Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 09

NBA sudrebino mainai: „Lakers“ pagaliau rado, kur iškeisti Russellą Westbrooką

NBA lygą sudrebino trijų komandų – „Los Angeles Lakers“, „Utah Jazz“ ir „Minnesota Timberwolves“ – mainai.

„Lakers“ organizacija pagaliau rado, kur iškeisti Russellą Westbrooką, su kuriuo bandė atsisveikinti dar nuo praėjusios vasaros.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, kad devyniskart „All-Star“ rungtynių dalyvis keliasi į Jutą, o į Los Andželą keliauja „Timberwolves“ atstovavęs gynėjas D'Angelo Russellas bei „Jazz“ snaiperis Malikas Beasley ir aukštaūgis Jarredas Vanderbiltas.

„Jazz“ šiuose mainuose taip pat gavo Juaną Toscano-Andersoną, Damianą Jonesą ir 2027 m. „Lakers“ pirmo naujokų biržos rato šaukimą, kuris yra apsaugotas iki ketvirtos pozicijos, t.y. liks „Lakers“ dispozicijoje, jei bus 1-4 šaukimas. Jei taip ir nutiks, „Jazz“ atiteks tų pačių metų antro rato šaukimas iš „Lakers“, pranešė ESPN žurnalistas Zachas Lowe.

„Timberwolves“ mainuose gavo gynėjus Mike'ą Conley ir Nickeilą Alexanderį-Walkerį.

D.Russellas į „Lakers“ sugrįžta po šešerių metų pertraukos – jis pradėjo savo karjerą Los Andžele ir žaidė „ežerinių“ ekipoje du sezonus, 2015-2017 m. Šį sezoną 27-ąjį gimtadienį netrukus minėsiantis įžaidėjas rinko po 17,9 taško ir 6,2 rezultatyvaus perdavimo, o tritaškius pataikė 39,1 proc. tikslumu.

„Scanpix“ nuotr./D'Angelo Russellas
„Scanpix“ nuotr./D'Angelo Russellas

Į „Lakers“ taip pat keliaujantis M.Beasley pridės šiai komandai tritaškių – šis krepšininkas „Jazz“ gretose vidutiniškai rinko po 13,4 taško, o tolimus metimus pataikė 35,9 proc. tikslumu. Vidutiniškai per susitikimą 26-erių krepšininkas pataiko po 3,1 tritaškio ir yra vienas NBA lyderių šioje kategorijoje.

203 cm ūgio J.Vanderbiltas šį sezoną vidutiniškai renka po 8,3 taško ir 7,9 atkovoto kamuolio bei solidžiai dirba gynyboje.

Savo ruožtu į Jutą keliaujantis R.Westbrookas tapo nusivylimu „Lakers“ gretose per pusantro sezono, kuriuos praleido Los Andžele. Kadaise (2016-2017 m. sezone) naudingiausiu lygos krepšininku išrinktas žaidėjas šį sezoną į žaidimą kilo nuo suolo, per rungtynes rinkdamas po 15,9 taško ir 7,5 rezultatyvaus perdavimo, bet pataikydamas tik 41,7 proc. metimų ir suklysdamas po 3,5 karto.

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas

Tai bus jau penkta R.Westbrooko komanda karjeroje, nors dar 2019 metais jis buvo žaidęs tik vienoje – „Oklahoma City Thunder“.

R.Westbrooko penkerių metų sutartis, pasirašyta dar 2017 metais, baigs galioti po šio sezono – vasarą jis taps laisvuoju agentu.

Tiesa, labai realu, kad R.Westbrookas Solt Leik Sičio komandoje taip ir nedebiutuos. „Jazz“ svarstys įžaidėją atleisti ir išmokėti jam atlyginimą, o tokiu atveju jis galėtų pasirašyti sutartį su kita komanda.

Anot pranešimų, į NBA žvaigždę tokiu atveju taikytųsi „Los Angeles Clippers“, „Chicago Bulls“ ir dar kelios komandos.

Savo ruožtu „Timberwolves“ sustiprinęs 35-erių veteranas M.Conley išgyvena karjeros saulėlydį, per rungtynes rinkdamas po 10,7 taško, bet krepšininkas vis dar sugeba atlikti nemažai gero darbo aikštėje – „Jazz“ ekipoje jis išdalindavo po 7,7 rezultatyvaus perdavimo bei solidžiai žaidė savoje aikštės pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius