Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 08 06

NBA: kokios vietos apskaičiuotos J.Valančiūnui, D.Saboniui ir LeBrono „Lakers“?

NBA praūžė didžiulių permainų atnešusi vasara. Stipriausios krepšinio lygos klubai dabar gali ramiai atostogauti, o ESPN įvertino, kokiomis pajėgomis jie pasitinka artėjantį sezoną. ESPN žurnalistas Kevinas Peltonas pateikė įdomių paskaičiavimų ir prognozių lietuviškoms NBA ekipoms bei LeBrono Jameso „Los Angeles Lakers“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

ESPN rėmėsi statistinėmis kalkuliacijomis, kurios sumuoja žaidėjų +/- statistikos vidurkį, prognozuojamą žaidimo laiką ir rungtynių skaičių. Be abejo, mainai, traumos ir kiti netikėti dalykai į apskaičiavimus nepatenka, todėl NBA klubai sezono metu turės galimybę jas paneigti.

Bet skaičiavimai sudėliojo, kad Jono Valančiūno atstovaujama „Toronto Raptors“ bus stipriausia Rytų konferencijos komanda su maždaug 55 pergalėmis.

„Raptors“ jau ir taip keletą sezonų iš eilės pranoko prognozes, o dabar juos itin sustiprino Kawhi Leonardas, kuris visose statistinėse projekcijose lenkia DeMarą DeRozaną.

K.Peltonas antroje vietoje regi „Boston Celtics“, trečioje – „Philadelphia 76ers“, o ketvirtoje – Domanto Sabonio „Indiana Pacers“.

ESPN paskaičiavimais, „Pacers“ iškovos apie 46 pergales, nors praėjusį sezoną jų pasiekė 48. Tokia tikimybė argumentuojama tuo, kad karjeros sezoną sužaidęs Victoras Oladipo neišlaikys kartelės.

Daug įdomesnė situacija Vakaruose, kur daugiausiai pergalių – 59, prognozuojamos „Golden State Warriors“.

Nors į komandą atvyko DeMarcusas Cousinsas, dėl traumos jis ilgai negalės prisijungti prie komandos, o žaidimo kreivei prognozuojamas šioks toks regresas, nes čempioniškoms komandoms būdingas atsipalaidavimas ir formos kritikas reguliariojo sezono metu.

Daugelį nustebino ESPN projekcija pastatyti „Utah Jazz“ į antrąją poziciją. Praėjusį sezoną „Jazz“ pasiekė 54 pergales, o šiemet, ESPN paskaičiavimais, maždaug tiek – 53,4, užteks antrajai vietai Vakarų konferencijoje.

Vos vos mažiau pergalių – 53, paskaičiuotos „Houston Rockets“. Pernai „Rockets“ pasiekė net 65 pergales, tačiau Trevoro Arizos ir Luco Mbah a Moute netektys per didelės, kad Carmelo Anthony galėtų pakylėti Hjustono komandą aukščiau.

Ketvirtoje vietoje surikiuota lietuviškoji „Denver Nuggets“, su Artūru Karnišovu, Tomu Balčėčiu ir Martynu Pociumi organizacijos biure.

Paskaičiuota, kad „Nuggets“ statistiškai turėtų pasiekti maždaug 50,5 pergalės. Prognozuojama, kad su sveiku Paulu Millsapu ir patobulėjusiu jaunimu Denverio komanda pagaliau pateks į atkrintamąsias.

K.Peltonas paskaičiavo, kad statistiškai „Los Angeles Lakers“ neturėtų prasibrauti į atkrintamąsias. Jis įvertino, kad net ir į komandą atvykus LeBronui Jamesui, „Lakers“ tiesiog turėjo per daug žaidėjų permainų ir turėtų finišuoti 9 vietoje. Žinoma, kai ekipoje yra LeBronas, tos pozicijos gali greitai keistis, bet ESPN neabejoja, kad „Lakers“ nebus pajėgūs mesti konkurencijos geriausioms Vakarų komandoms.

ESPN skaičiavimų prognozė
Rytų konferencija Vakarų konferencija
Komanda Perg. prognozė Komanda Perg. prognozė
1. „Raptors“ 55,1 1. „Warriors“ 58,6
2. „Celtics“ 53,2 2. „Jazz“ 53,4
3. „76ers“ 47,8 3. „Rockets“ 53
4. „Pacers“ 45,7 4. „Nuggets“ 50,5
5. „Bucks“ 45,2 5. „Timberwolves“ 49,6
6. „Heat“ 44,8 6. „Thunder“ 47,2
7. „Wizards“ 43,6 7. „Pelicans“ 44,1
8. „Pistons“ 39,4 8. „Trail Blazers“ 42
9. „Hornets“ 38,3 9. „Lakers“ 41,2
10. „Nets“ 36,8 10. „Spurs“ 38,5
11. „Magic“ 33,6 11. „Clippers“ 35,5
12. „Cavaliers“ 31 12. „Grizzlies“ 33,1
13. „Knicks“ 30,8 13. „Mavericks“ 32,1
14. „Bulls“ 28 14. „Suns“ 27,2
15. „Hawks“ 25,9 15. „Kings“ 25,4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius