Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 17

NBA palauks: „Knicks“ turi planą, bet Rokas Jokubaitis turėtų likti Barselonoje kitą sezoną

Rokas Jokubaitis su „Barcelona“ komanda iškeliauja į Eurolygos finalo ketverto turnyrą Belgrade, kur bus ir „New York Knicks“ skautai. Tačiau tai bus žvilgsniai į ateitį – Lietuvos krepšininkas turėtų likti Barselonoje dar vieną sezoną.

Rokas Jokubaitis yra pašauktas „New York Knicks“ naujokų biržoje, bet NBA klubas neskuba žūtbūt vilioti jaunąjį Lietuvos krepšininką į kitą Atlanto pusę.

„New York Post“ teigimu, „Knicks“ patenkinti 21 metų lietuvio pažanga – kairiarankis gynėjas greitai atsiskleidė „Barcelona“ gretose per pirmąjį sezoną Ispanijoje, ne tik gavęs pakankamai daug žaidimo laiko, bet ir stebinęs unikaliu tritaškių pataikymu (59,5 proc.).

R.Jokubaitis padėjo Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ iškovoti daugiausiai pergalių Eurolygos reguliariajame čempionate ir pasiekti finalo ketverto turnyrą Belgrade, kur keturios stipriausios komandos žais ketvirtadienį pusfinalyje ir šeštadienį finaluose.

Suprasti akimirksniu

  • Eurolygos finalo ketverto tvarkaraštis:
  • Pirmasis pusfinalis ketvirtadienį 19 val.: „Anadolu Efes“ – „Olympiakos“
  • Antrasis pusfinalis ketvirtadienį 22 val.: „Barcelona“ – Madrido „Real“
  • Finalas šeštadienį 20 val.

„Knicks“ deleguos savo skautus į Serbijos sostinę, nors tuo pat metu vyks ir NBA komandų loterija, pagal kurią paaiškės NBA komandų rikiuotė renkantis naujokus 2022 metų naujokų biržoje.

„Knicks“ pasirinko R.Jokubaitį naujokų biržoje pernai 34-uoju numeriu, bet leido jam tobulėti Europoje ir tai neturėtų keistis kitą sezoną.

„Post“ pranešė sužinojęs, jog „Knicks“ priartėjo prie sprendimo leisti R.Jokubaičiui likti Katalonijoje ir kitą sezoną.

„Tai leis 21 metų lietuviui dar metus pakelti savo žaidimą ir sustiprėti“, – rašo „New York Post“.

Be to, neskubėdamas Niujorko klubas turi tam tikrų finansinių motyvų.

„Post“ teigimu, 2023 metų vasarą „Knicks“ tikisi sukaupti laisvų pinigų, nes keli kontraktai pasibaigs, o tai leis R.Jokubaičiui pasiūlyti daugiau nei 1 mln. dolerių – toks sezono atlygis įprastai atitenka lygos naujokams, pašauktiems antrajame naujokų biržos rate.

Norėdami sudaryti sutartį su R.Jokubaičiu šiemet, „Knicks“ turėtų panaudoti dalį savo 10 mln. dolerių sumos, jei norėtų lietuviui pasiūlyti daugiau nei lygos numatytas minimumas.

Tačiau po metų pasibaigs tokių žaidėjų, kaip Aleco Burkso ir Derricko Rose'o sutartys, tad 2023-2024 m. sezonui „Knicks“ turėtų laisviau manevruoti savo pinigine.

Šiuo metu R.Jokubaitis priklauso Barselonos klubui, kuris pernai perpirko gynėją iš Kauno „Žalgirio“ ir sudarė ilgalaikę sutartį, kurioje yra numatytos galimybės lietuviui išeiti į NBA.

Tačiau, kol susitarimo su „Knicks“ nėra, „Barcelona“ žodis lemia daugiau – „Post“ praneša, kad „Barcelona“ nesirengia leisti R.Jokubaičiui rungtyniauti NBA vasaros lygoje Las Vegase.

Pernai rugpjūtį R.Jokubaitis sužaidė trejas rungtynes NBA vasaros lygoje.

„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis
„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis

„Knicks“ liko patenkinta lietuvio kamuolio valdymu, krepšinio IQ ir intensyvumu gynyboje.

Eurolygoje šį sezoną R.Jokubaitis žaidė vidutiniškai po 17 minučių ir pelnė po 7,2 taško bei atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Jo tritaškių taiklumas yra net 59,5 proc, o jei Rokas pataikys dar bent porą tritaškių finalo ketverto turnyre Belgrade, jis gali baigti sezoną istoriniu 60 proc. pataikymu.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis

Vasarą R.Jokubaitis laukiamas ir Lietuvos rinktinėje, kuri žais pasaulio čempionato atrankos rungtynes, o rugsėjį dalyvaus Europos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius