Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 11

NBA mainų karuselė, pasupusi ir lietuvius: kas laimėjo ir kas pralaimėjo?

NBA mainų langas šiame sezone užsivėrė. Laimės ratas, per akimirką galintis nunešti krepšininką iš vienos ekipos į kitą, palietė ir du lietuvius. Domantas Sabonis iš Indianapolio turėjo kraustytis į Sakramentą, o Jonas Valančiūnas – susipažinti su nauju komandos draugu.

JAV sporto žiniasklaidos milžinai įvertino mainų laimėtojus ir pralaimėtojus. Tarp jų – ir abu lietuvius.

„Sacramento Kings“ – pralaimėjo

Svarbiausia mainų detalė: D.Sabonis iš „Indiana Pacers“ į „Sacramento Kings“ už T.Haliburtoną.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis Sakramente pasirinko 10-ąjį numerį.
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis Sakramente pasirinko 10-ąjį numerį.

„Nepaisant džiaugsmo laimėjus pirmąsias rungtynes su D.Saboniu, „Kings“ atliko keistą manevrą, atiduodama neabejotinai vertingiausią savo žaidėją, 21-erių Tyrese‘ą Haliburtoną. „Kings“ pasirinko D.Sabonį, dukart „Visų žvaigždžių“ dalyvį, kurį suporavę su De‘Aaronu Foxu tikisi ateityje patekti į atkrintamąsias.

Tačiau Sakramentas jau turėjo solidų vidurio puolėją Richauną Holmesą, kuris liko komandoje, o T.Haliburtonas yra pakankamai talentingas, kad šie mainai po kelerių metų atrodytų itin trumparegiški. Laikas parodys, bet T.Haliburtonas turėjo būti neliečiamas, o „Kings“ už jį gavo žaidėją, kurio įtaka pergalėms galbūt nebus tokia svari“, – D.Sabonio atvykimu į Sakramentą nesižavėjo „CBS Sports“ žurnalistas Colinas Ward-Henningeris.

„D.Sabonis – puikus taškų rinkėjas po krepšiu, elitinis kovotojas dėl kamuolių, gerai perduodantis kamuolį. Tuo pačiu jis prastas gynėjas ir nestabilus metikas iš toliau. Lietuvis tikrai rimtas talentas, bet sunku pasakyti, kiek jam pavyks pagerinti „Kings“ ekipą“, – savo nuomonę išsakė Ricky O‘Donnellas ir „SB Nation“.

„New Orleans Pelicans“ – laimėjo

Svarbiausia mainų detalė: Jono Valančiūno atstovaujama „Pelicans“ įsigijo C.J.McCollumą iš „Portland Trail Blazers“.

„Pelikanai“ gavo tai, ko jiems labiausiai reikėjo. Paskutinė (su beviltišku atsilikimu) pagal metimų iš vidutinio nuotolio taiklumą ir tik 28-ta pagal tritaškių pataikymą ekipa nuo šiol turės patikrintą tokių metimų specialistą. C.J.McCollumas nekels bėdų komandoje dėl to, kad nebus pagrindinis žaidėjas – visą savo karjerą iki šiol jis praleido Damiano Lillardo pašonėje“, – svarstė „Bleacher Report“ žurnalistas Danas Favale‘as.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas stebi, kaip krepšį atakuoja C.J.McCollumas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas stebi, kaip krepšį atakuoja C.J.McCollumas

„Naujojo Orleano ekipa atsitiesė po siaubingo starto 1-12, kabinasi už įkrintamųjų varžybų ir pasipildė krepšininku, kurio jiems taip desperatiškai trūko. Skaudu prarasti solidų rolės žaidėją kaip Joshas Hartas, bet su C.J.McCollumu „Pelicans“ turės gerokai daugiau ginklų puolime“, – rašė R.O‘Donnellas ir „SB Nation“.

J.Hardenas ir B.Simmonsas – abu laimėjo

Svarbiausia mainų detalė: „Philadelphia 76ers“ iškeitė šiame sezone dar nežaidusį Beną Simmonsą į „Brooklyn Nets“ žvaigždę Jamesą Hardeną.

„B.Simmonsui prireikė beveik 8 mėnesių ir daugiau nei 19 mln. JAV dolerių baudų (už nežaidimą „76ers“ komandoje, – past.), bet jis pagaliau pabėgo iš Filadelfijos. J.Hardeno situacija ne tokia aiški. Jis vėl užsimanė mainų, nors mažiau nei prieš metus išsiprašė iš „Houston Rockets“ klubo. Tiesa, Filadelfijoje dabar galės vėl suvienyti jėgas su Darylu Morey („76ers“ klubo direktoriumi, – past.)“, – pabrėžė Kevinas Peltonas iš ESPN.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Benas Simmonsas

„J.Hardenas išprašė, kad „Rockets“ iškeistų Chrisą Paulą. Tada – Russellą Westbrooką. Vėliau jau jam pačiam nebepatiko „Rockets“ klube, o vos po pusės metų – ir Brukline. Neaišku, kiek ilgai jam patiks Filadelfijoje, bet jis gavo tai, ko norėjo. Lieka tikėtis, kad Joelis Embiidas pagaliau bus tas komandos draugas, su kuriuo J.Hardenas mėgausis žaidimu“, – naujosios „76ers“ žvaigždės kaprizus priminė C.Ward-Henningeris iš „CBS Sports“.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

„Dallas Mavericks“ – pralaimėjo

Svarbiausia mainų detalė: „Mavericks“ atidavė latvį Kristapą Porzingį už kitą latvį Davį Bertanį ir Spencerį Dinwiddie iš „Washington Wizards“.

„Sunku suprasti, ką „Mavericks“ čia sugalvojo? Galbūt jie pavargo nuo nesibaigiančių K.Porzingio traumų? S.Dinwiddie pataiko prasčiausiai per savo karjerą, o D.Bertanis Vašingtone tapo tiesiog nereikalingu, nors turi dar 49 mln. JAV dolerių trejų metų kontraktą. Negi Luka Dončičius ir KP taip stipriai nekenčia vienas kito? Aš nesužavėtas. „Mavericks“ sirgaliai irgi“, – stebėjosi D.Favale‘as iš „Bleacher Report“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis

„Tai didžiausias šių mainų lango nesusipratimas. Kai buvo pranešta, kai K.Porzingis keičiamas į S.Dinwiddie ir D.Bertanį visi laukėme, kiek pirmojo rato šaukimų „Wizards“ pridės. Laukėme. Laukėme. Kol paaiškėjo, kad nė vieno! Tiesą sakant, „Mavericks“ pridėjo dar vieną antrojo rato šaukimą. Tai atrodo lyg centai už tokio kalibro žaidėją, kaip K.Porzingis, įvertinus net ir jo traumų istoriją ir galimai sunkią draugystę su L.Dončičiumi“, – antrino C.Ward-Henningeris iš „CBS Sports“.

„Chicago Bulls“ – pralaimėjo

Svarbiausia mainų detalė: lietuvio Artūro Karnišovo vadovaujamas klubas vienintelis iš Rytų konferencijos lyderių neatliko jokių pokyčių.

„Čikaga pasirinko viltį, kad Lonzo Ballas, Alexas Caruso ir Patrickas Williamsas pasveiks, o komanda daugiau problemų dėl traumų neturės. Tai didelė rizika. „Buliai“ turi gerą komandą, bet sunku įsivaizduoti, kad jie nugalės „Milwaukee Bucks“, „Miami Heat“, „Nets“, „76ers“ ar net „Boston Celtics“ atkrintamosiose po šių komandų ėjimų. Gali būti, kad „Bulls“ šį sprendimą nieko nekeisti savo sudėtyje prisimins su apmaudu“, – manė Nickas Gossas iš „Yahoo Sports“.

15min ir Scanpix nuotr./Artūro Karnišovo sustyguota „Bulls“ komanda – viena NBA lyderių
15min ir Scanpix nuotr./Artūro Karnišovo sustyguota „Bulls“ komanda – viena NBA lyderių

„Los Angeles Lakers“ – pralaimėjo

Svarbiausia mainų detalė: Russellu Westbrooku nusivylusi ekipa neatliko jokių pokyčių stingančios komandos sudėtyje.

„Artėjant mainų lango pabaigai, LeBronas Jamesas pats pareiškė, jog netiki, kad ši sudėtis gali kovoti dėl čempionų žiedų. Ką padarė „Lakers“, kad tai pakeistų? Nieko. Jiems ir taip turbūt reikėjo stebuklo, kad jų sezonas būtų išgelbėtas. Bet neįvyko niekas“, – stebėjosi C.Ward-Henningeris iš „CBS Sports“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

„Lakers“ yra lyg traukinio avarija. Jie įsigijo R.Westbrooką vasarą, bet negali juo pasitikėti rungtynių pabaigose. „Lakers“ sudėtyje žiojėja skylės, bet klubas neatliko jokių veiksmų mainų lango pabaigoje. LeBronas Jamesas yra elitinis krepšininkas, bet jam jau 37-eri. „Lakers“ švaisto dar likusį jo potencialą“, – griežtai rėžė N.Gossas iš „Yahoo Sports“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius