-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 25

NBA žaidėjo įtūžis po dar vieno policijos brutalumo JAV: „Į prakeiktą burbulą reikėjo nevykti“

„Milwaukee Bucks“ atsidūrė per vieną pergalę nuo antrojo atkrintamųjų varžybų etapo, tačiau komandos įžaidėjas George‘as Hillas džiaugsmu Orlando „burbule“ netryško. 34-erių veteranas po dvikovos koncentravosi į įvykius Kenošoje, Milvokio priemiestyje, kur rungtynių išvakarėse pasireiškė dar vienas policijos brutalumo atvejis.
Giannis Antetokounmpo ir George'as Hillas
Giannis Antetokounmpo ir George'as Hillas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Milwaukee Bucks NBA

Prie Mičigano ežero įsikūrusiame miestelyje du policijos pareigūnai bent septyniskart šovė į nugarą Jacobui Blake‘ui. 29-erių afroamerikietis šiuo metu guli ligoninėje būdamas labai sunkios būklės.

Mieste prasidėjo protestų banga, kurią norėdama nuraminti valdžia paskelbė komendanto valandą.

„Bucks“ klubui išreiškus palaikymą J.Blake‘ui, G.Hillas atvirai pasisakė, kad žaidėjai nelabai ką gali padaryti būdami „burbule“.

„Mes negalime nieko padaryti. Pirmiausia, jei atvirai, mes neturėjome atvykti į šią prakeiktą vietą. Atvykimas čia surišo mums rankas, bet yra kaip yra, mes dabar esame čia. Negalime nieko padaryti, bet kai reikalai bus baigti, turėsime imtis darbo. Pasaulis privalo pasikeisti. Policijos sektorius turi keistis. Visuomenė irgi turi keistis. Šiuo metu jokių pokyčių mes nematome. Žmonės miršta kasdien, net dabar, kai mes kalbamės. Bet tai niekam neneša pasekmių, niekas neprisiima atsakomybės. Tai irgi turi pasikeisti“, – kalbėjo G.Hillas.

Kalbėdamas apie komandos žaidimą atkrintamosiose, krepšininkas vėl sugrįžo prie policijos išpuolio Kenošoje.

„Manau, kad mūsų žaidimas negerės, kol pasaulis nesusitvarkys. Man plyšta širdis dėl įvykių Viskonsine. Mes žaidžiame krepšinį „burbule“ skelbdami socialinį teisingumą, tačiau neramumai Amerikoje nesibaigia, o mes toliau žaidžiame krepšinį lyg nieko nebūtų. Šiuo metu tai yra visiškai sumauta situacija“, – teigė „Bucks“ įžaidėjas.

Apie naują policijos ataką prakalbo ir „Los Angeles Lakers“ lyderis LeBronas Jamesas, pasidalinęs žinute socialiniame tinkle „Twitter“.

„Jūs visi domitės, kodėl mes taip kalbame apie policiją. Kas nors man pasakykite, kas per šūdas čia? Dar viena ataka prieš juodaodį. Šitas šūdas toks neteisingas ir toks skaudus! Man liūdna dėl šio žmogaus, jo šeimos ir mūsų žmonių. Mes norime teisingumo“, – rašė L.Jamesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius