-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 21

NBA žvaigždės apie Domantą Sabonį: reta įgūdžių kombinacija ir ko daugelis neatlaiko

Domantas Sabonis ir vėl spindėjo kartu su ryškiausiomis NBA žvaigždėmis „All-Star“ savaitgalyje. Lietuvos rinktinės krepšininkas būdamas vos 26-erių tapo pirmuoju lietuviu, net triskart kopusiu į ryškiausią NBA sceną. 15min Solt Leik Sityje paklausė kitų „All-Star“ dalyvių – kas daro D.Sabonį ypatingą ir paverčia jį NBA žvaigžde?

„Denver Nuggets“ virtuozas Nikola Jokičius per „All-Star“ žaidėjų biržą, kurioje komandas rinkosi LeBronas Jamesas ir Giannis Antetokounmpo, iš starto penketo žaidėjų buvo pasirinktas priešpaskutinis.

Lygiai taip pat renkantis atsarginius krepšininkus priešpaskutinis savo pavardę išgirdo ir „Sacramento Kings“ šio sezono smegenys ir branduolys D.Sabonis.

Šie du žaidėjai nėra sutverti „All-Star“ formato rungtynėms, ką dar sykį įrodė jų pasirodymai „Vivint“ arenoje – Džokeris pelnė keturis taškus, o Domas trimis dėjimais sukrapštė šešis.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Bet jie yra sutverti pergalėms.

N.Jokičiaus vedami „Nuggets“ užtikrintai skrieja pirmoje Vakarų konferencijos vietoje, o serbas yra favoritas laimėti trečią iš eilės MVP apdovanojimą. Prieš savaitę surengtame tarpiniame žurnalistų balsavime vidurio puolėjas surinko net 77 iš 100 pirmos vietos balsų.

Mažesniu mastu, bet panašius dalykus šį sezoną išdarinėja ir D.Sabonis. Persikėlęs į 16 metų atkrintamųjų varžybų nemačiusią komandą, lietuvis per pusmetį ją pavertė laiminčia organizacija ir iki „All-Star“ pertraukos išlaikė ją trečioje pašėlusios Vakarų konferencijos vietoje bei pelnytai pretendavo netgi į starto penketo vietą „All-Star“ rungtynėse.

Suprasti akimirksniu

  • Domantas Sabonis šį sezoną vidutiniškai pelno po 18,8 taško, atkovoja po 12,3 kamuolio ir atlieka po 6,9 rezultatyvaus perdavimo;
  • Lietuvis pirmauja lygoje pagal trigubus dublius (6) ir atkovotus kamuolius;
  • D.Sabonis nusileidžia tik Nikolai Jokičiui (21) ir Lukai Dončičiui (10) pagal trigubus dublius;
  • Lietuvio traukiama „Kings“ komanda su 32 pergalėmis ir 25 pralaimėjimais užima trečią vietą Vakarų konferencijoje. Tarp visų NBA komandų „karaliai“ yra aštunti.

15min žvaigždžių šventėje teiravosi D.Sabonio oponentų, kas daro lietuvį ypatingą bei kas sunkiausia prieš jį ginantis arba ruošiant jam žaidybinį planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius