-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 19

Nepatekimas į simbolinį NBA penketą Paului George'ui kainuos 70 mln. JAV dolerių

Ketvirtadienį NBA paskelbė 15 krepšininkų, kurie sudarė tris simbolinius stipriausios pasaulio krepšinio lygos penketukus į kuriuos nepateko „Indiana Pacers“ lyderis Paulas George'as. Atlikus šiek tiek skaičiavimų paaiškėjo, kad puolėjas per kitus šešerius metus būtų savo klube uždirbęs net 70 mln. JAV dolerių daugiau, o dabar padidėjo tikimybė, kad kitą vasarą jis persikels kitur.
Paulas George'as
Paulas George'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal naują NBA sutartį kiekviena komanda krepšininką, kurį patys pašaukė NBA naujokų biržoje gali palepinti įspūdingu kontraktu, tačiau iš pradžių jis turi atitikti keletą reikalavimų.

Žaidėjas turi patekti į simbolinį NBA geriausių krepšininkų penkioliktuką likus metams iki laisvųjų agentų rinkos arba į šį sąrašą pakliūti dvejus pastaruosius metus iš trijų. (Žinoma, tinka ir MVP apdovanojimas, bet nepanašu, kad P.George'as yra kandidatas į šį prizą.).

P.George'as į vieną iš trijų penketukų savo karjeroje yra pakliuvęs tris kartus, tačiau tik vieną per pastaruosius trejus metus.

Šiemet balsavime dalyvavo 100 žurnalistų, tarp kurių nebuvo nė vieno atstovo iš konkrečios komandos. Šeši puolėjai, kurie buvo pasirinkti 2017-aisiais buvo LeBronas Jamesas, Kawhi Leonardas, Kevinas Durantas, Giannis Antetokounmpo, Jimmy Butleris bei Draymondas Greenas.

Jeigu, P.George'as būtų patekęs į šį sąrašą, tai „Pacers“ vasarą galėtų krepšininkui pasiūlyti net 35 proc. sumą nuo kito sezono algų kepurės. Anksčiau daugiausiai savo žvaigždei galima buvo siūlyti 30 proc.

Pavertus visus šiuos procentus doleriais paaiškėjo, jog P.George'as galėjo uždirbti net 70 mln. JAV dolerių daugiau, tačiau greičiausiai 2018-ųjų vasarą ieškosis naujo klubo.

Tai labai nemaloni žinia visiems „Pacers“ sirgaliams, nes Larry Birdas atsisakė daugelio pasiūlymų už savo puolėją vasario mėnesį, o vėliau jo vertė galimuose mainuose kris. Juk visiems taps aišku, kad P.George'as 2018-aisiais taps laisvuoju agentu, todėl tai tikrai panaudos derybose.

Pats krepšininkas jau ne kartą buvo užsiminęs, kad svajoja žaisti „Lakers“ klube, o dabar „Pacers“ neteko savo pagrindinio kozirio derybose su žaidėju.

Panašioje situacijose dėl NBA simbolinių penketukų praėjusiais metais atsidūrė Anthony Davisas, o šiemet sunku savo žvaigždę išlaikyti bus ir „Jazz“ ekipai.

Gordonas Haywardas bus viena geidžiamiausių vasaros prekių, o perspektyvioji „Celtics“ jau dabar teigia, kad šį puolėją svajoja prisivilioti į Bostoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius