Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 15

Neįtikėtinas Stepheno Curry sezonas – sulaužyti krepšinio dėsniai

Stephenas Curry – šio NBA reguliaraus sezono MVP. Retai būna taip, kad dar nesibaigus sezonui, šio prizo savininkas jau būna aiškus. Šįkart vienintelis galimas klausimas – ar S.Curry šį prizą laimės vienbalsiai. „Golden State Warriors“ lyderis ne tik padėjo komandai sužaisti rekordinį sezoną, bet ir pats demonstravo neįtikėtinus skaičius ir rezultatus.

Prie MVP prizo šį sezoną S.Curry jau pridėjo ir rezultatyviausio reguliaraus sezono žaidėjo apdovanojimą. Nuo 2000-2001 m. sezono abu prizus per vienerius metus pelnė tik du žaidėjai – Allenas Iversonas (2000-01) ir Kevinas Durantas (2013-14).

Po praėjusio MVP sezono S.Curry taip pagerino savo skaičius, kad laikomas pretendentu ir į labiausiai patobulėjusio lygos žaidėjo titulą.

S.Curry šį sezoną per vienerias rungtynes vidutiniškai rinko po 30,1 taško rungtyniaudamas mažiau nei po 35 minutes. Per visą NBA istoriją 33 žaidėjai sezoną yra užbaigę su didesniu nei 30-ies taškų vidurkiu, tačiau nė vienas nežaisdavo taip trumpai.

„Warriors“ šiemet taip dominavo NBA, kad komandos lyderis net 19-oje rungtynių net nežaisdavo ketvirtųjų kėlinių. Savo įspūdingus skaičius S.Curry susirinkdavo jau iki tol.

Vis dėlto šis sezonas NBA gerbėjams labiausiai įstrigs dėl S.Curry tritaškių. Keturis sykius šį sezoną S.Curry įmetė 10 arba daugiau tritaškių, o kartą pataikė 12. Tai visų laikų NBA rekordas, dabar priklausantis trims žaidėjams – S.Curry, Kobe Bryantui ir Donyellui Marshallui.

VIDEO: Neįtikėtinas Stepheno Curry sezonas – sulaužyti krepšinio dėsniai

Kokių tik metimų nepataikė S.Curry! Pergalingas tritaškis iš 9 metrų, metimai per rankas, iš nesuvokiamo atstumo, griūvant...

Ketvirtą sezoną iš eilės S.Curry įmetė bent 200 tritaškių, tačiau šįkart jis kartelę užkėlė į nesuvokiamas aukštumas. 300 tolimų metimų per sezoną atrodė nepasiekiama riba, tačiau S.Curry ją ne tik peržengė, bet ir pasiekė naują – 400 tritaškių ribą.

Jeigu jūsų tėvai vaikystėje pasakojo apie legendinį Larry Birdą ir jo taikliąją rankelę, galite apie „Boston Celtics“ legendą pamiršti. S.Curry per du sezonus įmetė tiek tritaškių, kiek L.Birdas per visą karjerą.

Visų laikų daugiausia tritaškių įmetusių žaidėjų sąraše S.Curry vos per 7 sezonus jau yra 19-as, tačiau tokiu tempu atakuodamas krepšį jau kitą sezoną gali įsiveržti į penketuką. Šiuo metu penktas su 1988 tritaškiais yra Jasonas Kiddas, o S.Curry iš viso turi 1590. Nė vienas 20-uko krepšininkas neprilygsta S.Curry'iui pagal visos karjeros taiklumą (44 proc.).

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Būtent neįtikėtinas taiklumas leidžia komandos draugams taip pasitikėti S.Curry rankele, kad triumfuojant keliamos rankos dar kamuoliui net neskrodus tinklelio. Snaiperis per rungtynes sau dažnai leidžia išmesti ir po 15 tolimų metimų, paskutinėse sezono rungtynėse su „Memphis Grizzlies“ paleido net 19-a.

Pagal tik NBA skaičiuojamą tikrąjį taiklumą (True Shooting*) S.Curry sužaidė geriausią sezoną istorijoje. Michaelo Jordano tikrasis taiklumas niekada neviršijo 61,4 proc., Kevinas Durantas per savo 2013-2014 m. MVP sezoną demonstravo 63,5 proc., o. S.Curry tikrasis taiklumas šiemet siekia 67 proc.

50-40-90 – į tokį klubą šį sezoną įstojo S.Curry, kuriame ne jo yra tik šeši krepšininkai. Skaičius 50 reiškia metimų iš žaidimo taiklumą, 40 – tritaškių taiklumą, 90 – baudų taiklumą. „Warriors“ lyderis tapo antruoju žaidėju po Steve'o Nasho, per sezoną pasiekusiu 50-45-90 skaičius. Kanadietis tai buvo padaręs 2007-08 m.

Be viso to S.Curry sezoną baigė kaip perimtų kamuolių lyderis, per rungtynes pavogdamas po 2,1 kamuolio (kartu su Ricky Rubio). Be to, jis yra 10-as pagal rezultatyvius perdavimus (6,7 per mačą). Šį sezoną jis atliko du trigubus dublius.

Svarbiausia, kad S.Curry atrodo lyg paprastas žmogus. Jis nėra nei ypatingai aukštas, nei raumenų kalnas. Paprastas šios žemės gyventojas, krepšinio aikštėje atliekantis nepaprastus dalykus.


*Tikrasis taiklumas - rodiklis, tiksliau rodantis žaidėjo efektyvumą atakuojant krepšį. Formulė: pelnomi taškai / 2(FGA + (0,44xFTA)), kur FGA – iš žaidimo atlikti metimai, FTA – atlikti baudų metimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius