-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 20

Neapakinantis šou: kodėl dėl beprotiškų R.Westbrooko skaičių bus nusispjaut ne tik jam pačiam

Praėjusią naktį „Oklahoma City Thunder“ lyderis bei vienas realiausių kandidatų į MVP apdovanojimą Russellas Westbrookas ir vėl įsirašė savo vardą į NBA istoriją, tačiau jo ekipa antrą kartą pralaimėjo Jameso Hardeno „Houston Rockets“. Apibūdinti krepšininko statistinę eilutę ir vėl reikia nemažai pačių geriausių žodžių, tačiau būtent tai lems Oklahomos klubo pasitraukimą iš atkrintamųjų varžybų jau pirmame etape.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią naktį R.Westbrookas pirmą kartą NBA istorijoje surinko trigubą dublį pelnydamas 50 taškų atkrintamosiose varžybose. Kita vertus, tai kainavo „Thunder“ bet kokį šansą iškovoti pergalę, o dabar „Rockets“ serijoje pirmauja rezultatu 2-0.

Per pirmąsias 24 minutes R.Westbrookas ir „Thunder“ demonstravo puikų žaidimą. Įžaidėjas eidamas ilsėtis buvo surinkęs 22 taškus, atkovojęs 8 kamuolius ir svarbiausia – atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų. Tuomet Oklahomos klubas pirmavo 68:62 ir atrodė, kad viskas eina tinkama linkme.

Tačiau prasidėjo antroji rungtynių pusė ir pamatėme tą R.Westbrooko žaidimą, kurį jis demonstravo viso reguliariojo sezono metu.

Krepšininkas visiškai pamiršo savo komandos draugus, vienas kontroliavo kamuolį, veržėsi į baudos aikštelę ir krepšinio dievų prašė pražangos už kiekvieną nedidelį kontaktą.

Jis svaidė vieną metimą po kito, o ketvirtame kėlinuke iš 18 (!) paleistų šūvių įkrito vos 4.

Kitoje barikadų pusėje J.Hardenas demonstravo, kaip iš tikrųjų reikia žaisti krepšinį. Jo sprendimai buvo protingi, o MVP diskusijoje jis dar niekuomet nebuvo toks aiškus favoritas.

Žinoma, „Thunder“ komanda be R.Westbrooko niekuomet nebūtų pasiekusi atkrintamųjų varžybų ir visuomet bus priversta tenkintis gerais bei blogais jo žaidimo epizodais. Kartais jo individualūs reidai kainuos atneš Oklahomai pergalę, tačiau su tuo reikia susitaikyti.

Tačiau galvoti, jog pergalė bus pasiekta tokiais būdais yra kvaila.

Elitiniai NBA krepšininkai turėtų išnaudoti geriausias savo žaidimo savybes ir prisitaikyti prie komandos, o ne savanaudiškai žaisti savąjį krepšinį. Skaičiai gal ir įspūdingi, tačiau galų gale tokios ekipos patiria pralaimėjimus.

Viskas paprasta: jeigu esi komandos protas, siela bei širdis – turi prisiimti atsakomybę už tai, kad padarei didelę klaidą mesdamas 18 metimų per lemiamą ketvirtį, o tai kainavo komandai bet kokį šansą iškovoti pergalę.

Taigi, galime daug kalbėti apie tai, jog tai vienintelis būdas „Thunder“ iškovoti pergalę. Galima sakyti, kad R.Westbrookas yra MVP ir jo skaičiai yra įspūdingi, tačiau realybė ta, kad jo žaidimas paliks Oklahomos komandą be pergalių pirmame atkrintamųjų etape.

„Man nusi**** ant mano statistikos“, – po rungtynių teigė R.Westbrookas.

Greitai tą patį galvos ir komandos sirgaliai, nes „Thunder“ sezonas netrukus bus baigtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius