Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 23

NBA turgus jau rimsta: tarp didžiausių laimėtojų: „Warriors“, „Lakers“ ir „Nuggets“

Kawhi Leonardas tapo Jono Valančiūno komandos draugu ir uždarė didįjį NBA turgų. Sandorių dar bus – Carmelo Anthony turėtų nutūpti „Houston Rockets“ gretose, bet svarbiausi rinkos dalyviai iki sezono pradžios turėtų nurimti. Jau galime įvardinti tuos, kurie gali save vadinti vasaros nugalėtojais.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

„Golden State Warriors“

Geriausia krepšinio komanda pasaulyje tapo dar geresne, kai prisiviliojo DeMarcusą Cousinsą.

Vienas labiausiai dominuojančių lygos vidurio puolėjų prisidėjo prie pastarųjų dviejų sezonų NBA čempionų už jiems palankią kainą (5,3 mln. dolerių metinis atlyginimas), kaip ir atsarginis centras Kevonas Looney.

Tiesa, tam tikrų abejonių kelia D.Cousinso koja. Dėl Achilo traumos jis nežaidžia nuo vasario mėnesio, iki tol „New Orleans Pelicans“ rinkęs po 25,2 taško ir atkovoję spo 12,9 kamuolio. 27 metų aukštaūgis planuoja grįžti į aikštę rudens pradžioje, bet dar nežinia, ar ambicingi planai virs realybe. Jei D.Cousinsas grįš geros sportinės formos, „Warriors“ starto penketas bus visiškai užpildytas NBA žvaigždėmis.

„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas ir Anthony Davisas
„Scanpix“ nuotr./DeMarcusas Cousinsas ir Anthony Davisas

Be to, Oklando klubas pasipildė švedu Jonu Jerebko, kuris praėjusį sezoną „Utah Jazz“ rinko po 5,8 taško.

„Los Angeles Lakers“

Jei į komandą gauni LeBroną Jamesą, – jau esi nugalėtojas. Magicas Johnsonas ir jo vadovaujamas Los Andželo klubas į rankas gavo geriausią pasaulio krepšininką, liko aplipdyti jį stipriais bendražygiais, kad „Lakers“ susigrąžintų žaviausios ir populiariausios komandos vardą.

Su LeBronu rezultatai turėtų pakilti tikrai, bet kiek aukštai? Kiti komandą papildę žaidėjai – JaVale'as McGee, Rajonas Rondo, Lance'as Stephensonas, o taip pat pastarasis pirkinys Michaelas Beasley (vieno sezono 3,5 mln. dolerių vertės kontraktas) yra patyrę ir pabandys sugrąžinti šou laikus į Los Andželą.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

„Toronto Raptors“

Viešųjų ryšių prasme tai nebuvo pati sklandžiausia vasara, bet krepšinio aikštėje „Raptors“ sustiprėjo. Jei K.Leonardas atvyks sveikas ir laimingas, jis gali tapti geriausiu visų laikų Toronto klubo žaidėju, nes ypač daug padeda komandai ne tik atakose, bet ir ginantis. Paskui jį į Torontą atvykęs Danny Greenas taip pat pridės patikimos gynybos ir taiklių metimų.

Su šiais žaidėjais „Raptors“ turėtų kautis su „Boston Celtics“ dėl Rytų konferencijos nugalėtojų titulo, juo labiau, kad L.Jameso netekusi „Cleveland Cavaliers“ iš kovos lauko pasitrauks.

Aišku, trenerio Dwyane'o Casey atleidimas ir rezultatyviausio žaidėjo DeMaro DeRozano išmainymas į „San Antonio Spurs“ Toronte buvo sutiktas nevienareikšmiškai, bet rezultatai aikštėje gali greitai nustumti visus skaudulius į užmarštį.

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

„Oklahoma City Thunder“

Paulas George'as nenukeliavo į savo gimtąjį Los Andželą (nors prieš metus atrodė, kad įvyks būtent taip), o pasirašė ilgalaikį kontraktą su „Thunder“. Klubas taip pat iškeitė Carmelo Anthony į Dennisą Schroderį ir taip subalansavo savo biudžetą. Su Carmelo kontraktu Oklahomos Sičio komanda būtų daugiausiai papildomų mokesčių išleidžianti komanda tarp tų, kurios viršija taip vadinamą „algų kepurę“.

Su tokia sudėtimi „Thunder“ būtų tarp favoričių Rytuose, bet Vakaruose konkurencija lieka maksimali.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

„Dallas Mavericks“

Itin daug lems, kaip sėkmingai NBA debiutuos Luka Dončičius. Europoje spėjome pamėgti jaunąjį slovėną, kurį NBA naujokų biržoje gavo Dalaso klubas. Jame L.Dončičius mokysis iš sutartį dar metams pratęsusio Vokietijos legendinio krepšininko Dirko Nowitzki, be to, „Mavericks“ gavo vidurio puolėją DeAndre Jordaną.

Dalaso klubas nepretenduos į aukso žiedus, bet paskutinis D.Nowitzki sezonas bus linksmesnis nei praėjęs.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

„Denver Nuggets“

Trys lietuviai, dirbantys Denverio klubo ofise, – Artūras Karnišovas, Tomas Balčėtis ir Martynas Pocius – turėtų būti patenkinti vasarą nuveiktais darbais.

Denverio ekipa gavo Isaiah Thomasą, kuris sutiko žaisti sezoną už 2 mln. dolerių. Neseniai šis gynėjas buvo patekęs į NBA geriausių žaidėjų trečiąjį sezono penketą, bet klajonės ir traumos pristabdė karjerą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Artūras Karnišovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Artūras Karnišovas

Bet kuriuo atveju, I.Thomasas yra vykęs pirkinys. Be to, „Nuggets“ sudarė ilgalaikę sutartį su komandos žvaigžde Nikola Jokičiumi ir pratęsė kontraktą su Willu Bartonu.

Kovoti dėl titulo Vakaruose vis dar bus sudėtinga, bet šįsyk turėtų pavykti patekti į atkrintąmsias varžybas, į kurias „Nuggets“ praėjusį pavasarį nepeteko tik per plauką. Dar svarbiau, kad tinkamai subalansavusi biudžetą, Denverio komanda yra paklojusi tvirtus pamatus didesniems ateities tikslams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius