Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 01

Neįprastą dovaną sirgaliams parengęs Donatas Motiejūnas patyrė skaudų pralaimėjimą

„Houston Rockets“ komanda lemiamu metu dalija brangias dovanas. Donato Motiejūno ekipa ketvirtąjį kėlinį pradėjo pirmaudama 9 taškais, bet po dramatiškos kovos 100:103 (24:24, 28:28, 28:19, 20:32) turėjo pripažinti „Chicago Bulls“ pranašumą. Lietuvio +/- rodiklis buvo geriausias Hjustone, tačiau jį nustelbė fantastiškas varžovų puolėjo Nikola Mirotičiaus žaidimas.
Pau Gasolis ir Donatas Motiejūnas
Pau Gasolis ir Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.
NBA | „Houston Rockets“(37-39) – „Chicago Bulls“(39-37) 100:103| Motiejūnas 2

Pirmieji 3 tūkst. į „Toyota Center“ tribūnas susirinkusių žiūrovų gavo D.Motiejūno dovanėlę – suvenyrinę statulėlę su judančia galva. Bet kaip tyčia 25-erių puolėjui tai buvo nerezultatyviausios rungtynės nuo kovo 16-osios.

Thanks, valvitalia, for this very cool-looking bobblehead!!! Hahaha 󾰀 #Rockets #Pursuit Ačiū, valvitalia, už šitą žiauriai kietai atrodantį bobblehead vaikiną! 󾮖󾟖󾟭󾌲󾍇󾌰

Posted by Donatas Motiejunas on 2016 m. kovo 7 d.

Suprasti akimirksniu

  • „Rockets“ – „Bulls“ 100:103
  • D.Motiejūnas per 12 minučių pelnė 2 taškus
  • Lietuvio +/- rodiklis geriausias komandoje
  • „Rockets“ smuktelėjo už atkrintamųjų varžybų borto
  • D.Rose'as patyrė traumą

D.Motiejūnas aikštėje praleido 12 minučių, per kurias pasižymėjo 2 taškais (1/6 dvit., 0/1 trit.), atkovojo kamuolį ir 2 kartus prasižengė.

Savo taškų sąskaitą aukštaūgis atidarė dar pirmoje „Rockets“ atakoje, bet vėliau prametė keturis metimus iš eilės – „Rockets“ pirmavo 13:4 ir treneris J.B.Bickerstaffas pasodino lietuvį ant suolo.

D-Mo sugrįžo į aikštę trečiajame kėlinyje, esant lygiam rezultatui 52:52. Su D.Motiejūnu aikštėje „Rockets“ susikrovė 14 taškų pranašumą (73:59), nors jis ir prametė abu mestus dvitaškius.

Iš viso D.Motiejūnui būnant aikštėje „Rockets“ pelnė 23 taškais daugiau nei varžovai.

Tačiau trečiojo kėlinio viduryje atsisėdęs ant suolo, nuo jo puolėjas daugiau taip ir nebepakilo. Jis iš šalies stebėjo, kaip N.Mirotičiaus kompanija plešia pergalę iš „Rockets“ rankų.

„Bulls“ ketvirtąjį kėlinį laimėjo 32:20 ir atėmė iš „Rockets“ labai svarbų tašką. Paskutinę sekundę pratęsimą dar galėjo išplėšti Trevoras Ariza (100:103), bet jo tolimas metimas tikslo nepasiekė.

„Rockets“ smuktelėjo į devintąją vietą Vakarų konferencijoje, t.y. už atkrintamųjų varžybų borto. „Utah Jazz“ ir „Dallas Mavericks“ komandos turi vienodai pergalių, tačiau viena nesėkme mažiau, nes dar nesužaidė 86-ųjų rungtynių.

D.Motiejūnui iki NBA reguliariojo sezono finišo liko 6 rungtynės.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Rockets“ galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas

VIDEO: D.Motiejūno klubas patyrė skaudžią nesėkmę

Ši dvikova nesėkmingai susiklostė „Bulls“ žvaigždei Derrickui Rose'ui. Gynėjas susižeidė alkūnę ir po pertraukos aikštėje nebepasirodė. Beje, pirmą kartą per 403 NBA rungtynes jis nė karto nemetė į krepšį.

Tuo tarpu „Bulls“ ispanas Pau Gasolis pelnė 12 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir užfiksavo 500-ąjį dvigubą dublį NBA.

N.Mirotičius dar iki pertraukos pelnė 21 tašką.

D.Motiejūną vėl sėkmingai pakeitė atsarginis puolėjas Michaelas Beasley, surinkęs 20 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Tuo tarpu „Rockets“ įžaidėjas Patrickas Beverley su 22 taškais sužaidė rezultatyviausias savo karjeros rungtynes.

„Rockets“ artimiausiu laiku laukia dvejos svarbios rungtynės – balandžio 3-ąją namuose su „Oklahoma City Thunder“ ir balandžio 6-ąją išvykoje su „Dallas Mavericks“.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 24 (8 rez. perd.), Patrickas Beverley 22 (7 rez. perd.), Michaelas Beasley 20 (11 atk. kam.), Trevoras Ariza 14.

„Bulls“: Nikola Mirotičius 28, Jimmy Butleris 21, Dougas McDermottas 15, Pau Gasolis 12 (10 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius