Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 02

„Nuggets“ ir „Jazz“ lyderių akistata – rezultatyviausia NBA atkrintamųjų istorijoje

„Denver Nuggets“ ir „Utah Jazz“ komandos NBA sirgaliams padovanojo įsimintiną pirmojo atkrintamųjų etapo seriją, o per ją žibėję Jamalas Murray ir Donovanas Mitchellas įrašė savo pavardes į ne vieną lygos rekordų grafą.
Donovanas Mitchellas ir Jamalas Murray
Donovanas Mitchellas ir Jamalas Murray / „Scanpix“ nuotr.

Vieną po kito įspūdingus pasirodymus rengę vienmečiai 23-ejų gynėjai lemiamose septintosiose serijos rungtynėse buvo „pridaryti“ – pergalę pasiekusių „Nuggets“ lyderis J.Murray pataikė 7 metimus iš 21 ir pelnė 17 taškų, o „Jazz“ vedlys D.Mitchellas realizavo 9 metimus iš 22, suklydo 9 sykius ir mačą užbaigė pelnydamas 22 taškus.

Nepaisant to, tokių jų išsikeltais standartais kuklių pasirodymų užteko, kad būtų pagerintas ilgiau nei pusę amžiaus gyvavęs rekordas.

Kartu net 475 taškus per seriją surinkę gynėjai tapo rezultatyviausia atkrintamųjų varžybų serijos pora NBA istorijoje.

Ankstesnis rekordas priklausė lygos legendoms Johnui Havlicekui ir Jerry Westui, kurie 1969 m. finalo serijoje kartu pelnė 463 taškus.

Tarp geriausių visų laikų pasirodymų Denverio ir Jutos gynėjai pateko ir atskirai.

D.Mitchellas, per seriją pelnęs 254 taškus (vid. 36,3 per susitikimą), tapo didžiausią taškų kraitį prikaupusiu krepšininku per 43 metus.

Kylanti „Jazz“ žvaigždė, užfiksavęs aštuntą geriausią rezultatą NBA istorijoje, pagerino ir pernai Kawhi Leonardo pasiektą šio šimtmečio rezultatyvumo vienoje serijoje rekordą – „Toronto Raptors“ tempęs puolėjas praėjusių metų Rytų konferencijos pusfinalyje pelnė 243 taškus.

Nedaug nuo jo atsilikęs J.Murray su 221 tašku (vid. 31,6 per mačą) surengė dešimtą rezultatyviausią pasirodymą nuo 2000-ųjų.

Jau anksčiau D.Mitchellas ir J.Murray tapo pirmąja žaidėjų pora, toje pačioje serijoje surinkusia bent po 50 taškų per vienerias rungtynes.

Įspūdinga, kad gynėjai tą patį pakartojo net ne po kartą – tiek amerikietis D.Mitchellas, tiek kanadietis J.Murray pusšimčio taškų ribą viršijo dusyk, prisijungdami prie tokį patį pasiekimą anksčiau užfiksavusių Michaelo Jordano ir Alleno Iversono.

Jau pirmajame serijos mače 57 taškų pasirodymą surengęs D.Mitchellas sumušė ir dar vieną NBA rekordą – ligšiol joks lygos krepšininkas vienoje serijoje nebuvo pataikęs net 33 tritaškių, kaip tą padarė „Jazz“ gynėjas.

Vos vienu tolimu metimu mažiau šioje serijoje pataikęs J.Murray pakartojo Stepheno Curry dusyk užfiksuotą rezultatą ir įrašė savo pavardę antroje vietoje po D.Mitchello.

Ne mažiau įspūdingai skamba faktas, jog pataikydamas net po 4,7 tritaškio per susitikimą D.Mitchellas tą darė įspūdingu 52 proc. tikslumu.

Nepaisant tokių jo pastangų, „Jazz“ serijoje iššvaistė 3-1 pranašumą ir nusileido varžovams po dramatiškų septintųjų serijos rungtynių 3-4. Pats D.Mitchellas po netaiklaus pergalę galėjusio išplėšti Mike'o Conley tritaškio su sirena sukniubo ant žemės.

„Tai – dar ne viskas. Žinau, ką galiu padaryti, kaip sunkiai dirbau ir kaip sunkiai dirbo ši komanda. Tai dar nėra mūsų pabaiga, – kalbėjo D.Mitchellas. – Tai mane tik dar labiau užkurs, tai bus tik pradžia. Esu pasiruošęs vėl žaisti ir kovoti.“

Tiesa, „Jazz“ vedlys po rungtynių pripažino, jog jokie pralaimėjimų skausmai negali prilygti tam, ką išgyvena nuo rasizmo kenčiantys JAV piliečiai.

„Tai – tik žaidimas. Žmonės praranda savo šeimos narius dėl policijos brutalumo ir rasizmo. Galiu tik įsivaizduoti, ką jie išgyvena. Tai, kaip jaučiuosi dabar, nėra net palyginama su tuo, kaip jaučiasi jie“, – sakė D.Mitchellas.

Dramatiškai seriją laimėję „Nuggets“ kitame atkrintamųjų etape mėgins mesti iššūkį „Los Angeles Clippers“ krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius