-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 24

Nepavydėtinas Donato Motiejūno sugrįžimas į intrigų draskomus namus

Apie „Houston Rockets“ ekipoje šiuo metu tvyrančią atmosferą galima tik spėlioti. Tačiau yra bent penkios priežastys galvoti, kad rūbinėje Hjustone tvyro didžiulė įtampa. Ją sukėlė „Rockets“ vadovai, išsiuntę du žaidėjus į kitą komandą ir įnirtingai bandę iškeisti žvaigždę. Nejauku turėjo būti ir Donatui Motiejūnui.
Jamesas Hardenas ir Dwightas Howardas
Jamesas Hardenas ir Dwightas Howardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esu laimingas, kad grįžtu. Juk ši komanda mane pakvietė NBA naujokų biržoje. Čia jaučiuosi kaip namie. Kas nesijaustų laimingas grįžęs namo?“ – permainas savo karjeroje komentavo D.Motiejūnas.

Paskutinę mainų dieną „Rockets“ jį su Marcusu Thorntonu išsiuntė į Detroitą, bet praėjus 4 dienoms „Pistons“ mainus anuliavo dėl D-Mo nugaros tyrimų. D.Motiejūnas su M.Thorntonu grįžo į namus, iš kurių jie buvo išsiųsti kitur.

„Rockets“ generalinis direktorius Darylas Morey puolė teisintis: „Akivaizdu, kad situacija – nuvilianti. Bet tuo metu tai buvo geriausias įmanomas žingsnis, todėl mes jį ir padarėme. Deja, bet jis nebuvo patvirtintas“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Donatą Motiejūną nustebino „Pistons“ išvados: „Nesupratau, kas nutiko“

„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas

Pokalbis su D.Motiejūnu ir M.Thorntonu turėjo būti nemalonus. Bet D.Morey prasitarė, kad abu krepšininkai suprato situaciją ir ją priėmė profesionaliai.

Bet „Rockets“ gretose yra ir daugiau nepatenkintų. Hjustono klubas aktyviai ieškojo naujos komandos Dwightui Howardui. Jau seniai kalbama, kad „centras“ nepatenkintas savo vaidmeniu Hjustone. Daugiausiai – dėl Jameso Hardeno, ant kurio dantį griežia ir kiti komandos draugai, pasigendantys puolimo lyderio pastangų gynyboje.

JAV žiniasklaidoje nuvilnijo pranešimų banga, kad dar prieš porą sezonų po pralaimėjimo „Portland Trail Blazers“ pirmajame atkrintamųjų varžybų etape, D.Howardas prašė vadovų iškeisti J.Hardeną, o šis to paties prašė padaryti su D.Howardu.

Panašu, kad „Rockets“ pastaruoju metu buvo priėmę sprendimą išsiskirti su D.Howardu, bet vylėsi už jį gauti daugiau, nei amerikietis buvo vertas. Skelbiama, kad „Rockets“ skambino „Toronto Raptors“ ir už D.Howardą prašė Jono Valančiūno. „Raptors“ atsakymas buvo neigiamas – lietuvis jiems vertingesnis.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Dwightas Howardas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Dwightas Howardas

„Rockets“ norėjo atsikratyti ir Ty Lawsonu – vienu didžiausių šio sezono nusivylimų. Įžaidėjas turėjo tapti trečiu svarbiausiu žmogumi po J.Hardeno ir D.Howardo, tačiau virto komandos našta.

Vis dėlto nė viena NBA komanda jo nenorėjo matyti savo gretose. „Rockets“ netgi svarstė galimybę tokiu atveju atleisti T.Lawsoną. Kol kas prieš penkerius metus „Žalgiryje“ NBA lokauto metu žaidęs įžaidėjas lieka Hjustone.

„Rockets“ ieškojo mainų ir Patrickui Beverley.

„Kokia absurdiška turėtų būti situacija Hjustone ir atmosfera komandos rūbinėje. Įsivaizduokite D.Morey pokalbį: „Ei, Dwightai, apgailestaujame, kad norėjome tave iškeisti. Taip ir tu, Patrickai. Ir D-Mo. Ir Ty“, – ironizavo ESPN žurnalistas Royce'as Youngas.

The BS award of the year goes to... "Rockets" laikinasis treneris J.B.Bickerstaffas apie išsiųstų Donato Motiejūno ir Marcuso Thorntono sugrįžimą į Hjustoną.

Posted by Erildas Budraitis / Krepšinis on 2016 m. vasario 24 d.

Kita vertus, „Rockets“ neteisiami už D.Motiejūno mainus. Specialistai vertino, kad Hjustono klubui tie mainai buvo labai naudingi. Bet, be abejo, juos anuliavus, „Rockets“ vadovai atsidūrė budelių vietoje.

Po visos šios istorijos „Rockets“ Solt Leik Sityje po pratęsimo nusileido „Utah Jazz“ 114:117 ir pralaimėjo principinę kovą dėl aštuntosios vietos Vakarų konferencijoje. Su 28 pergalėmis ir 29 pralaimėjimais „Rockets“ Vakaruose rikiuojasi devinti.

Situaciją „Rockets“ puikiai iliustravo šis vaizdelis:

Bet D.Morey užstojo savo žvaigždes: „Hardenas už gynybą kritikuojamas nepelnytai. Bet kuris žaidėjas atrodytų blogai prasčiausių jo epizodų rinkinyje. O Howardas vis dar lygiai taip pat mėgaujasi krepšiniu. Žmonės bando kurstyti bereikalingas aistras.

Akivaizdu, kad šį sezoną nepateisiname lūkesčių. Bet vis dar turime komandą, kuria tikime. Mes tik sustiprėjome. Tikimės, kad Donatas sėkmingai sugrįš į rikiuotę. Tiesiog reikia eiti į aikštę ir veikti. Turime susigrąžinti tą pernykščio sezono žaidimo pojūtį. Ir jei tai pavyks, vis dar galime užkopti iki penktosios vietos Vakaruose“, – tikino D.Morey.

Iki penktosios vietos „Rockets“ šiuo metu trūksta 4 pergalių, o iki reguliariojo sezono pabaigos liko 25 rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius