-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 17

Nervinga akimirka ir emocijų proveržis – lietuvė dramatiškai žengė istorinį žingsnį NCAA

Kai savo likimo eini žiūrėti per televizorių. Tai buvo kankinanti, bet daug džiaugsmingų emocijų vėliau suteikusi akimirka. Lietuvė trenerė Radvilė Autukaitė pirmą kartą per 15 metų su „Virginia Tech“ komanda įžengė į NCAA „Kovo beprotybę“.
„Wirginia Tech“ komandos džiaugsmas patekus į NCAA „Kovo beprotybę“
„Wirginia Tech“ komandos džiaugsmas patekus į NCAA „Kovo beprotybę“ / instagram.com/hokieswbb
Temos: 1 NCAA

29-erių lietuvė nervingai pritūpusi „Virginia Tech“ universiteto peržiūrų salės gale iškėlė telefoną su įjungta kamera ir laukė to istorinio momento.

Netrukus saugiu atstumu išsiskirsčiusios „Hokies“ merginos pašoko ant kojų.

ESPN transliacijoje „Hokies“ pavadinimas buvo įtrauktas tarp 64 „Kovo beprotybės“ komandų. Sekmadienį R.Autukaitės ekipa surems ginklus su „Marquette“ universitetu.

Pastarąjį kartą „Virginia Tech“ universiteto merginos ten rungtyniavo 2006 metais, o šiemet dalyvavimas lemiamose NCAA kovose bus jubiliejinis – 10-asis.

R.Autukaitės komanda galėjo prasibrauti į „Kovo beprotybę“ ir be žaidimo su savo likimu. Tačiau itin pajėgios ACC konferencijos atkrintamųjų varžybų antrajame etape pataikė tik 35 proc. metimų ir 55:68 nusileido „NC State“ merginoms, kurios yra septintos pajėgiausių NCAA moterų komandų reitinge.

Vis dėlto mažai kas tikėjo, kad „Virginia Tech“ iš viso bus tarp NCAA geriausiųjų. Tą pripažino ir pats „Hokies“ treneris Kenny Brooksas.

„Kai pagalvoji, kur buvome prieš pusantro mėnesio, ką perėjome ir kaip užaugome, kai galėjome tiesiog pasiduoti, manau, tai duos daug teigiamų dalykų mūsų ateičiai“, – hokiesports.com pripažino strategas.

Reguliariojo sezono finiše „Hokies“ šventė šešias pergales paeiliui, vidutiniškai 11,5 taško skirtumu, ir šioje serijoje pirmą kartą istorijoje nugalėjo stipriausiųjų penkete įvertintą NCAA moterų komandą.

Didžiausias „Hokies“ pasiekimas NCAA „Kovo beprotybės“ istorijoje – du įveikti varžovai ir stipriausiųjų šešioliktukas.

Su 14 pergalių ir 9 pralaimėjimais „Virginia Tech“ merginos šio sezono NCAA reitinge vertinamos 28 vietoje. Palyginimui, jų pirmosios priešininkės San Antonijuje – „Marquette“, reitinguojamos 34 pozicijoje.

Jei įveiktų pirmąjį barjerą, kitame „Hokies“ reikėtų sensacijos. Jų varžovėmis greičiausiai taptų „Baylor“ merginos, NCAA reitinge užimančios trečią vietą.

R.Autukaitė oficialiai įvardijama kaip „Virginia Tech“ žaidėjų personalo specialistė. Tačiau jos darbas įtraukia individualias treniruotes, taktinės analizės suruošimą vyr. treneriui ir žaidėjoms, talenčių stebėjimą ir pritraukimą į „Virginia Tech“ universitetą.

Asmeninio archyvo nuotr./Radvilė Autukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Radvilė Autukaitė

Tokiame aukštame lygyje moterų NCAA nedirba ir nežaidžia jokia kita lietuvė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Netikėtas gyvenimo posūkis: vilnietė Amerikoje žengia Lietuvai nepramintais takais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius