Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 12

Nuolatinė drama Niujorke: kas laukia „Knicks“ ir Mindaugo Kuzminsko?

Nuo Derricko Rose'o dingimo į niekur iki savo buvusios komandos žvaigždės išvarymo iš „Madison Square Garden“ arenos. „New York Knicks“ sezonas kol kas yra kupinas dramos ir nereikalingų intrigų, o prie to dar prisideda ir nuolatinės Philo Jacksono ir Carmelo Anthony žodžių kovos. Aišku tik viena – kelio atgal nėra, o permainos Niujorke yra būtinos. Tačiau ką jos reikštų Mindaugui Kuzminskui?
Mindaugas Kuzminskas, Philas Jacksonas ir Carmelo Anthony
Mindaugas Kuzminskas, Philas Jacksonas ir Carmelo Anthony / 15min nuotr.
NBA | „New York Knicks“ – „San Antonio Spurs“ | 22:30 | Niujorkas

Kalbama, kad niekuomet nereikia „sudeginti tiltų“ į savo buvusią darbovietę, nes niekuomet negali žinoti, kaip susiklostys jūsų gyvenimas. Galbūt teks grįžti ir toliau bendradarbiauti su tais pačiais žmonėmis bei kolegomis.

Tačiau galima pripažinti, kad tarp Ph.Jacksono ir C.Anthony jau ne tik kad sudegė visi tiltai, bet ir dingo laivai bei kitos transporto priemonės, kurios gali juos iš vienos pusės perkelti į kitą.

Daugelis „Knicks“ gerbėjų jau puolė į neviltį, o šviesos spindulių surasti sunku. Galbūt pozityvumo galima įžvelgti jaunajame Latvijos supertalente, tačiau net ir Kristapas Porzingis šioje sezono dalyje pradėjo „buksuoti“.

Atėjo metas permainoms, o jos gali stipriai paliesti ir M.Kuzminsko ateitį stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Kokie variantai ir kaip tai atsilieps lietuviui?

Carmelo Anthony mainai

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Carmelo Anthony prie mačą apsikabino
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Carmelo Anthony prie mačą apsikabino

Pastarąsias kelias savaites naujo pranešimo apie C.Anthony situaciją sulaukėme kasdien. Šiuo metu gandai apie „Knicks“ žvaigždę yra nutilę, tačiau visą tą laiką jis buvo siejamas su „Cavaliers“, „Clippers“ ir „Celtics“.

Pirmiausia išmeskime iš šios diskusijos „Celtics“, nes tai komanda su labai daug resursų, perspektyvia sudėtimi, šaukimais, todėl ji tikrai turi galimybę pakovoti dėl šiek tiek jaunesnių NBA žvaigždžių.

Bostonas už tinkamą pasiūlymą tikrai gali į savo komandą išsimainyti Paulą George'ą arba Jimmy Butlerį, tačiau tai jau tema kitai dienai.

Taigi, lieka „Cavaliers“ ir „Clippers“. Abi komandos yra panašios tuo, kad jų generaliniai vadybininkai jau atsisakė galimybės į Niujorką išsiųsti savo „Didžiųjų trejetų“ narius. Todėl abejose komandose neliečiamais tampa atitinkamai LeBronas Jamesas, Kyrie Irvingas ir Kevinas Love'as bei Chrisas Paulas, Blake'as Griffinas ir DeAndre Jordanas.

C.Anthony savo sutartyje turi sąlygą, kurioje gali vetuoti bet kokius mainus, tačiau sunku įsivaizduoti, kad jis nenorėtų pakovoti dėl titulo su savo gerais bičiuliais C.Paulu ar L.Jamesu. Tiesa, reikia paminėti, kad Melo labai myli didelį Niujorko miestą, o mažas Klivlando miestelis jam gali būti ne itin patrauklus.

Tuomet itin sunkiu rebusu tampa milžiniška C.Anthony sutartis. Šiemet krepšininkas uždirba apie 24,5 mln. JAV dolerių, tačiau jį išmainius suma padidės iki 29,5 mln.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Chrisas Paulas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Chrisas Paulas

„Clippers“ algų kepurėje neturi itin daug vietos, o tai reiškia, kad jiems į Niujorką reikėtų išsiųsti apie 27 mln. JAV dolerių vertės sutarčių. Tiesa, panaši situacija ir su „Cavaliers“, tačiau Klivlando klubas turi keletą išlygų mainams.

Jeigu D.Riversas išties nori matyti C.Anthony Niujorke, tuomet jam reikės atsisveikinti su savo sūnumi Austinu Riversu (11 mln.) bei veteranu Jamalu Crawfordu (13 mln.). Trūkstamus 5,5 mln. „Clippers“ gali gauti į „Knicks“ arba bet kokią kitą komandą išsiuntę Wesley Johnsoną.

Ar tai tinkama kaina, kuri padėtų „Knicks“ ateičiai? Ne, tačiau C.Anthony būtų atsikratyta. Galbūt keli naujokų biržos šaukimai padėtų, tačiau toks sandėris Ph.Jacksonui nebūtų labai sėkmingas. Beveik neabejoju, kad D.Riversas jau bandė siūlyti ką nors panašaus.

O „Cavaliers“ turėtų atsisveikinti su bent keliomis svarbiomis savo rotacijos dalimis. Lagaminus, ko gero, krautųsi Imanas Shumpertas (9,6 mln.) bei Channingas Frye (7,8 mln.), tačiau dar lieka apie 12 mln. JAV dolerių skirtumo. Sunku įsivaizduoti NBA čempionų gretas paliekantį Tristaną Thompsoną ar J.R.Smithą, todėl greičiausiai mainai ir yra ne itin rimtai svarstomi.

Yra ir trečiosios komandos variantas, kuris padėtų su algų kepurės klausimais, tačiau tai jau taptų visiškomis spekuliacijomis.

Mindaugo Kuzminsko vaidmuo išvykus Melo

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis

Net nereikia sakyti, kad M.Kuzminsko vaidmuo „Knicks“ komandoje smarkiai išaugtų, jeigu komandą paliktų C.Anthony. Šiemet Kuzia vidutiniškai per rungtynes ant parketo praleidžia beveik po 15 minučių, todėl neabejotinai šis skaičius išaugtų iki 20–25 min. per susitikimą.

Pasibaigusi „Melo Drama“ ne tik padėtų komandos atmosferai rūbinėje, tačiau tai ir paskatintų kamuolio judėjimą. Jeffas Hornacekas nuolat siekė, kad „Knicks“ žaistų greitesnį ir komandinį krepšinį, tačiau, turint savo sudėtyje C.Anthony, tai padaryti sunku.

Galų gale, Melo vis tiek sustos, iškels kamuolį į viršų, atliks kelis klaidinančius judesius ir švystels metimą iš vidutinio nuotolio.

Be C.Anthony lietuvio varžovu dėl lengvojo krašto puolėjo pozicijos starto penkete taptų tik Lance'as Thomasas. Tačiau jis pastarąjį mėnesį nerungtyniavo dėl traumos, o jas patiria gana dažnai.

Tiesa, Melo mainuose į Niujorką gali persikelti naujų M.Kuzminsko konkurentų, o ir pats lietuvis gali būti išmainytas. Bene didžiausias pavojaus signalas lietuvio karjerai NBA būtų, jei Kuzia staiga pakeistų komandą. Tikimybė maža, tačiau tai gali lemti nesutampančios sutartys C.Anthony sandėryje.

„Knicks“ savo gretose M.Kuzminską matyti norėjo, tačiau persikėlęs į bet kokią kitą komandą lietuvis gali būtų pamirštas pačiame suolelio gale.

Realiausias scenarijus – jokių pokyčių šiemet

AFP/„Scanpix“ nuotr./Philas Jacksonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Philas Jacksonas

Taip, C.Anthony keletą savaičių siejamas su naujomis ekipomis, tačiau panašu, kad Ph.Jacksonas už savo žvaigždę neketina priimti prasto pasiūlymo, o Melo į bet kokią komandą tikrai nesikels.

Panašu, kad M.Kuzminskas ir toliau rungtyniaus dramų ir tragiško žaidimo apsuptoje „Knicks“ ir bandys pasinaudoti visomis jam suteikiamomis galimybėmis.

C.Anthony bei Ph.Jacksonas ir toliau netiesiogiai kariaus, o galų gale „Didžiojo obuolio“ miestą turėtų palikti vienas iš jų. Jeigu reikėtų spėti, tai vasarą atsistatydinti turėtų „Knicks“ prezidentas bei buvęs legendinis „Bulls“ ir „Lakers“ strategas.

Tobulame pasaulyje „Knicks“ kitą sezoną pradėtų be Ph.Jacksono ir C.Anthony, nes nuolatiniai bandymai pasirašyti sutartis su veteranais neveikia. Reikia Niujorko ekipą sugriauti iš esmės, viską pradėti iš naujo ir leisti augti Kristapui Porzingiui.

Kalbant apie šiuos metus, „Knicks“ istorija ir kraupus žaidimas jau pradėjo įkyrėti, todėl po truputėlį metas savo dėmesį atkreipti į komandas, kurios išties yra vertos dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius