Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 01 /06:20

NBA sudrebino mainai: Domantas Sabonis su kolega išmainytas į Paulą George'ą

Ilgą laiką įvairius pasiūlymus svarstę „Indiana Pacers“ klubo vadovai pagaliau apsisprendė. Jie savo lyderį Paulą George'ą išmainė į „Oklahoma City Thunder“ ekipą, o už jį gaus gynėją Victorą Oladipo bei lietuvį Domantą Sabonį.
Domantas Sabonis ir Paulas George'as
Domantas Sabonis ir Paulas George'as / „Scanpix“ nuotr.

Abu šiuos puolėjus kartu su Ersanu Ilyasova Oklahomos klubas pernai buvo gavęs iš „Orlando Magic“ mainais už teises į Serge'ą Ibaką.

Šie mainai nutraukė daugybę diskusijų apie tai, kokioje komandoje kitą sezoną žais buvęs „Pacers“ lyderis P.George'as. Pastarasis teigė, jog 2018-ųjų vasarą kelsis rungtyniauti į „Lakers“, todėl savo klubo vadovams apie savo sprendimą pranešė iš anksto, jog jie spėtų jį išmainyti.

P.George'as prisijungs prie neseniai MVP apdovanojimą gavusio Russello Westbrooko, o Vakarų konferenciją papildė dar vienas itin aukšto kalibro krepšininkas.

Rytai ir toliau silpnėja, nes praėjusią savaitę „Bulls“ lyderis Jimmy Butleris buvo išmainytas į „Timberwolves“.

P.George'as ilgą laiką buvo siejamas su „Celtics“, tačiau panašu, jog jie įtikinamo pasiūlymo taip ir nepateikė.

Savo debiutiniame sezone D.Sabonis žaidė 81 susitikimą, per kurį vidutiniškai pelnė 5,9 taško ir atkovojo 3,6 kamuolio.

Reguliariojo sezono starte puolėjas daugeliui netikėtai buvo „Thunder“ starto penketo žaidėjas, bet atėjus atkrintamosioms, jo svarba ekipoje ir minučių skaičius gerokai susitraukė.

Vietą pagrindiniame penketuke lietuvis užleido Tajui Gibsonui, o atkrintamosiose sužaidė tik dvejas rungtynes, praleisdamas vos po tris minutes ir pelnydamas iš viso keturis taškus.

„Thunder“ vadovai ir treneris Billy Donovanas visą praėjusį sezoną ne kartą tikino, jog 21 metų 208 cm ūgio lietuvis bus svarbus žaidėjas ateityje, tačiau galiausiai D.Sabonis savo kailiu patyrė, kad NBA yra verslas su negailestingomis taisyklėmis.

Naujoje ekipoje D.Sabonio laukia dar didesnė konkurencija. Šiuo metu „Pacers“ turi net keturis potencialius lietuvio konkurentus dėl vietos starto penkete: Mylesą Turnerį, Alą Jeffersoną, Keviną Seraphiną ir Thaddeusą Youngą.

D.Sabonis – antras lietuvis Indianos klubo istorijoje. 2005-2007 metais klubui atstovavo dabartinis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius