-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14

Neramios Donato Motiejūno dienos: artimiausiu metu kažkas turi įvykti

Donato Motiejūno ir „Houston Rockets“ derybų istorijoje – šešių savaičių tyla. Bet ją netrukus turi nutraukti audra, neabejoja „Locked on Rockets“ audiolaidos vedėjas Benas Dubose'as. Jis samprotauja, kad į kampą įspraustas tiek 25-erių puolėjas, tiek „Rockets“ vadovai, todėl jau iki kito savaitgalio turėtume sulaukti žinių dėl lietuvio ateities Hjustone.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rugsėjo 23-iąją „Rockets“ organizuoja žiniasklaidos dieną, kurioje kalbės ne tik komandos vadovas Darylas Morey bei treneris Mike'as D'Antoni, bet ir visi komandos nariai. Bet kuris žaidėjas turės bent 10–15 minučių bendrauti su žiniasklaida.

„Rockets“ žurnalistai ruošiasi banaliems krepšininkų postringavimams apie artėjantį sezoną, kaip kad „kausimės dėl kiekvienos pergalės“, „stengsimės pasirodyti kuo geriau“, „jei žaisime savo žaidimą, galime būti pavojingi“ ir t.t.

Kur kas didesnę intrigą kelia vieno žaidėjo (ne)dalyvavimas žiniasklaidos dienoje. Ar žurnalistai turės galimybę užduoti klausimą Donatui Motiejūnui?

Būrys „Rockets“ žaidėjų jau įsiamžino fotografijose, kuriose iliustravo bendrą pasiruošimą artėjančiam sezonui. Bet jose nebuvo Donato Motiejūno.

Stay ready, don't get ready!

A photo posted by jharden13 (@jharden13) on

Lietuvis yra apribotasis laisvasis agentas, dar nepriėmė nei 4,4 mln. JAV dolerių vertės „Rockets“ kvalifikacinio pasiūlymo, nei kurio kito NBA klubo, todėl yra izoliuotas nuo komandos.

„Locked on Rockets“ laidoje vedėjas Benas Dubose'as samprotavo, kad realiausia tokia pagrindinė užtrukusių derybų priežastis: Donatas Motiejūnas nori didesnio atlyginimo, nei jam jį siūlo „Rockets“, todėl niekur neskuba ir laukia.

Bet B.Dubose'as prognozuoja, kad D.Motiejūnui teks nusileisti ir priimti kuklesnį, nei jis tikėjosi, pasiūlymą.

Jeigu Motiejūnas nori sugrįžti į tą lygį, į kurį pakilo prieš traumą, jis turi jau nuo pirmosios dienos būti „Rockets“ treniruočių stovykloje.

Situacija gali greitai keistis jau artėjančiomis dienomis, kadangi „Rockets“ treniruočių stovykla startuoja rugsėjo 24-ąją. Jeigu dels, D.Motiejūnas vėluos į pasiruošimą sezonui, o tai nėra labai protinga žinant, kad „Rockets“ turi naują trenerį Mike'ą D'Antoni, kuriam reikės laiko pažinti žaidėjus.

Vėlavimas gali kainuoti minutes aikštėje. D.Motiejūnas dar nėra tokio kalibro žaidėjas, kad galėtų bet kuriuo metu prisijungti prie „Rockets“ komandos ir gauti svarbų vaidmenį.

B.Dubose'o teigimu, D.Motiejūnui neapsimoka ilgai delsti, kadangi jam tai neparanku ir finansiškai. Jis ne iš tų NBA veteranų, kurie gali laukti, kada kurios nors komandos žaidėjas patirs traumą ir jis galės užimti susižeidusio krepšininko vietą.

Juolab D.Motiejūnas yra apribotasis laisvasis agentas. Ir jei kuris nors NBA klubas matys D-Mo kaip žaidėją, kuris gali pakeisti susižeidusį ar nuvylusį krepšininką, „Rockets“ turės teisę pateikti tokį pat pasiūlymą ir pasilikti D.Motiejūną.

Kažkas turi įvykti jau artimiausiomis dienomis.

„Jeigu Motiejūnas nori sugrįžti į tą lygį, į kurį pakilo prieš traumą, jis turi jau nuo pirmosios dienos būti „Rockets“ treniruočių stovykloje, – pasakojo B.Dubose'as. – O dėl prasto praėjusio sezono pavyzdžio, Hjustono klubui bus svarbus pasiruošimas sezonui.“

Tiesa, laikas nėra ir „Rockets“ sąjungininkas. Pagrindinio Hjustono ekipos sunkiojo krašto puolėjo Ryano Andersono dubleriai ant suolo – Michaelas Beasley bei Montrezlas Harrellas. Tai krepšininkai, kurie neteikia maksimalaus pasitikėjimo.

Ar D.Motiejūnas, ar koks nors žaidėjas laisvųjų agentų turguje, turi užkamšyti šią spragą.

Todėl suskubti turėtų ir „Rockets“, kad pasiruošimas sezono pradžiai būtų sklandus ir užtikrintas.

„Kažkas turi įvykti jau artimiausiomis dienomis“, – neabejoja B.Dubose'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius