Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 13

Neįprastai atviras J.Valančiūnas – apie geresnį Joną ir atsibodusią NBA temą

TSN apžvalgininkas Joshas Lewenbergas džiūgauja. Jonas Valančiūnas metams bėgant tapo itin maloniu ir įdomiu pašnekovu. Pats lietuvis, skraidžiojantis priešsezoninėse NBA rungtynėse, davė itin atvirą interviu.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Negaliu sakyti, kad esu kitoks Jonas, bet esu geresnė Jono versija“, – TSN kalbėjo J.Valančiūnas.

J.Valančiūnas mėgaujasi nauja „Raptors“ sistema ir džiaugiasi vasaros darbais, nors medalio su Lietuvos rinktine ir neiškovojo.

„Jaučiuosi užtikrintai. Visų pirma, man patinka, ką mes darome. Aš tuo mėgaujuosi. Aš atiduodu save tam. Tai buvo puiki vasara. Patobulinau daug skirtingų dalykų. Grįžau geros nuotaikos. Su Lietuvos rinktine mes nieko nelaimėjome, tačiau žaidėme gerai. Dabar esu geros formos tiek emociškai, tiek fiziškai“, – apie vasarą ir Europos čempionatą pasakojo Jonas.

Lietuvos rinktinės lyderis atskleidė, kad sulaukė vertingų patarimų ir iš Arvydo Sabonio: „Visą vasarą dirbau prie geresnio krepšinio suvokimo, žaidimo skaitymo. Manau, kad tai kitas žingsnis, kurį turiu žengti puolime. Juk svarbu ne tik pataikyti. Svarbu būti reikiamoje vietoje reikiamu laiku. Negali būti savanaudis, jeigu nori laimėti.“

Šį sezoną Toronto klubas nusprendė įtraukti daugiau žaidėjų į aktyvų žaidimą ir neapsiriboti Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano puolimo mašina. Tai suteikė daugiau pasitikėjimo J.Valančiūnui, kuris yra įtrauktas į sprendimų priėmimą aikštėje.

Tiesa, NBA ir toliau nemiršta tema apie nebereikalingus tradicinius „centrus“ ir žemus penketus. Tačiau J.Valančiūnui šios diskusijos nė motais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

„Manęs tai visai nemotyvuoja. Mane motyvuoja šeima, komandos draugai ir komandos vadyba. Suprantu, kad žmonės turi kalbėti ir taip visada bus. Aš matau tuos suknistus dalykus, bet man tiesiog nusispjauti“, – keikdamasis atviravo J.Valančiūnas.

Lietuvis įsitikinęs, kad tokie vidurio puolėjai kaip jis pats niekur nedings: „Aukštaūgiai vis dar gali padaryti daug gerų dalykų. Kova dėl atšokusių kamuolių yra viena iš svarbiausių ir tai niekada nepasikeis. Gynėjas negali rinkti daugiau kamuolių nei aukštaūgis, tiesa? Turime pabaigti gynybą su atkovotu kamuoliu. Visada taip bus. Manau, kad žmonės, kurie sako, kad aukštaūgiai bus išstumti iš lygos... tiesiog taip nebus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius