Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 26

NBA reguliariojo sezono finišo tiesioji: įdomiausi momentai, į kuriuos turite atkreipti dėmesį

Iki NBA reguliariojo sezono pabaigos liko mažiau nei du mėnesiai, o tai reiškia, kad stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje netrukus bus galima išvysti nemažai atkaklių dvikovų dėl aukštesnės vietos konferencijoje, individualių apdovanojimų bei patekimo į atkrintamąsias. Ko galime laukti iš lemiamos atkarpos? Kas privalo susiimti, o kas jau yra tikras dėl savo vietos tarp geriausių?
Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas
Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

MVP lenktynės

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

Naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku NBA gali tapti bene penketas žaidėjų, tačiau reikia pripažinti, kad realūs kandidatai tik du – Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas.

Tai jau buvo aišku didžiąją dalį reguliariojo sezono ir vargu, ar kažkas dar gali savo žaidimu pakeisti daugelio nuomonę.

Nesupraskite manęs klaidingai, R.Westbrooko renkamas trigubas dublis vidutiniškai yra įspūdingas pasiekimas, tačiau „Thunder“ šiuo metu užima vos septintąją vietą Vakarų konferencijoje. Tai greičiausiai nepasikeis, o tuo tarpu J.Hardenas atvedė „Rockets“ į trečiąją poziciją, kurioje Hjustono klubas atsilieka tik „Warriors“ superkomandai ir Greggo Popovichiaus „Spurs“.

J.Hardenas šiemet vidutiniškai renka po 28,9 taško, pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus lygoje (11,3) ir atkovoja net 8,2 kamuolio per rungtynes.

Barzdotasis gynėjas prieš dvejus metus MVP balsavime liko antras, tačiau šį kartą taip atsitikti neturėtų.

Russello Westbrooko trigubo dublio vidurkis

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Šiai dienai R.Westbrookas vidutiniškai renka po 31,1 taško, atkovoja po 10,5 kamuolio bei atlieka 10,1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Taškai šiam krepšininkui niekada nebus problema, o rungtyniaudamas su tiek energijos jis savo kamuolius nusiims. Tačiau rezultatyvūs perdavimai sėkmingai susirenka ne visada.

Beveik nėra abejonių, kad R.Westbrookas su kompanija turėtų padidinti apsukas artėjant lemiamoms kovoms, o Taj Gibsono ir Dougo McDermotto papildymas turėtų leisti „Thunder“ lyderiui dažniau kamuolį atiduoti savo kolegoms.

Vis dar tikiu, kad R.Westbrookui pavyks išlaikyti šį vidurkį, o jau po kelių mėnesių krepšininkas įeis į istoriją.

Kiti apdovanojimai

„Scanpix“ nuotr./Mike'as D'Antoni
„Scanpix“ nuotr./Mike'as D'Antoni

Krepšinio analitikai jau beveik vienbalsiai sutaria, kad metų treneriu turėtų tapti Mike'as D'Antoni. Įdomu tai, kad „Rockets“ šiemet turėtų susišluoti ne tik MVP bei metų trenerio apdovanojimus, tačiau ir geriausio šeštojo žaidėjo. Nuo penktadienio Hjustone rungtyniauja ne tik Ericas Gordonas, tačiau ir Lou Williamsas, todėl beveik nėra abejonių, kad geriausiu taps vienas iš jų.

Metų naujoko prizas jau praktiškai įteiktas „76ers“ aukštaūgiui Joeliui Embiidui, o dėl geriausiai besiginančio žaidėjo prizo turėtų kautis tik du kandidatai: Kawhi Leonardas ir Draymondas Greenas. Mano balsas atitenka pastarajam.

Sunkiausia įvardinti labiausiai patobulėjusį lygos krepšininką. Juo drąsiai galėtume pavadinti Giannį Antetokounmpo, Jamesą Hardeną, tačiau niekas manęs šiais metais taip nenustebino kaip „Celtics“ mažylis Isaiah Thomasas. Vos 175 centimetrų žaidėjas staiga tapo superžvaigžde bei lyderiu, kuris patikimai rungtyniauja ketvirtuosiuose kėlinukuose.

Kovos dėl vietų Rytų konferencijoje

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

Pagrindinės kovos dėl pozicijų vyks konferencijos viršuje bei aštuntuko apačioje. „Cavaliers“ greičiausiai išsaugos pirmąją poziciją, tačiau dėl antrosios dar tikrai gali pasirungti „Celtics“ (kurie greičiausioje joje ir liks), „Wizards“ bei „Raptors“.

Jono Valančiūno klubas prieš mainų lango pabaigą sustiprėjo labiausiai, todėl dar turi galimybių pakilti iki antrosios, tačiau Bostoną pavyti bus nelengva.

Septintąją ir aštuntąją poziciją Rytų konferencijoje dar gali pasiekti bet kuri iš šių penkių komandų: „Bulls“, „Pistons“, „Bucks“, „Heat“ ir „Hornets“. Visų galimybės yra apylygės, o atkrintamųjų varžybų dalyvėmis gali tapti komandos, kurios geriau sužais vos keletą rungtynių. Jeigu reikėtų spėti, tai paskutines dvi vietas užims dabar joje esančios „Bulls“ ir „Pistons“.

Kovos dėl vietų Vakaruose

AFP/„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas ir DeMarcusas Cousinsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas ir DeMarcusas Cousinsas

Pirmos trys pozicijos Vakarų konferencijoje jau yra aiškios. Geriausia komanda reguliariajame sezone ir vėl taps „Warriors“, o už jų seks „Spurs“ ir „Rockets“.

Atkakli kova dėl namų aikštės pranašumo vyks tarp „Clippers“ ir „Jazz“. Šiuo metu komandos turi surinkusios po tiek pat pergalių ir pralaimėjimų (35-22), o aukštesnę vietą užėmusi komanda gali turėtų didelį pranašumą atkrintamosiose varžybose.

Aštuntąją vietą, kaip ir Rytuose, gali užimti net penkios ekipos: „Nuggets“, „Kings“, „Blazers“, „Pelicans“ ir „Mavericks“.

Reliausiais kandidatais turėtų būti jauna ir perspektyvi „Nuggets“ bei DeMarcusu Cousinsu pasipildžiusi „Pelicans“.

„Kings“ be savo lyderio turėtų subyrėti, „Blazers“ visą sezoną neranda savojo žaidimo, o „Mavericks“ ką tik atleido keletą savo pagrindinės rotacijos žaidėjų ir tikrai sieks pralaimėjimų.

„Cavaliers“ ir „Warriors“

„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Curry

Favoritėmis susitikti NBA superfinale ir toliau lieka šios dvejos ekipos, tačiau bus labai įdomu pamatyti, kaip jos atliks veiksmus savo sudėtyje per artėjantį mėnesį. „Cavaliers“ ketina medžioti laisvuoju agentu tapusį Deroną Williamsą, o „Warriors“ gali susigrąžinti iš „Mavericks“ atleistą Andrew Bogutą.

Galbūt pastarųjų dvejų metų NBA finalo dalyviai pasirašys sutartis su visai kitais žaidėjais? Laikas parodys, tačiau progų pasistiprinti abiejų klubų vadovai dar tikrai ieškos.

Klivlando klubas šiuo metu dėl traumų yra praradę J.R. Smithą bei Keviną Love'ą, todėl labai svarbu, kaip šie žaidėjai atrodys sugrįžę atgal į aikštę. Jeigu „Warriors“ pirmoji vieta konferencijoje yra saugi, tai „Cavaliers“ dar reikės dėl jos pakovoti.

Ilsinami žaidėjai

„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

Artėjant atkrintamosioms varžyboms nenustebkite, jeigu atsikėlę vidury nakties stebėti „Cavaliers“, „Warriors“ ar „Spurs“ nepamatysite mėgstamiausių savo krepšininkų. NBA treneriai, kurie bus tikri dėl jų komandos vietos konferencijoje pradės ilsinti savo žvaigždes.

Artėjant svarbiausioms sezono kovoms tikrai matysime mažiau žaidžiantį LeBroną Jamesą, Ouklando ekipos žvaigždes bei „Spurs“ veteranus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius