-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 22

NBA žvaigždės pasipiktino: kodėl darbo negavo Eurolygos čempionas?

„Minnesota Timberwolves“ klubo vadovybė tapo pirmąja, neištvėrusia ir atleidusia vyriausiąjį trenerį 2020–2021 m. sezone. „Vilkų“ vadovai jau rado ir pamainą išspirtam Ryanui Saundersui, bet ji pradžiugino ne visus.
Damianas Lillardas (dešinėje) ir kiti NBA žaidėjai pasipiktino, kai Davidas Vanterpoolas (kairėje) negavo darbo
Damianas Lillardas (dešinėje) ir kiti NBA žaidėjai pasipiktino, kai Davidas Vanterpoolas (kairėje) negavo darbo / „Scanpix“ nuotr.

Vos 7 pergales ir net 24 pralaimėjimus turinčios komandos vadovai, pasak pranešimų, jau susitarė su Chrisu Finchu – ilgamečiu NBA komandų trenerių asistentu, šį sezoną pradėjusiu „Toronto Raptors“ klube.

Toks „Timberwolves“ pasirinkimas sukėlė daug klausimų NBA žvaigždėms, kurioms nesuprantama, kodėl Minesotos ekipa trenerio vairo neįdavė R.Saunderso asistentu dirbusiam ir toliau Ch.Finchui talkinsiančiam Davidui Vanterpoolui.

Gerai Europos krepšinio gerbėjams pažįstamas amerikietis savo laiku rinko trofėjus Senajame žemyne, kai gynė Sienos „Montepaschi“ (2003–2005 m.) ir Maskvos CSKA (2005–2007 m.) garbę. Su pastarąja D.Vanterpoolas 2006-aisiais tapo Eurolygos čempionu.

Šį pasiekimą amerikietis užfiksavo ir jau dirbdamas treneriu, kai asistuodamas Ettore Messinai, o vėliau ir kitiems specialistams 2007–2012 m., jis iškovojo ne vieną Rusijos čempiono titulą ir Eurolygos taurę 2008 m.

„Scanpix“ nuotr./Davidas Vanterpoolas (dešinėje) ir Theodoros Papaloukas
„Scanpix“ nuotr./Davidas Vanterpoolas (dešinėje) ir Theodoros Papaloukas

Šie metai yra antrieji, kai D.Vanterpoolas dirba Mineapolyje ir yra laikomas vienu perspektyviausių trenerių NBA lygoje.

Prieš tai net septynerius metus jis kilo karjeros laiptais „Portland Trail Blazers“ klube, o ten užsirekomendavęs Minesotoje gavo svarbiausio asistento pareigas.

Tad kai R.Saundersą „Timberwolves“ pakeitė Ch.Finchu, kilo nemenkas sujudimas. Pirmiausia, tarp „Blazers“ žaidėjų.

„Kaip po velnių jie nepasamdė Davido Vanterpoolo, kai jis sėdi ant jų suolo... Ir praleido septynerius metus sėkmingai darbuodamasis laiminčioje komandoje... Ir svariai prisidėjo tobulinant dominuojantį gynėjų tandemą!“ – nusivylimo neslėpė „Blazers“ žvaigždė Damianas Lillardas, turėdamas omenyje savo ir CJ McCollumo duetą, su kuriuo D.Vanterpoolas dirbo ne vienerius metus.

D.Lillardas nesustojo ir po šios žinutės, atsakydamas į kai kurių sirgalių klausimus.

„Ką turi prieš Chrisą Finchą?“ – klausė vienas jų.

„Nepažįstu jo, kad galėčiau ką nors pasakyti. Sveikinu jį... Bet Vanterpoolą puikiai pažįstu ir žinau, kad jis reikalingas toje rūbinėje. Šneku rimtai“, – rašė daugkartinis „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis.

Jam pritarė ir CJ McCollumas, ir kiti buvę ar esami NBA žaidėjai – Quinas Cookas, Isaiah Thomasas, Nolanas Smithas, Kendrickas Perkinsas.

„Jis buvo pirmas žmogus, apie kurį pagalvojau. Po velnių!“ – rašė šiuo metu JAV rinktinėje FIBA lange žaidžiantis I.Thomasas.

„Dar vienas afroamerikietis treneris, negavęs galimybės!“ – pritarė ir 2008 m. NBA čempionas K.Perkinsas.

NBA lygoje iš 30 šiuo metu dirbančių vyr. trenerių tik septyni yra afroamerikiečiai, nors šios rasės žaidėjai sudaro NBA krepšininkų daugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius