Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 04

NBA planai rodo nepalankų Lietuvai scenarijų – kyla grėsmė dėl rinktinės lyderių

Koronaviruso pandemija sujaukė viso krepšinio metus, o besikeičiantis tvarkaraštis verčia sunerimti Lietuvos rinktinės sirgalius. Ar per olimpinę atranką Lietuvos komanda galės remtis Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu?
Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir Luka Dončičius – ar NBA neatims jų galimybės žaisti olimpiniame atrankos turnyre?
Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir Luka Dončičius – ar NBA neatims jų galimybės žaisti olimpiniame atrankos turnyre? / Ž.Gedvilos ir Scanpix nuotr.

Kitoje Atlanto pusėje pypsi Lietuvai nepalankūs signalai.

NBA tvarkaraštis dėl pandemijos keičiasi, o tai gali atsiliepti ir Lietuvos rinktinės trenerio Dariaus Maskoliūno planams suburti visus geriausius žaidėjus 2021 metais per olimpinę atranką Kaune, kur bus kovojama dėl bilieto į Tokijo žaidynes.

Koronavirusas jau parodė, kad gali nepažįstamai sujaukti ne tik sporto, bet ir kitų sričių gyvenimus, o pagal dabartinę padėtį atrodo, kad kitas NBA sezonas gali užsitęsti.

Iš NBA apžvalgininkų sklinda žinios, jog kovo 11 dieną sustojusio 2019–2020 m. sezono tęsinį numatoma pradėti liepos 31 dieną, o atkrintamąsias varžybas pabaigti rudenį.

Skelbiama, jog dėl to 2020–2021 m. sezonas turėtų prasidėti gruodį.

Įprastai NBA čempionatas kasmet startuoja spalio mėnesio antrojoje pusėje ir trunka iki birželio pabaigos, kai dėl NBA žiedų grumiasi stipriausi klubai.

Jei šiemet naujos NBA pirmenybės prasidės gruodį, jų finišas irgi turėtų pasislinkti per porą mėnesių tolyn.

Tokiu būdu 2020–2021 m. NBA sezono atkrintamosios varžybos tikriausiai prasidės tik 2021 m. birželį.

O dėl pandemijos perkeltas olimpinis krepšinio atrankos turnyras Kaune 2021 metais vyks nuo birželio 29 iki liepos 4 dienos.

Realu, kad kai Kaune kovoti dėl vieno olimpinio bilieto susiburs šešios komandos – Lietuvos, Slovėnijos, Lenkijos, Venesuelos, Pietų Korėjos ir Angolos, Lietuvos rinktinės lyderiai dar kovos NBA pirmenybėse.

Kada 2021 metų vasarą taps laisvi J.Valančiūnas ir D.Sabonis, priklausys nuo jų atstovaujamų komandų rezultatų.

Dabartinis „Memphis Grizzlies“ ir „Indiana Pacers“ pajėgumas sufleruoja, jog abu klubai pajėgūs kitais metais patekti į atkrintamąsias varžybas – kai kovo 11 dieną po Rudy Gobert'o testo buvo sustabdytas NBA čempionatas, „Grizzlies“ stovėjo aštuntojoje vietoje Vakaruose, o „Pacers“ rikiavosi penkti Rytuose.

Abu lietuviai turi svarbius vaidmenis ir savo klubuose, ir Lietuvos rinktinėje.

J.Valančiūnas buvo rezultatyviausias ir daugiausia kamuolių atkovojęs mūsų komandos žaidėjas per pastaruosius Europos ir pasaulio čempionatus. Pernai Kinijoje jis rinko po 14 taškų ir 8,8 atkovoto kamuolio. „Grizzlies“ gretose 28 metų vidurio puolėjui šis sezonas vienas geriausių NBA lygoje – 14,9 taško ir 11,2 kamuolio.

D.Sabonis, „Pacers“ neišleistas į 2017 metų Europos pirmenybes, 2019 m. planetos čempionate rinko po 10,5 taško ir atkovojo po 6,3 kamuolio. Domanto žaidimo kreivė NBA smarkiai kyla, jam pirmą kartą patekus į lygos „All-Star“ rungtynes, čempionate Indianapolio komandai rinkus po 18,5 taško ir 12,4 kamuolio.

Abu lietuviai žadėjo padėti Lietuvos rinktinei patekti į olimpines žaidynes, kuriose mūsų šalies krepšininkai žaidė visose septyneriose nuo tada, kai šalis atkūrė Nepriklausomybę.

„Gaila, kad šią vasarą rinktinės reikalai baigėsi, lauksime kitos vasaros. Manau, kad bendromis jėgomis visi galėsime siekti naujų tikslų, – sakė J.Valančiūnas prieš porą savaičių interviu 15min. – Bus ir teigiamų, ir neigiamų aspektų. Gal kas ūgtels. Bet vis kaip sakiau: pasirinkimo nebuvo. Jau tuoj turėtų prasidėti atranka Kaune, o net nacionaliniai čempionatai neatsinaujinę. Manau, kad olimpinės žaidynės neturėtų vykti be žiūrovų, tad nukelti – geras sprendimas. Žiūrėsime, kaip bus, bet tikiuosi, kad turėsime visus žaidėjus, kuriuos būtume turėję šią vasarą.“

Pagal dabartinę padėtį atrodo, kad J.Valančiūno norams gali pakišti koją slenkantis NBA tvarkaraštis.

Tiesa, panašių pavojų gali jausti ir svarbiausia Lietuvos rinktinės varžove dėl olimpinio bilieto laikoma Slovėnija.

Luka Dončičius, šį sezoną įspūdingu žaidimu (28,7 taško, 9,3 atkovoto kamuolio, 8,7 rezultatyvaus perdavimo) padėjęs „Dallas Mavericks“ pakilti iki septintos vietos Vakaruose, irgi gali būti užsiėmęs NBA reikalais kitą vasarą.

Be to, dėl NBA poslinkių bėdų gali patirti ir kitos komandos, žaisiančios olimpinės atrankos turnyre ir pačiose olimpinėse žaidynėse. Tarp jų ir JAV krepšinio komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius