-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 11

„Nets“ susitaikė – vakcinuotis atsisakantis K.Irvingas nežais namų rungtynių

Vienas NBA favoritų „Brooklyn Nets“ klubas ateinantį sezoną daugiau nei pusėje rungtynių turės verstis be vienos ryškiausių savo žvaigždžių Kyrie Irvingo.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasiskiepyti COVID-19 vakcina atsisakantis įžaidėjas negalės rungtyniauti „Nets“ namų rungtynėse, patvirtino komandos vyriausiasis treneris Steve'as Nashas.

Niujorke, kurio dalis yra Bruklinas, galioja taisyklės, draudžiančios nepasiskiepijusiems asmenims dalyvauti sporto veiklose vidaus patalpose, įskaitant ir NBA rungtynes ar treniruotes.

„Suprantame, kad jis nežais namų rungtynių, – reporteriams sakė S.Nashas. – Šiais metais kažkiek tikrai žaisime be jo. Klausimas išlieka tik dėl to, kiek, kada ir kur.“

Tiesa, K.Irvingo situacija šiek tiek pasistūmėjo į priekį, kai jam leista treniruotis su komanda „Nets“ treniruočių centre. Taip nutiko miestui pakeitus komandos bazės statusą.

„Jis bent jau gali treniruotis su mumis, – atsiduso kita „Nets“ žvaigždė Kevinas Durantas. – Bet norėtume, kad su mumis jis būtų visą laiką. Norime, kad jis žaistų ir namuose, ir išvykose, treniruotųsi, dalyvautų pamėtymuose ir t.t. Tikiuosi, kad ši situacija išsispręs.“

Nepasiskiepijęs K.Irvingas turėtų praleisti visas 41 „Nets“ namų rungtynes ir kelias išvykas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyrie Irvingas

Įžaidėjas negalėtų žaisti dvejose rungtynėse kitos Niujorko komandos „Knicks“ arenoje, taip pat jis negalėtų vykti ir į San Franciską, kur namų rungtynes žaidžia „Golden State Warriors“, bei Kanadą, kuriai atstovauja „Toronto Raptors“.

Neseniai taisykles, draudžiančias nepasiskiepijusiems asmenims dalyvauti sportinėse veiklose po stogu, priėmė ir Los Andželas, kurio dvi komandos „Lakers“ ir „Clippers“ dalyvauja NBA pirmenybėse, tačiau kol kas ši taisyklė negalioja „Staples Center“ arenai, kurioje žaidžia abi NBA ekipos iš Los Andželo.

Jei Kyrie statusas nepasikeis, jis praras keliolika milijonų JAV dolerių. Už 2021-2022 m. sezoną jis turėtų gauti 35,05 mln. dolerių, tačiau kiekvienos praleistos rungtynės jam atsieis maždaug 381 tūkst. Tai reiškia, jog praleidęs visas namų rungtynes, K.Irvingas netektų maždaug 15,6 mln. dolerių.

Į sudėtingą situaciją patekęs „Nets“ klubas gali svarstyti K.Irvingą iškeisti, tačiau tokį planą apsunkina paties žaidėjo nusistatymas. Žurnalistas Nickas Wrightas neseniai pranešė iš Kyrie agentų išgirdęs, jog mainų į kitą komandą atveju krepšininkas veikiausiai tiesiog baigtų karjerą.

K.Irvingas Brukline rungtyniauja nuo 2019 metų. Praėjusiame sezone jo rodikliai siekė 26,9 taško ir 6 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius