Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 07

NBA turi taikinį: nori naudoti greituosius koronaviruso testus

Pastarosiomis savaitėmis NBA ir lygos žaidėjų asociacija (NBPA) bendradarbiavo siekiant pasitelkti greituosius koronaviruso testus. Taip siekiama sekti situaciją lygoje ir dėliotis gaires dėl galimo sezono atnaujinimo.
NBA sezonas sustabdytas dėl koronaviruso
NBA sezonas sustabdytas dėl koronaviruso / „Scanpix“ nuotr.

ESPN praneša, kad NBA ir žaidėjams atstovaujanti asociacija nori įsigyti tyrimų įrankių, kurie rezultatą dėl užsikrėtimo COVID-19 parodo itin greitai.

Dar praėjusią savaitę tokius greituosius testus pradėjo platinti Ilinojuje veikianti laboratorija. Reikiamų institucijų patvirtinti įrankiai rezultatus pateikia per pirmas 13 minučių.

Pati lyga, klubų vadovai ir žaidėjai mano, jog tokia priemonė padėtų spręsti dėl sezono atnaujinimo, mat būtų galima tikrinti daug žaidėjų ir tai neužimtų laiko.

„Greitieji tyrimai yra raktas į grįžimą į darbą, grįžimą į sportą, – vienas generalinis vadybininkas sakė ESPN. – Nesvarbu, kokį darbą dirbi, bet jei jame yra sąlytis su žmonėmis, turime įsitikinti, jog tai yra saugu. Sporte taip pat.“

NBA atstovas Mike'as Bassas tikino, kad kol kas jokių sprendimų priimta nėra, o lyga svarsto įvairius variantus.

Vis tik JAV krepšinio žmonės supranta, kad ne jie bus pirmi eilėje, kai reikės įsigyti šiuos testus.

Geriausiu atveju tik komandos galės grįžti į arenas, jei greitieji tyrimai bus prieinami, mat tokiu būdu kiekvienas krepšininkas ar treneris galėtų būti patikrintas prieš patekdamas į areną.

„Mes būsime eilėje po medikų, transporto darbuotojų, viešojo sektoriaus žmonių ir t.t.“, – ESPN cituoja vieną iš NBA astovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius