoju 1986 metais) ir Linas Kleiza (27-uoju 2005 metais).

„Rimta kompanija, iš kurios pusės bepažiūrėsi. Aišku, pirmajame rate yra smagesnis jausmas būti, bet kai ties Kleiza baigiasi tas sąrašas, tikrai smagu. Vien pozityviai galima vertinti“, – R.Pakėnui sakė R.Jokubaitis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

NBA duris pravėręs krepšininkas pasakojo, kad kalbos su pajėgiausios pasaulio lygos klubais prasidėjo dar praėjusiais metais, o procesas tęsėsi iki pat dabar.

Tiesa, kalbėta daugiausiai buvo su kitomis organizacijomis.

„Labai įdomu tai, kad iš „New York Knicks“ nebuvo per daug susidomėjimo, nei pokalbių neturėjau. Buvau įsitikinęs, kad bus Bruklinas („Brooklyn Nets“ – aut. past.). Sukosi viskas aplink 44-ąjį šaukimą. Su „Knicks“ nei pokalbių buvo, nei agentas perspėjo. Labai nustebino, bet nuostaba maloni“, – atviravo R.Jokubaitis.

Nors pakvietė lietuvį „Knicks“ gana aukštu šaukimu, tačiau kol kas su juo nesukontaktavo.

„Bet dabar naktis tokia buvo... Taip, instagrame į istorijas įsidėjo, pasekė. Kai toks klubas – smagu. Bet asmeniškai kažkur neparašė. Aišku, jiems irgi yra reikalų po draftų nakties. Gal vėliau susirašysime, bet tai laiko klausimas“, – neabejojo Rokas ir pripažino, kad kol kas išvis nėra lankęsis Jungtinėse Valstijose.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Roko tėtis Aivaras laidoje pasakojo, kad jam „Knicks“ labiausiai asocijuojasi su senais laikais, kuomet tai buvo viena iš dominuojančių jėgų NBA su Patricku Ewingu priešakyje.

Jaunesniam Jokubaičiui ir asociacijos vėlesnės.

„Man pirma mintis – „Madison Square Garden“ arena. Carmelo Anthony gal „Nuggets“ žaidėjas, bet „Knicks“ irgi su juo asocijuojasi, kai jis žaidė tuos įspūdingus sezonus“, – vardino R.Jokubaitis.

Koją ant NBA slenksčio pastatęs gynėjas neslepia, kad vien pamatyti NBA virtuvę, organizacijų lygį, pakonkuruoti su geriausiais pasaulio žaidėjais – jo svajonė.

„Kaip pagalvoji, po šios nakties ji dar labiau pasiekiama“, – susimąstė R.Jokubaitis.

Net ir po NBA klubo šaukimo išlieka atvirų klausimų. Svarbiausias iš jų – kur Rokas žais kitą sezoną?

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ sumokėjo Kauno „Žalgiriui“ išpirką ir dabar gynėjas yra mėlynai granatinių narys bei Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis, bet „Knicks“ teoriškai gali užsigeisti jau dabar matyti lietuvį savo organizacijoje.

Jei Rokas sparnus už Atlanto pakeltų dabar, „Žalgiriui“ nubyrėtų solidi išpirka.

„Jei sąžiningai, tai norėčiau, kad pasiliktų Europoje, įrodytų savo vertę, parodytų, kad jis gali žaisti savo krepšinį čia. Manau, kad dar reikėtų pabūti“, – apie sūnaus ateitį kalbėjo A.Jokubaitis.

R.Jokubaitis jau turi galvoje susidėliojęs ir realiausią scenarijų.

„Dabar priklauso nuo NBA komandos, kiek jie nori mane matyti, bet realiausias variantas būtų, kad pašaukia ir dar metams lieki Europoje, – tikino R.Jokubaitis. – Šitas scenarijus, manau, realiausias. Taip ir bus, manau, nebent kažkas keisis. Jei keisis, tada būtų pagalvojimų. Bet pagal planą yra taip, kad dar metai Europoje, o tada priklausys, kaip susiklostys sezonas ir žiūrėtume.“

Nors Šaras jau prisiviliojo R.Jokubaitį į „Barcą“, tačiau 20-metis pasakojo naujojo trenerio sveikinimo žinutės dar nesulaukęs.

„Kol kas ne, bet naktis buvo ilga, nespėjau gal visko peržiūrėti. Pasveikins ar ne, bet tikrai žinau, kad stebėjo biržą, tikrai viską žino. Šaras tų dalykų nepraleis“, – šypsojosi gynėjas.

Tiesa, pastaruoju metu su Š.Jasikevičiumi pabendrauti jam tenka retai.

„Teko, teko vasaros pradžioje, kai buvo neaiškumų daug dėl kito sezono, bet šiuo metu ne. Bendrauju su kitais „Barcos“ žmonėm: su fizinio rengimo treneriu Justinu Grainiu, su daktaru. Jie man padėjo visas medicinines praktikas praeiti, siunčia programas pasiruošimo sezonui“, – pasakojo R.Jokubaitis.

Tėtis A.Jokubaitis neslėpė, kad sprendimas keltis į „Barcą“ buvo labai sunkus jo sūnui, o apmąstymų būta įvairių.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

„Kaip Rokui, tai tikrai sprendimas buvo nelengvas. Kiek aš jį žinau, jis nėra mėgėjas skaityti tų žinučių, nuomonių, o aš, kaip seno kirpimo, apie sūnų paskaitau, tai ir juokas paima, ir pyktis. Mes su Roku tikrai ilgai gvildenom tą klausimą, sprendėm jį. Pasilikti „Žalgiryje“ yra pliusų, išvykti irgi yra pliusų. Dėliojom, dėliojom ir palinko tas reikalas, kad galbūt daugiau šanso gyvenime galbūt nebus papulti į tokį didį klubą kaip „Barcelona“. Gal jis ir save paskui graužtų visą gyvenimą, kad nepasinaudojo tokiu šansu. Jasikevičius jį mato kaip žaidžiantį įžaidėju, ko Rokas visą gyvenimą nori, o „Žalgiryje“ kažkaip Schilleris jį mato atakuojančiu gynėju. Bet ačiū jam (Martinui Schilleriui – aut. past.) kaip treneriui, kad davė jam šansą, į naudą išėjo ir šita patirtis. Jis priėmė labai didelį iššūkį. Ir vėl gyvenime priimtas iššūkis, tikiuosi, kad jis susidoros“, – vylėsi A.Jokubaitis.

Visą laidą „Pikenrolas“ žiūrėkite čia:

VIDEO: PIKENROLAS: Aivaras ir Rokas Jokubaičiai – kelias nuo Mažeikių iki „New York Knicks“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius