Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 02

NBA pripažino „Warriors“ naudai padarytas arbitrų klaidas ir nubaudė peštuką T.Thompsoną

NBA lyga pripažino, kad pirmųjų finalo serijos rungtynių pabaigoje arbitrai padarė dvi klaidas, kurios į naudą išėjo susitikimą laimėjusiai „Golden State Warriors“ ekipai. Greičiausiai dėl to lyga nusprendė nebausti „Cleveland Cavaliers“ trenerio Tyronno Lue už teisėjų kritiką.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Pranešime teigiama, kad „Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas užmynė liniją, kai likus 4,7 sek. George'as Hillas metė antrąjį baudos metimą, todėl teisėjai „Cavaliers“ įžaidėjui turėjo leisti pakartoti metimą.

Taip neįvyko, o kamuolį atkovojęs J.R. Smithas tiesiog sudegino likusias sekundes, nepasinaudodamas proga išplėšti pergalę. J.R. Smitho nenuovokumas tapo pašaipų taikiniu, tačiau šio kuriozo net nebūtų buvę, jei, pasak NBA, teisėjai būtų priėmę teisingą sprendimą.

VIDEO: JR Smitho klaida

NBA taip pat įžvelgė D.Greeno pražangą prieš LeBroną Jamesą likus 12,1 sek., kurios teisėjai neužfiksavo. „Warriors“ tuomet buvo tašku priekyje, tad „Cavaliers“ lyderis būtų turėjęs išvesti savo komandą į priekį.

Tuo tarpu kontroversiškai įvertintame epizode, kai likus 36,4 sek. teisėjai iš pradžių skyrė Kevinui Durantui pražangą puolime, o po vaizdo peržiūros sprendimą pakeitė – NBA arbitrų klaidų neįžvelgė.

„Arbitrai nebuvo visiškai tikri, ar L.Jamesas buvo apibrėžtoje zonoje, – teigiama pranešime. – Vaizdo peržiūra įtikino, kad L.Jamesas buvo už tos zonos. Teisėjai taip pat įvertino, ar L.Jameso veiksmai gynyboje buvo teisingi. Pakartojimas parodė, kad L.Jamesas nebuvo taisyklingai užsiėmęs pozicijos ir jo kūnas judėjo, kai įvyko susidūrimas su K.Durantu. Taigi pirminis sprendimas (skirti pražangą K.Durantui) pagrįstai buvo pakeistas ir pražanga įrašyta L.Jamesui“.

VIDEO: Was it right to review the Kevin Durant-LeBron James charge-block call in Game 1? | The Jump | ESPN

NBA taip pat nusprendė skirti 25 tūkst. JAV dolerių baudą „Cavaliers“ aukštaūgiui Tristanui Thompsonui, kuris baigiantis pratęsimui trenkė kamuoliu D.Greenui per veidą.

Incidentas įvyko po to, kai likus 2,5 sek. T.Thompsonas tarsi sudavė alkūne krepšį atakavusiam Shaunui Livingstonui. Arbitrai „Cavaliers“ žaidėjui skyrė nesportinę ir tuo pačiu diskavalifikacinę pražangą, nors pakartojimas sukėlė abejonių, ar T.Thompsonas lietė alkūne varžovo veidą.

Diskvalifikacijos išvengė Kevinas Love, vienas „Cavs“ lyderių, kuris konflikto metu įbėgo į aikštę nuo atsarginių suolo. NBA įvertino, kad K.Love „aikštėje nieko blogo nepadarė“.

„Warriors“ laimėjo pirmąsias serijos rungtynes 124:114, antrosios bus žaidžiamos sekmadienio naktį taip pat Oklende.

VIDEO: Tristan Thompson & Draymond Green Scuffle - Game 1 | Cavaliers vs Warriors | 2018 NBA Finals

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius