Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 16

NBA planas – klubams gresia 10 mln. baudos

ESPN praneša, kad NBA rengiasi didinti baudas už nesankcionuotą žaidėjų viliojimą. Dokumentai rodo, kad finansinė bauda už tai pasieks 10 mln. JAV dolerių ribą.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

NBA išplatino planuojamų pokyčių projektą visiems lygos klubams ir aiškino, kad baudos didės, nes komandos laužo susitarimus „labai dažnai“.

Lyga argumentuoja, kad baudos turi didėti, nes NBA pajamos didėjo 600 proc., o klubų vertė 1100 proc. nuo 1996 metų, kai buvo nustatytos finansinės sankcijos.

Lygos vadovų taryba taip pat nori uždrausti žaidėjams vilioti žaidėjus, kurie turi galiojančios kontraktus ir sukurti sistemą, pagal kurią anonimai galėtų pranešti apie pažeidimus klubuose.

NBA taip pat norėtų per metus atsitiktine tvarka tikrinti penkis klubus, kuriuos būtų atliktas auditas.

Už žaidėjų viliojimą nuo šiol gali grėsti 10 mln. JAV dolerių bausmė. Tai būtų dvigubai daugiau nei iki šiol. Jeigu komanda sudaro nelegalų susitarimą su žaidėju, jai gresia 6 mln. bauda, o pačiam žaidėjui – 250 tūkst.

NBA taisyklės numato, kad žaidėjai negali derėtis su klubais iki liepos 30 dienos, tačiau praktikoje krepšininkai labai dažnai anksčiau susitaria su komandomis.

Pavyzdžiui, šiais metais per pirmas 90 laisvųjų agentų rinkos minučių buvo sudaryta kontraktų už 1,4 milijardo JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius