Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 01

NBA finalo starte – „Lakers“ dominavimas ir „Heat“ lyderių traumos

Intriguojančio NBA finalo starto laukę krepšinio gerbėjai turėjo nusivilti. Pirmajame serijos mače „Los Angeles Lakers“ įtikinamai 116:98 (31:28, 34:20, 28:19, 23:31) nugalėjo „Miami Heat“ ir išsiveržė į priekį serijoje keturių pergalių 1-0.
LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas
LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas / „Scanpix“ nuotr.

Nors laimėjo „tik“ 18 taškų skirtumu, „Lakers“ dominavo didžiąją rungtynių dalį ir trečiajame kėlinyje turėjo net 32 taškų persvarą (87:55).

Negana to, kad pralaimėjo, „Heat“ jau pirmajame finalo mače neteko dviejų lyderių.

Dar antrajame kėlinyje kairę koją susižeidė ir po ilgosios pertraukos nebežaidė Goranas Dragičius, iki šiol atkrintamosiose buvęs rezultatyviausiu „Heat“ žaidėju (vid. 20,9 taško per rungtynes). Nerimaujama, jog 34-erių slovėno trauma gali būti rimta, tačiau tikslesnes išvadas Floridos komanda ketina pateikti po išsamių tyrimų.

Trečiajame kėlinyje Majamio klubas liko ir be Rytų konferencijos finalo herojaus Bamo Adebayo, kuris po kontakto su Dwightu Howardu susižeidė kairįjį petį – tą patį, kuris „Heat“ centrą trumpam buvo išmušęs iš vėžių ir praėjusioje serijoje prieš „Boston Celtics“. Patraukęs į rūbinę, dvigubą dublį (vid. 18,5 taško ir 11,4 atkovoto kamuolio) atkrintamosiose renkantis centras į aikštę nebesugrįžo.

Traumą dar antrojo ketvirčio pabaigoje patyrė ir antras pagal rezultatyvumą „Heat“ žaidėjas Jimmy Butleris, tačiau nepaisant išsisuktos čiurnos puolėjas žaidė ir po ilgosios pertraukos.

Košmariškai pasibaigusį mačą „Heat“ sugebėjo pradėti solidžiai.

Per pirmąsias rungtynių minutes Eriko Spoeltros auklėtiniai pataikė beveik viską ir įpusėjus pirmajam ketvirčiui pirmavo 23:10, bet kaip greitai „Heat“ susikrovė pranašumą, taip pat staigiai jį ir prarado.

Fantastiškai iš toli atakavę Los Andželo krepšininkai dar pirmajame kėlinyje išsiveržė į priekį (31:28), o antrajame ketvirtyje ėmė tolti nuo „Heat“ dviženkliu skirtumu – 65:48. Pirmąją rungtynių pusę „Lakers“ užbaigė laimėdami atkarpą net 53:23.

Situacija nepasikeitė ir antroje rungtynių dalyje – „Lakers“ naudojosi pakrikusiais varžovais ir jau trečiajame kėlinyje ėmė triuškinti Majamio komandą 87:55.

G.Dragičių aikštėje pakeitęs naujokas Kendrickas Nunnas per keliolika minučių pelnė net 18 taškų ir padėjo „Heat“ sumažinti skirtumą iki padoraus, bet atkurti intrigos Majamis nesugebėjo ir „Lakers“ serijoje išsiveržė į priekį.

LeBronui Jamesui tai buvo 50-osios rungtynės NBA finaluose. Dešimtą kartą lemiamą seriją žaidžiantis Karalius šią progą pažymėjo likdamas per plauką nuo trigubo dublio – „Lakers“ puolėjas rungtynes užbaigė su 25 taškais (7/13 dvit., 2/4 trit., 5/6 baud.), 13 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyviais perdavimais.

Be LeBrono, bent 50 rungtynių NBA finaluose per visą lygos istoriją yra sužaidę tik šeši žaidėjai.

Rezultatyviau už L.Jamesą „Lakers“ gretose žaidė Anthony Davisas. Pirmą kartą į NBA finalą patekęs aukštaūgis dominavo po krepšiu ir per 38 minutes pelnė 34 taškus (9/17 dvit., 2/4 trit., 10/10 baud.), atkovojo 9 kamuolius ir išdalino 5 rezultatyvius perdavimus.

Rezultatyviau iš visų „Lakers“ žaidėjų NBA finaluose debiutavo tik du krepšininkai – 43 taškus prieš 20 metų įmetęs Shaquille'as O'Nealas ir 42 taškais prieš 71 metus pasižymėjęs George'as Mikanas.

„Lakers“ pirmajame finalo susitikime pataikė net 13 iš pirmųjų 19 mestų tritaškių. Tiesa, vėliau Los Andželo krepšininkai prametė 13 metimų iš eilės ir rungtynes užbaigė su 15 pataikytų tritaškių iš 38.

Antrasis serijos mačas bus žaidžiamas naktį iš penktadienio į šeštadienį 4 val. Lietuvos laiku.

„Lakers“: Anthony Davisas 34 (10/10 baud., 9 atk. kam., 5 rez. perd.), LeBronas Jamesas 25 (13 atk. kam., 9 rez. perd.), Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 13, Danny Greenas 11 (3/8 trit.), Alexas Caruso 10.

„Heat“: Jimmy Butleris 23 (5 rez. perd.), Kendrickas Nunnas 18 (8/11 metimai), Tyleris Herro 14 (6/18 metimai), Jae Crowderis 12 (4/7 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius