Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 30

NBA rimtai svarsto sezoną užbaigti „Disney World“ pramogų parke

Sezono pratęsimo scenarijus vertinanti NBA vienu pagrindinių savo taikinių mato „Disney World“ pramogų parką Floridos valstijoje.
NBA svarsto sezoną užbaigti Disnėjaus parke
NBA svarsto sezoną užbaigti Disnėjaus parke / „Scanpix“ nuotr.

Tą patvirtino „The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania. Jis teigia, kad tokią galimybę NBA vadovams pasiūlė patys Walto Disnėjaus įkurto parko vadovai.

„Disney World“ parkas būtų ideali vieta tuo atveju, jei NBA nuspręstų įgyvendinti vadinamąjį sezono užbaigimo „burbule“ scenarijų.

1971 m. atidarytas parkas užima daugiau nei 100 kvadratinių kilometrų teritoriją, o jame yra bent 12 viešbučių.

Du iš jų būtų galima panaudoti NBA krepšininkų apgyvendinimui. Nors viešbučiai nėra tokios aukštos klasės, kokiuose pripratę gyventi stipriausios pasaulio lygos žaidėjai, abu jie yra pastatyti visai greta ESPN įkurto sporto komplekso. Iš viso minėtuose viešbučiuose yra net 4,9 tūkst. kambarių, o visai šalia yra ir mažesnis viešbutis su dar 300 kambarių.

ESPN sporto komplekse yra ir bent kelios arenos, tinkamos NBA rungtynių surengimui. „HP Field House“ arena kasmet priima „AdvoCare“ koledžų krepšinio turnyrą bei talpina 5 tūkst. vietų Joje galėtų vykti nuo dvejų iki ketverių rungtynių per dieną.

„Scanpix“ nuotr./NBA svarsto sezoną užbaigti Disnėjaus parke
„Scanpix“ nuotr./NBA svarsto sezoną užbaigti Disnėjaus parke

Kitos ESPN komplekso arenos galėtų būti paskirtos treniruotėms. „Visa Center“ arenoje galėtų būti įrengtos šešios aikštelės, o „The Arena“, kuri buvo pastatyta šokių konkursams, gali lengvai būti paversta krepšinio arena ir sutalpinti dar šešias aikšteles.

Visos trys „Disney World“ teritorijoje esančios arenos yra pritaikytos ir NBA rungtynių transliacijoms.

Ne problema būtų ir treniruoklių salių bei gydymo įstaigų įkūrimas – teigiama, kad vietos tikrai užtektų visų 30 NBA komandų treniruotėms.

Be „Disney World“, NBA vadovai svarsto ir Las Vegaso bei Los Andželo miestų variantus, tačiau greta Orlando miesto pastatytas Disnėjaus parkas prieš juos turi didžiulį privalumą.

Tai – privati teritorija, kurioje nebūtų sunku sukurti „burbulą“, kuriame gyventų išskirtinai tik NBA žaidėjai ir komandų personalas. Be to, teritorijoje yra ir ligoninių, kurių gali prireikti iškilus nenumatytiems atvejams.

Link sezono užbaigimo „Disney World“ parke varianto linkstama ir dėl palankių NBA santykių su parką valdančia organizacija.

„Disney“ yra vienas pagrindinių „Orlando Magic“ klubo rėmėjų, o organizacijai priklauso ir ESPN žiniasklaidos kanalas, turintis ilgametį ryšį su NBA lyga.

Tokiam scenarijui veikiausiai netrukdytų ir politikai, mat Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas ne per seniausiai priskyrė profesionalų sportą tarp būtinųjų paslaugų. Jis pasirašė dokumentą, kuriuo patvirtino, jog profesionalaus sporto varžybos šioje valstijoje galės būti pratęstos dar prieš visišką karantino atšaukimą.

Galimybę sezoną pratęsti Floridoje, o konkrečiai – „Disney World“ parke, svarsto ir beisbolo lyga MLB.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius