Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 06

NBA talentų ekspertas pripažino klydęs dėl Domanto Sabonio

Klysta visi – net ir geriausi. Už jaunųjų talentų sekimą ir potencialių NBA žaidėjų įžvalgas vertinamas ESPN apžvalgininkas Mike'as Schmitzas pripažino klydęs dėl Domanto Sabonio. Amerikietis manė, kad 2016-aisiais 11 šaukimu NBA naujokų biržoje pasirinktas aukštaūgis nerungtyniaus taip sėkmingai, kaip tą daro „Indiana Pacers“ ekipoje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

22 metų lietuvis šį sezoną per 23,5 minutės renka vid. 13,9 taško (68,4 proc. met.), atkovoja 8,7 kamuolio ir atlieka 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Nemaniau, kad Sabonis turės šansų būti geresniu nei koks trečias NBA komandos aukštaūgis, – neslėpė M.Schmitzas. – Turėjau geriau įvertinti tas jo 1922 tobulėjimo minutes Gonzagoje.

Per daug akcentavau jo trūkumus – fizinį sudėjimą, rankų ilgį, kreivoką metimą iš distancijos, polinkį prisirinkti greitų pražangų. Turėjau labiau įvertinti jo fiziškumą, užsivedimą, pasiaukojimą po krepšiu ir žaidimo pojūtį.

Nežinojau, ar jo gebėjimas baudos aikštelėje rinkti taškus pasiteisins prieš NBA kalibro metimų blokuotojus.

Per 7 sezono rungtynes Domantas krepšį atakavo 70,2 proc. tikslumu iš dviejų taškų zonos ir iš baudos aikštelės poziciniame krepšinyje įmetė 75 proc. metimų. Taikliausiųjų žaidėjų sąraše, kuriame išrinkti krepšininkai, šį sezoną atlikę jau mažiausiai 40 metimų, Sabonis yra antras. Be to, šį sezoną prie lanko jis gavo tik vieną bloką.

Sabonis atkovoja visus kamuolius, žino, kaip skirstyti kamuolį prie perimetro, ir supranta savo ribas prie krepšio, kur remiasi savo klaidinančiais judesiais, minkštu riešu ir atakos kampais. Neįvertinau sunkiai apibrėžiamų Sabonio žaidimo stiprybių.

Sabonis turėjo visus požymius tapti talentu, kuris maksimaliai išnaudotų savo potencialą.

Net jei Sabonis ir geriausiai išnaudojamas gniuždant varžovų antrus penketus bei turi rimtų problemų žaisdamas prieš tokius centrus kaip Rudy Gobert'as, jis padėjo suvokti, kad reikia labiau įvertinti įgūdžius, atsidavimą ir nepamatuojamus pranašumus.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl D.Sabonio ir J.Valančiūno: kuris bus geresnis naujame NBA sezone?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius