Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 21

NBA „Visų žvaigždžių“ komandos: 24 žaidėjai, kurie nusipelnė vykti į Naująjį Orleaną

NBA penktadienį paskelbė „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvių starto penketus, o jau artimiausiu metu turėtų paaiškėti ir visi 24 krepšininkai, kurie dalyvaus šioje šventėje Naujajame Orleane. Laukiant lygos trenerių sprendimo pateikiame nuomonę apie Rytų ir Vakarų konferencijos sudėtis bei krepšininkus, kurie to yra labiausiai verti.
Kevinas Durantas, Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas
Kevinas Durantas, Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas / 15min nuotr.

Rytų konferencija

AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas

Starto penketas

Visų pirma, dabartiniame starto penkete matau du krepšininkus, kurie yra labiau verti vietos tarp penkių geriausių krepšininkų vertinant jų žaidimą iki šios dienos. Rytuose startuoti turėtų Kyle'as Lowry bei Johnas Wallas, o tuomet mano startinis penketas atrodytų taip:

Tikrasis starto penketas A.Dainio starto penketas
Kyrie Irvingas Kyle'as Lowry
DeMaras DeRozanas Johnas Wallas
LeBronas Jamesas LeBronas Jamesas
Giannis Antetokounmpo Giannis Antetokounmpo
Jimmy Butleris Jimmy Butleris

Vienas iš dviejų „Raptors“ krepšininkų tikrai turėtų „Visų žvaigždžių“ rungtynes pradėti starto penkete, tačiau mano nuomone tai turėtų būti K.Lowry. Tai yra kertinis Toronto ekipos krepšininkas bei lyderis, dėl kurio Kanados klubas šiuo metu yra antroje vietoje Rytų konferencijoje.

Kodėl tuomet netinka K.Irvingas, kurio komanda yra pirmoje pozicijoje? Išimkite šį įžaidėją iš „Cavaliers“ rotacijos ir LeBronas Jamesas vis tiek sutvarkys reikalus ir iškovos Klivlando klubui pergalę. Mano nuomone, starto penkete turi žaisti svarbiausi savo komandos žaidėjai, o būtent toks yra pats aiškiausias pasirinkimas – J.Wallas.

VIDEO: LeBronas Jamesas

„Wizards“ lyderį galima vadinti geriausiai besiginančiu Rytų konferencijos gynėju, o 23 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų ir 2,3 perimtų kamuolių vidurkis mane daugiau nei įtikina dėl savo pasirinkimo.

Jis vienas ant savo pečių atnešė prastą „Wizards“ komandą į penktąją vietą Rytų konferencijoje ir už tai jam turi būti atsidėkota tinkamai.

Kalbant apie puolėjų grandį – joje visoje aišku. L.Jamesas galėtų be jokio balsavimo keliauti į šią šventę kiekvienais metais, G.Antetokounmpo mums įrodinėja, kad yra pats unikaliausias įžaidėjas per visą NBA istoriją, o J.Butleris visuomet rungtyniauja stabiliai. „Bulls“ gynėjas šiemet yra vienas tų, kuris rungtynėse pelnė daugiau nei 50 taškų, o tai labai siejasi su tokiu dalyku, kaip „Visų žvaigždžių“ rungtynės.

Atsarginiai

AFP/„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas

Gynėjų grandyje mačiau tris aiškius favoritus, kurie turėtų būti starto penkete, tačiau vieną jų reikėjo skaudančia širdimi palikti tarp atsarginių. Žinoma, kalbu apie fantastišką krepšinį demonstruojantį Isaiah Thomasą, kuris fantastiškai žaidžia ketvirtuosius kėlinius ir būdamas vos 175 centimetrų ūgio šaltakraujiškai veda savo komandą į pergales.

A.Dainio Rytų konferencijos atsarginiai žaidėjai
Isaiah Thomasas
DeMaras DeRozanas
Kevinas Love'as
Joelis Embiidas
Paulas George'as
Kyrie Irvingas
Kemba Walkeris

Tarp atsarginių krepšininkų tikrai privalo būti D.DeRozanas, stipriai savo žaidimą pagerinęs Kevinas Love'as, „Pacers“ lyderis bei žvaigždė Paulas George'as, „Cavaliers“ įžaidėjas K.Irvingas, o dėl likusių dviejų vietų dar galima padiskutuoti.

Minučių limitas, nemažai praleistų rungtynių bei vos 22 metai. Taip, aš vis tiek noriu pamatyti J.Embiidą „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, o tuomet vietos dvyliktuke nebeliko Paului Milsapui.

VIDEO: Kyrie Irvingas

Tačiau J.Embiidas yra neeilinis charizmatiškas supertalentas, kuris yra tikras „žvėris“ gynyboje, o „76ers“ pastaruoju metu su jo pagalba laimi beveik visas rungtynes.

Dvyliktuką uždaro K.Walkeris, apie kurį nėra daug kalbama, tačiau jis tobulėja milžiniškais šuoliais. Neįspūdingos sudėties „Hornets“ jo dėka sugeba patekti tarp aštuonių stipriausių Rytų konferencijos komandų.

Vakarų konferencija

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Starto penketas

Šį kartą penketuką sudaro beveik visi krepšininkai, kurie labiausiai to nusipelnė, išskyrus vieną – Russellą Westbrooką. Pasodinkime fanų numylėtinį Stepheną Curry ant suolo ir turime tobulą Vakarų konferencijos starto penketą.

Tikrasis starto penketas A.Dainio starto penketas
Stephenas Curry Russellas Westbrookas
Jamesas Hardenas Jamesas Hardenas
Kevinas Durantas Kevinas Durantas
Kawhi Leonardas Kawhi Leonardas
Anthony Davisas Anthony Davisas

Komentarų reikia nedaug, nes krepšininkas, kuris vidutiniškai sezone renka trigubą dublį privalo būti Vakarų konferencijos starto penkete. Žinoma, S.Curry taip pat rungtyniauja neprastai, tačiau jis rungtynes turėtų pradėti nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

VIDEO: Stephenas Curry

Galima netgi būtų spėti, kad atsarginiu tapęs R.Westbrookas leis visiems žinoti apie šią klaidą ir surengs tokį pasirodymą, jog taps naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Likę keturi krepšininkai taip pat dvejonių nekelia. Jamesas Hardenas yra vienas iš geriausių krepšininkų šiuo metu NBA, Kevinas Durantas puikiai įsiliejo į „Warriors“ žaidimą, Kawhi Leonardas vis dar yra elitinis žaidėjas gynyboje, o Anthony Daviso talentas šiemet liejasi per kraštus.

Atsarginiai

„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas
„Scanpix“ nuotr./Damianas Lillardas

Vakarų konferencijos komandoje nuo suolo turėtų kilti jau minėtasis S.Curry, o šalia jo gynėjų grandyje – keletą kartų užmirštas ir ignoruotas Damianas Lillardas. Šiemet gynėjai Vakaruose nedemonstruoja tokių fenomenalių pasirodymų, kaip pernai, todėl „Blazers“ įžaidėjui konkurencijos nėra.

Trys puolėjai, kurie turėtų papildyti dešimtuką visi žaidžia vidurio puolėjo pozicijoje: Marcas Gasolis, DeMarcusas Cousinsas ir Karlas-Anthony Townsas.

A.Dainio Vakarų konferencijos atsarginiai žaidėjai
Stephenas Curry
Damianas Lillardas
Marcas Gasolis
DeMarcusas Cousinsas
Karlas-Anthony Townsas
Draymondas Greenas
Gordonas Haywardas

Žinoma, galiu čia kalbėti apie tai, jog „Grizzlies“ aukštaūgis veda savo komandą į pergales savo fenomenaliu žaidimu, tačiau to negalima pasakyti apie šalia jo esančius „centrus“.

Nepaisant sunkiai suprantamo savo elgesio D.Cousinsas yra šeštas pagal rezultatyvumą lygoje (28) bei vidutiniškai renka dvigubą dublį. „Centras“ taip pat pradėjo pataikyti tritaškius ir atlikti rezultatyvius perdavimus, todėl jis be abejonės yra vienas geriausių krepšininkų Vakaruose.

Panašius dalykus galima pasakyti ir apie jaunąjį K.A.Townsą. Manau, kad šiemet krepšininkas dar labiau subrendo, dažnai demonstruoja įspūdingą statistiką, todėl yra vertas vietos šioje šventėje Naujajame Orleane.

VIDEO: 37 Karlo-Anthony Townso taškai

Paskutiniai du krepšininkai, kurie turėtų prisėsti ant Vakarų konferencijos atsarginių žaidėjų suolelio yra Draymondas Greenas bei Gordonas Haywardas.

Vakaruose šiemet pasirinkti nelabai yra iš ko, o D.Greenas šiemet surinko keletą trigubų dublių ir toliau visus „dusina“ savo gynyba. Jis taip pat žaidžia geriausią pergalių ir pralaimėjimų santykį turinčioje „Warriors“ komandoje, todėl natūralu, kad ji turėtų net tris atstovus iš savo komandos.

Dvyliktuoju tapęs G.Haywardas padeda savo komandai užimti net penktąją vietą Vakarų konferencijoje ir yra pats svarbiausias komandos žaidėjas. „Jazz“ puolėjui jau seniai buvo metas debiutuoti „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius