-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NBA krečia lažybų skandalas: suspenduotas žvaigždės brolis

ESPN žurnalistai Davidas Purdumas, Brianas Windhorstas ir Adrianas Wojnarowskis pranešė apie NBA pradėtą tyrimą ir suspenduotą „Toronto Raptors“ puolėją Jontay Porterį dėl galimų lažybų atvejų.

Pranešama, kad NBA vadovams į akį krito J.Porterio rungtynės sausio 26 ir kovo 20 dienomis.

Prieš du mėnesius vykusiame susitikime su „Los Angeles Clippers“ puolėjui buvo prognozuojama 5,5 taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir 0,5 pataikyto tritaškio. Prieš rungtynes buvo pastebėta, kad ypač suaktyvėjo statymai, kad J.Porteris nepasieks šių statistinių rodiklių.

Tose rungtynėse J.Porteris ant parketo praleido tik 4 minutes ir paliko aikštę dėl akies traumos, kurią patyrė keturiomis dienomis anksčiau vykusiame mače. Jis nepelnė nė taško, atkovojo 3 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir nepataikė tritaškių, taigi visi jo statistiniai rodikliai buvo žemesni už priskirtus lažybų bendrovėse.

Kitą dieną viena iš lažybų bendrovių pranešė, kad didžiausias sumas lošėjai laimėjo pastatę pinigus būtent už J.Porterio nepataikytus tritaškius.

Jau po dviejų dienų jis žaidė 19 minučių, pelnė 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Kitas atvejis įvyko prieš mažiau nei savaitę, kai „Raptors“ žaidė prieš „Sacramento Kings“. J.Porteris sužaidė tik 3 minutes, kol paliko aikštę ir į ją nebesugrįžo. Kaip pranešė Toronto klubas, puolėjas neberungtyniavo dėl ligos.

J.Porteris šiame mače nepelnė taškų ir atkovojo 2 kamuolius. Lažybų kontorose jam priskirti skaičiai buvo 7,5 taško ir 5,5 atkovoto kamuolio.

Kitą dieną buvo pranešta, kad statymai už J.Porterį vėl sunešė didžiausią sumą iš visų NBA lygoje nutikusių įvykių tą naktį.

Pranešama, kad neįprastą suaktyvėjimą statant pinigus už J.Porterio pasirodymus susekė mažiausiai viena JAV lažybų bendrovė. ESPN teigimu, bandyta statyti sumas, siekiančias net 10-20 tūkst. JAV dolerių.

J.Porteris, kurio brolis yra „Denver Nuggets“ žvaigždė Michaelas Porteris, šį sezoną žaidžia su dvišaliu kontraktu ir uždirba 415 tūkst. dolerių už sezoną.

Jis praleido pastarąsias dvejas „Raptors“ rungtynes dėl asmeninių priežasčių.

Klausimo apie auklėtinio veiksmus ir suspendavimą prieš praėjusios nakties rungtynes sulaukė ir „Raptors“ treniruojantis serbas Darko Rajakovičius.

„Aš niekada neabejoju dėl žaidėjų traumų ir jų nuoširdumu. Prieš tai nesu turėjęs tokių situacijų“, – sakė specialistas.

NBA žaidėjams draudžiama dalyvauti lažybose dėl NBA rungtynių. Teigiama, kad pažeidus šią taisyklę, krepšininkai gali sulaukti piniginių bausmių, suspendavimo, kontrakto nutraukimo ir kt. pasekmių.

Lažintis dėl NBA rungtynių Jungtinėse Valstijose leista visai neseniai, o ypač rimtai į tai žiūrinti stipriausia pasaulio lyga yra pasamdžiusi duomenų analitikus, kurie analizuoja lažybų anomalijas ir tiria galimus sukčiavimo atvejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius