Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 20

NBA priminė senus Sabonių šeimos kadrus: „Tėtis dabar žiūri visas mano rungtynes“

Domantas Sabonis ir „Sacramento Kings“ galingai pradėjo atkrintamąsias, o NBA priminė istorinius Sabonių šeimos kadrus.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Karštoje ketvirtfinalio serijoje „Kings“ šiuo metu kaunasi su čempionės titulą ginančia „Golden State Warriors“ ekipa ir serijoje iki 4 pergalių pirmauja 2:0.

Antrosiose rungtynėse dėmesio centre atsidūrė D.Sabonio ir „Warriors“ aukštaūgio Draymondo Greeno incidentas, tai lietuvis griebė varžovui už kojos, o šis atsakė nesportiniu elgesiu – užšoko ant gulinčio D.Sabonio.

Lietuvis raitėsi iš skausmo, laimei, po atliktų tyrimų buvo nustatytas tik stiprus sumušimas ir „Kings“ lyderio laukiama trečiosiose serijos rungtynėse, kurios šiąnakt jau vyks San Franciske.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Tuo metu D.Greenui už minėtą epizodą NBA skyrė vienerių rungtynių diskvalifikaciją ir jis savo ekipai padėti negalės.

Prieš laukiančią svarbią dvikovą – serijos rezultatas gali tapti 3:0 arba 2:1 – NBA dalinosi prisiminimais. Beveik 43 mln. sekėjų turinčioje oficialioje NBA tviterio paskyroje buvo įkeltas smagus vaizdo įrašas su lietuviu.

D.Saboniui NBA įteikė planšetę, kurioje rodė senus Sabonių šeimos kadrus – kaip Arvydas Sabonis kėlė ant rankų jaunąjį Domantą ir bandė padėti jam įdėti kamuolį iš viršaus.

„Greitai imk kamuolį! – 4-erių sūnų ragino A.Sabonis. – Greitai bėgam, bėgam, bėgam. Utiutiu, laikomės. Nu... kas čia taip neįmetė, ką?“

„Tai beprotiška. Aš ir pats turiu sūnų. Linksma, nes mano padėtis dabar tokia pati. Tai nutiko taip seniai. Esame lyg dvyniai. Šis vaizdo įrašas – nuostabus“, – šypsojosi pats NBA lygoje dabar dominuojantis Domantas.

„Augdamas žiūrėjau daug jo žaidimo vaizdo įrašų „YouTube“ tinkle“, – tęsė „Kings“ lyderis, prisimindamas tėčio žaidimą.

„Kartais pamatydavau kažką ir galvodavau, kaip aš tai pakartosiu? Bet viskas tiesiog įvyksta instinktyviai“, – pasakojo D.Sabonis.

Stopkadrai/Seni kadrai iš Sabonių šeimos namų
Stopkadrai/Seni kadrai iš Sabonių šeimos namų

58-erių A.Sabonis NBA lygoje žaidė 7 sezonus. Visus juos – Portlando „Trail Blazers“ klube. Būtent Portlande gimė ir D.Sabonis.

„Tėtis dabar žiūri visas mano rungtynes. Jis lieka iki vėlumos ir mes dažniausiai pasikalbame po rungtynių. Kartais, kai atlieku perdavimą už nugaros, jis man paskambina ir tai tikrai yra labai smagu“, – šypsojosi D.Sabonis.

„Manau, iš tėčio tikrai paveldėjau sugebėjimą perduoti kamuolį ir būdamas aukštaūgiu, įtraukti ir komandos draugus į žaidimą“, – pridūrė Domantas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Karjeros krepšinį žaidžiantis „Kings“ aukštaūgis šiame NBA reguliariajame sezone rinko po 19,1 taško, 12,3 atkovojo kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo. D.Sabonis visoje NBA lygoje pirmavo pagal sugriebtus kamuolius ir surinktus dvigubus dublius (65).

Atkrintamosiose jo statistika kol kas siekia 18 taškų, 12,5 atkovoto kamuolio ir 3 rezultatyvius perdavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius