Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 03

„New York Knicks“ įžaidėjo dilema: metas judėti į priekį be Derricko Rose'o?

„New York Knicks“ įžaidėjui Derrickui Rose'ui bus atliekama kairiojo kelio operacija, o tai reiškia, kad jo sezonas yra baigtas. Tai buvo paskutiniai jo 94 mln. JAV dolerių vertės sutarties metai, kurią jis pasirašė rungtyniaudamas Čikagoje. Į Niujorką krepšininkas jau veikiausiai nesugrįš, o kas galėtų jį pakeisti?
Derrickas Rose'as
Derrickas Rose'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Statistiškai D.Rose'as šį sezoną žaidė neblogai. Jis vidutiniškai pelnė po 18 taškų per susitikimą, o tai geriausias jo rezultatas nuo patirtos traumos 2012-aisiais. Šiemet jis beveik nemėtė tritaškių, todėl pagerėjo ir jo pataikymo procentas bei naudingumas.

Kita vertus, šiais laikais įžaidėjas, kuris nepataiko iš toli nėra labai palankus puolime, nes aikštėje atsiranda mažiau erdvės.

Šią vasarą įžaidėjų bus ne tik laisvųjų agentų rinkoje, bet ir NBA naujokų biržoje. Pirmieji šaukimai jau dabar prognozuojami šios pozicijos krepšininkams Markelle'iui Fultzui bei Lonzo Ballui, o aukštai pasirinkti greičiausiai bus ir De'Aronas Foxas, Dennisas Smithas bei Frankas Ntilinka.

Be sutarties vasarą bus ir aukščiausio kalibro įžaidėjai Stephenas Curry, Kyle'as Lowry bei Chrisas Paulas. Įžaidėjų rinkoje bus ir daugiau, nes laisvaisiais agentais taps George'as Hillas, Jrue Holiday bei Jeffas Teague.

Galima drąsiai teigti, kad „Knicks“ ekipai bet kuris iš anksčiau išvardintų įžaidėjų būtų labiau tinkamas nei D.Rose'as. Pastarasis greičiausiai liks laisvuoju agentu ir turės tokią pačią paklausą rinkoje kaip Darrenas Collisonas arba Rajonas Rondo (jeigu jis bus atleistas).

„Scanpix“ nuotr./Derrickas Rose'as
„Scanpix“ nuotr./Derrickas Rose'as

Įskaičiavus D.Rose'ą vasarą be sutarties arba NBA debiutuos apie 15 laisvų įžaidėjų, kurie tikėsis vietos starto penkete. Teoriškai lygoje bus tik septynios komandos, kurioms trūks pagrindinio atakų organizatoriaus.

„Knicks“ greičiausiai turės neblogą šaukimą NBA naujokų biržoje, todėl pirmiausia savo naujojo įžaidėjo galima ieškoti ten. Jeigu D.Rose'as į Niujorką negrįžta, tai Philas Jacksonas savo algų kepurėje turės apie 18 mln. JAV dolerių. Tai reiškia, kad tokių krepšininkų kaip G.Hillas, J.Holiday ar J.Teague'as greičiausiai prisivilioti nepavyks.

Daug kas priklausys ir nuo to, ar Ph.Jacksonas toliau norės į „Knicks“ žaidimą įdiegti trikampį puolimą. D.Rose'as ir R.Rondo šiai strategijai visiškai netinka, nes nepataiko iš toli, todėl labai realiu variantu galėtų tapti „Spurs“ įžaidėjas Patty Millsas.

Algų kepurėje pinigų bus, šaukimas yra, todėl „Knicks“ turėtų atversti dar vieną naują puslapį savo komandos istorijoje ir judėti į priekį be D.Rose'o.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius