TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 23

Neiškentęs treneris griebė mikrofoną ir kreipėsi į sirgalius

Legendinis „San Antonio Spurs“ (3-12) treneris Greggas Popovichius neištvėrė ir rungtynių metu griebęs mikrofoną kreipėsi į sirgalius.
Greggas Popovichius kreipėsi į sirgalius
Greggas Popovichius kreipėsi į sirgalius / Stopkadras

„Spurs“ NBA reguliariojo sezono rungtynėse namuose 102:109 (14:26, 34:28, 22:28, 32:27) nusileido „Los Angeles Clippers“ (6-7) komandai, bet dar labiau nei dešimtas iš eilės pralaimėjimas 74-erių specialistą supykdė „Frost Bank Center“ arenoje susirinkusių žiūrovų elgesys su Kawhi Leonardu.

Šis dabar „Clippers“ atstovaujantis puolėjas 2011-2018 m. laikotarpiu atstovavo „Spurs“ ekipai, bet paliko ją pareikalavęs mainų ir, manoma, nusivylęs organizacijos medicinos personalu bei G.Popovichiumi.

„Scanpix“ nuotr./ Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./ Kawhi Leonardas

Kaskart grįžęs į San Antonijų Kawhi sulaukia nesvetingo sutikimo, o taip buvo ir šįkart – vos „Clippers“ žvaigždei prisilietus prie kamuolio arenoje pasigirsdavo baubimas.

G.Popovichius to neištvėrė.

„Sekundėlei atsiprašau, – griebęs mikrofoną rungtynių įkarštyje pradėjo treneris. – Gal galime nustoti baubti ir leisti šiems vyrukams žaisti? Būkite pagarbesni. Nesame tokie, kaip dabar elgiamės. Nustokite baubti.“

Tiesa, „Spurs“ sirgaliai į daugiau nei ketvirtį amžiaus jų komandą treniruojančią legendą neįsiklausė. Kurį laiką patylėję, jie netrukus ėmė baubti dar garsiau nei prieš tai.

Galiausiai K.Leonardas buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas su 26 taškais ir atvedė savo komandą į pergalę.

„Spurs“ gretose jis dar 2014 metais tapo NBA čempionu ir atsiėmė naudingiausio finalo žaidėjo prizą, tačiau dabar teigia suprantąs prieš jį nukreiptas emocijas.

„Jei nevilkėsiu „Spurs“ marškinėlių, jie baubs prieš mane visą likusią karjerą. Yra kaip yra. Jie – vieni geriausių sirgalių lygoje. Kai tik žengiu ant šio parketo, jie nori parodyti, kad yra kitoje pusėje nei aš. Bet kai tik einu gatve ar užsuku į restoraną, jie demonstruoja man meilę. Taip jau yra“, – po mačo kalbėjo Kawhi.

Apie savo poelgį po susitikimo buvo paklaustas ir G.Popovichius.

„Jei bent kiek suprantate apie sportą, žinote, kad nereikia erzinti meškos“, – sakė strategas.

Nors G.Popovichiaus žodžiai nesuveikė ir sirgaliai toliau baubė prieš K.Leonardą, jo komandai tai padėjo. „Spurs“ buvo beveik panaikinę 17 taškų deficitą, bet galiausiai rungtynių pabaigoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Nugalėtojų gretose geriausiai K.Leonardui talkino atitinkamai 24 ir 16 taškų pelnęs Paulas George'as ir Jamesas Hardenas, o „Spurs“ ekipoje 22 taškais ir 15 sugriebtų kamuolių pasižymėjo lygos naujokas Victoras Wembanyama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius