Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

Nekantriai NBA debiuto laukiantis Zionas Williamsonas: „Jau norėjau pramušti skylę sienoje“

Ateinančios nakties „San Antonio Spurs“ ir „New Orleans Pelicans“ rungtynės turėtų tapti vienu žiūrimiausių mačų šiame NBA sezone. Ir to priežastis – tikrai ne pritrenkiantis šių komandų žaidimas ar aukštos pozicijos turnyrinėje lentelėje.
Zionas Williamsonas
Zionas Williamsonas / „Scanpix“ nuotr.

Daugelis JAV ir pasaulio krepšinio gerbėjų sulaikę kvapą stebės didžiausio pastarųjų metų talento Ziono Williamsono debiutą stipriausioje planetos lygoje.

Kelio traumą prieš pat sezono startą patyręs, operaciją iškentęs ir tris mėnesius nerungtyniavęs pirmasis praėjusių metų naujokų biržos šaukimas jau beveik mėnesį treniravosi kartu su komanda ir ruošėsi pirmiesiems žingsniams NBA lygoje.

Juos 19-metis žengs ant „Pelicans“ namų arenos – „Smoothie King Center“ – parketo.

Vos Zionui iškritus iš rikiuotės svarstyta, kad grįžti į aikštę jis turėtų dar iki Kalėdų.

Vis dėlto „Pelicans“ puolėjo priežiūra užsiėmė itin atidžiai ir norėjo įsitikinti, kad į aikštę grįžęs Z.Williamsonas galės rungtyniauti visu 100 procentų.

„Buvo daug atvejų, kai norėjau kumščiu pramušti skylę sienoje ar nuspirti į kėdę – šis procesas buvo labai varginantis, – įvertinęs reabilitacijos laikotarpį kalbėjo Zionas. – Sunku, kai negali judėti taip, kaip nori, negali atlikti jokių staigesnių judesių. Man dar tik 19-ka ir aš nesu sužaidęs nė vienerių NBA rungtynių, tad buvo sunku, bet aš su tuo susitvarkiau.“

„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas
„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas

201 cm ūgio krepšininkas sveria daugiau nei 130 kilogramų, o jo neeilinis atletiškumas po šuolių kojoms užkrauna nemenką apkrovą.

Dėl to reabilitacijos laikotarpiu jam teko mokytis net ir tokių elementarių dalykų, kaip saugesnis nusileidimas ant žemės.

„Svarbiausia nesileisti ištiestomis kojomis, taip neleidžiant visam svoriui užgulti kojų, – aiškino Zionas. – Turiu išmokti daug techninių dalykų. Tai net sunku paaiškinti, bet peržiūrėjus vaizdo įrašus, jums iš karto taptų aišku, kuria kryptimi aš judu.“

Vaizdo įrašuose iš Ziono treniruočių galima išvysti ne tik pasikeitusį jo judėjimą, bet ir įspūdingus dėjimus, kuriuos puolėjas demonstravo ir per pastarųjų kelerių rungtynių apšilimus.

Visgi nors ir atrodo itin pasitikintis savo jėgomis, Z.Williamsonas prieš debiutą pajėgiausioje pasaulio lygoje jaučia nemenką jauduliuką.

„Jei nuoširdžiai, nežinau, ar šiąnakt užmigsiu, – mačo išvakarėse kalbėjo 19-metis. – Tai juk – pirmosios mano NBA rungtynes.“

Z.Williamsono debiutą 17,8 tūkst. vietų turinčioje arenoje stebės sausakimšos tribūnos. Bilietai sparčiai tirpsta ir į kitas „Pelicans“ rungtynes – spėjama, kad laisvų vietų per likusius komandos mačus šį sezoną greitai nebeliks.

Tiesa, jei prieš mėnesį į Zioną žiūrėta kaip į mesiją, galintį sugrįžti ir išgelbėti „Pelicans“ sezoną, tai dabar jis jau grįžta į ant bangos esančią komandą.

VIDEO: „Atsarginiai“: kiek truks JV ir Memfio siurprizai, Domanto skausmai ir žvaigždės be žiedų

6 pergalėmis ir 16 pralaimėjimų sezoną pradėjęs Naujojo Orleano klubas iš pastarųjų 16 mačų laimėjo 11 ir Vakarų konferencijoje pamažu artėja prie pirmojo aštuoneto – nuo jo „pelikanus“ skiria jau tik trys laimėjimai.

„Visi komandos žaidėjai rungtyniauja puikiai. Aš tik noriu prie jų prisijungti ir pasilinksminti“, – prieš sezono debiutą kalbėjo Z.Williamsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius