Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 11

NBA kuria žaidėjų poilsio taisykles – sirgaliai turėtų būti patenkinti

NBA klubų savininkai rugsėjį turėtų patvirtinti bendras taisykles, kuriomis bus apibrėžiama, kiek sveiki žaidėjai gali ilsėtis reguliariojo sezono metu, praneša USA TODAY. Taisyklės turėtų įsigalioti nuo 2017–2018 m sezono pradžios, jose bus tam tikrų sąlygų.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Adamas Silveris

Pokyčiai turėtų pamaloninti NBA sirgalius ir lygos verslo partnerius.

Praėjusį sezoną buvo kilę nepasitenkinimo bangų, kai ilgo reguliariojo čempionato metu kai kurie klubai palikdavo savo žvaigždes ant atsarginių suolo visoms rungtynėms, kad suteiktų poilsio prieš lemiamas sezono kovas.

Nė vienam aistruoliui nepatiktų sumokėjus už bilietą į, pavyzdžiui, „Cavaliers“, rungtynes neišvysti žaidžiančio LeBrono Jameso.

„Svarbu surasti balansą, kad žaidėjai iš vienos pusės galėtų pailsėti, o iš kitos – išpildyti sirgalių ir partnerių lūkesčius“, – anksčiau yra sakęs NBA komisaras Adamas Silveris.

Praėjusį birželį jis teigė, kad nėra blogai, kai komandos suteikia poilsio dienų lyderiams, nes šie lieka sveiki ir stipresni atkrintamosioms kovoms.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris

NBA vadovas piršo idėją, kad klubai neleistų ilsėtis iškart keliems savo geriausiems žaidėjams tą pačią dieną ir neleistų ilsėtis per išvykos rungtynes.

„Kai tik įmanoma, jie turėtų ilsėtis per namų rungtynes, – sakė A.Silveris. – Nes išvykose sirgaliai kai kuriuos žaidėjus gali pamatyti tik kartą per metus. Be abejo, namų rungtynes sirgaliai mato daug kartų.“

Nenustebkite, jei atsiras taisyklė, kuri neleis žaidėjams ilsėtis per svarbiausias rungtynes, kurias transliuos nacionalinė televizija.

Lyga taip pat siūlo komandoms tvarkaraščio pakeitimus, kuriais būtų eliminuotos ketverių rungtynių serijos per penkias dienas. Nebeliks ir tokių įtemptų mėnesių, per kuriuos per 30 dienų buvo sužaidžiama po 18 rungtynių.

Taip pat ketinama sumažinti dvi dienas iš eilės vykstančių mačų skaičių – tai padėtų patausoti žaidėjus. Praėjusį sezoną tokių mačų buvo žaidžiama vidutiniškai 16,3, o kitą sezoną šis skaičius sumažės iki 14,9.

Be to, planuojama savaite anksčiau pradėti čempionatą, sukuriant daugiau dienų visam 82 rungtynių reguliariojo sezono tvarkaraščiui.

„Scanpix“/AP nuotr./„Cavaliers“ – „Warriors“
„Scanpix“/AP nuotr./„Cavaliers“ – „Warriors“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius