Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 08

Nekenčiamiausių NBA komandų žemėlapyje – kardinalūs pokyčiai

Vienus lyderius dėl traumų, o kitus – dėl jų sprendimų palikti klubą ar baigti karjerą praradusi ir į NBA turnyrinės lentelės dugną nusiritusi „Golden State Warriors“ komanda prarado ne tik realius šansus kovoti dėl čempionų titulo bei ją toje kovoje palaikančius sirgalius, bet ir didžiulį nekentėjų būrį.
Stephenas Curry ir LeBronas Jamesas
Stephenas Curry ir LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Kasmet Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) mastu nekenčiamiausias NBA komandas renkantis tinklalapis Sportsinsider.com 2019-2020 m. sezono pradžioje surinko duomenis „Twitter“ socialiniame tinkle. Jie parodė, kad labiausiai nekenčiamos NBA komandos statusą „kariai“ šiemet perdavė „Los Angeles Lakers“ klubui.

Dažniausiai pasikartojančias „Twitter“ frazes ir jų vartojimo dažnį tyręs tinklalapis išaiškino, jog „Lakers“ yra nemėgstamiausia komanda net 34 iš 50 JAV valstijų.

Palyginimui, prieš metus toks pat tyrimas atskleidė, jog labiausiai JAV gyventojai nemėgo tuo metu čempionate dominavusių „Warriors“ – juos kaip nekenčiamiausią NBA komandą įvardijo 26 valstijų gyventojai. Tiesa, „Lakers“ nuo „karių“ nedaug atsiliko ir tuomet, mat jie labiausiai nemėgstami buvo 19 valstijų.

Manoma, kad prie „Lakers“ „šuolio“ šioje kategorijoje prisidėjo ne tik „Warriors“ susilpnėjimas, bet ir pačių „ežerinių“ stiprumo lygio augimas – Los Andželo komanda vasarą mainų būdu įsigijo Anthony Davisą, o šis sudarė duetą su LeBronu Jamesu. Jis kol kas veikia – šešiskart laimėję ir tik sykį suklupę „Lakers“ kol kas yra absoliutūs NBA lyderiai.

Dėl traumų Klay Thompsoną, Stepheną Curry, o trumpam laikotarpiui – ir Draymondą Greeną bei D'Angelo Russellą praradę „Warriors“, kurie vasarą neteko ir Kevino Duranto, Andre Iguodalos bei Shauno Livingstono, šiemet labiausiai nemėgstami yra jau tik 11 valstijų.

Tarp amerikiečių nekenčiamų komandų atsirado ir naujas klubas – „Los Angeles Clippers“. Jo labiausiai nemėgsta Kalifornijos, Arizonos ir Naujosios Meksikos gyventojai, o tai aiškinama itin gausiomis kitos Los Andželo komandos – „Lakers“ – sirgalių bazėmis šiose valstijose.

„Scanpix“ nuotr./„Lakers“ krepšininkai
„Scanpix“ nuotr./„Lakers“ krepšininkai

Nekenčiamiausių komandų žemėlapyje išskirta ir dar vienas komanda – „Houston Rockets“, kurios nemėgsta Oklahomos ir Jutos gyventojai. Pirmieji veikiausiai vis dar jaučia nuoskaudą dėl to, kad „raketų“ gretose žaidžia du praeityje „Oklahoma City Thunder“ garbę gynę gynėjai Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas, o Jutoje „Rockets“ nemėgiami labiausiai dėl to, jog jų mylimą „Utah Jazz“ eliminavo iš dviejų pastarųjų NBA atkrintamųjų varžybų.

VIDEO: „Atsarginiai“: liūdni I.Brazdeikio reikalai Niujorke, geriausi centrai ir Kyrie dainelė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius