Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 12

NBA kontrakto ypatumai – su komanda nesitreniruoja, bet žaidžia

Nacionalinė krepšinio lyga (NBA) įvedė dvišalius kontraktus, angliškai vadinamus „two way“, kurie kartais įstumia klubus į dviprasmišką padėtį. Bent jau „Oklahoma City Thunder“ krepšininko Luguentzo Dorto atvejis atrodo keistas.
Luguentzas Dortas
Luguentzas Dortas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dvišaliai kontraktai buvo įvesti tam, kad komandos galėtų pasitelkti daugiau žaidėjų į sudėtį, bet neišpūstų biudžeto.

Tokias sutartis pasirašę žaidėjai įprastai migruoja tarp NBA ir rezervinės G lygos, kurioje praleidžia didžiąją sezono dalį.

Pagal taisykles, dvišalį kontraktą pasirašęs žaidėjas su NBA klubu gali praleisti tik 45 dienas per sezoną. Likusį laiką jis turi būti G lygos komandoje.

Tačiau ką daryti, jei atsarginių suolo gale turėjęs būti krepšininkas žaidžia gerai, o komanda su juo laimi?

Tokia situacija nutiko „Thunder“, kuri praėjusią vasarą prarado savo lyderius Russellą Westbrooką ir Paulą George'ą.

Nepaisant to, konkurencingoje Vakarų konferencijoje Oklahomos Sičio krepšininkai jau laimėjo 32 mačus, pralaimėjo 22 ir užkopė į šeštą vietą.

Prie sėkmės svariai prisideda L.Dortas.

„Scanpix“/AP nuotr./Luguentzas Dortas
„Scanpix“/AP nuotr./Luguentzas Dortas

Sezono pradžioje 20-metis 191 cm ūgio naujokas buvo pasitelktas iš G lygos, kur „Oklahoma City Blue“ ekipai rinko 19,5 taško ir atkovojo po 4,8 kamuolio.

„Thunder“ komandą kamavo traumos, tad reikėjo laikino pastiprinimo.

Tačiau savo energingu žaidimu, ypač gynyboje, L.Dortas viršijo lūkesčius.

Atletišką žaidėją treneris statė gintis prieš Jamesą Hardeną, Trae Youngą, Luką Dončičių, De'Aaroną Foxą, Damianą Lillardą ir kitas žvaigždes.

Dabar jis jau yra sužaidęs 18 rungtynių, iš kurių 10 pradėjo starto penkete. Jis renka po 5,8 taško per mačą ir yra reikalingas „Thunder“, nors dėl dvišalės sutarties taisyklių nekviečiamas į NBA komandos treniruotes.

Pagal Oklahomos klubo strategiją, L.Dortas žaidžia, bet nesitreniruoja.

Tokiu būdu sudėtinga susižaisti su komandos draugais ir suvokti žaidimo sistemą, bet treneris Billy Donovanas šioje padėtyje šypsosi: „Mes jam duodame daug video įrašų. Turime laikytis taisyklių, bet taip pat norime, kad jis žinotų, ką darome ir ką darysime.“

Kas bus toliau? Sezono pabaigoje L.Dortas gali sulaukti pasiūlymo pasirašyti normalų kontraktą, kokį prieš metus sudarė jo komandos draugas Deonte Burtonas, po dvišalės sutarties gavęs dvejų metų 3,1 mln. dolerių vertės kontraktą.

Tai nėra didelė sutartis, tačiau bet kuriuo atveju būtų solidesnė už dabartinį dvišalį kontraktą, pagal kurį L.Dortas uždirba po 79,6 tūkst. dolerių per sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius