-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 24

Nusivylimas dėl D.Sabonio: Shaqas jaučiasi nesmagiai, vyresnis brolis kaltina vagyste

Domantui Saboniui bent jau kol kas nepavyko pakartoti Žydrūno Ilgausko pasiekimo ir antrą kartą karjeroje patekti į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Lietuvis įvardijamas tarp žaidėjų, kurie atsargines žvaigždes besirinkusių Rytų konferencijos trenerių buvo nuskriausti labiausiai, o į tai sureagavo ir NBA žvaigždės bei Domo brolis Tautvydas.
Dėl Domanto Sabonio (viduryje) neišrinkimo tarp žvaigždžių piktinosi jo brolis Tautvydas (kairėje) ir Shaquille'as O'Nealas
Dėl Domanto Sabonio (viduryje) neišrinkimo tarp žvaigždžių piktinosi jo brolis Tautvydas (kairėje) ir Shaquille'as O'Nealas / Scanpix ir 15min nuotr.

Nors sezoną pradėjo įspūdingai, per du mėnesius triskart pagerindamas rezultatyvumo rekordą ir triskart surinkdamas trigubą dublį, D.Sabonis nesulaukė Rytų konferencijos trenerių balsų ir likęs už borto kovo 7-ąją Atlantoje vyksiančias žvaigždžių rungtynes galės stebėti tik per televiziją.

Suprasti akimirksniu

  • Rytų konferencijos žvaigždės: Bradley Bealas, Kyrie Irvingas, Kevinas Durantas, Giannis Antetokounmpo, Joelis Embiidas, Jaylenas Brownas, Jamesas Hardenas, Benas Simmonsas, Zachas LaVine'as, Jaysonas Tatumas, Julius Randle'as, Nikola Vučevičius.
  • Vakarų konferencijos žvaigždės: Stephenas Curry, Luka Dončičius, LeBronas Jamesas, Kawhi Leonardas, Nikola Jokičius, Damianas Lillardas, Chrisas Paulas, Donovanas Mitchellas, Paulas George'as, Zionas Williamsonas, Rudy Gobert'as, Anthony Davisas.

Neįtikino trenerių net ir įstabi D.Sabonio statistika, kokios joks lietuvis NBA lygoje iki šiol nebuvo fiksavęs.

24-erių krepšininkas šį sezoną vidutiniškai renka po 21,5 taško, atkovoja po 11,6 kamuolio, atlieka po 5,7 rezultatyvaus perdavimo, o krepšį atakuoja 52,8 proc. tikslumu.

Sporto statistikos puslapis „StatMuse“ atskleidė, jog Domas yra pirmas žaidėjas NBA istorijoje, kuris nepateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, nors rinko bent po 20 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Vos paskelbus „Visų žvaigždžių“ atsarginius, D.Sabonį tiesioginiame TNT televizijos eteryje prisiminė ir NBA legenda Shaquille'as O'Nealas, įvardinęs lietuvį kaip tą, dėl kurio jam gaila labiausiai.

„Jaučiuosi nesmagiai dėl Sabonio, nes jis žaidžia nuostabų krepšinį. Jis žaidžia puikiai, žaidžia fiziškai. Kažkas man sakė, kad jis – vienas stipriausių vyrukų visoje NBA. Man patinka, kaip jis rungtyniauja“, – teigė Shaqas, neretai pavadinantis Arvydo Sabonio sūnų „Baby Sabonis“ (liet. mažylis Sabonis).

Penktą sezoną NBA lygoje rungtyniaujantis Domas sulaukė ir kito buvusio lygos centro Kendricko Perkinso užuojautos. 2008 m. NBA čempionas, dabar dirbantis apžvalgininku ESPN televizijoje, negalėjo suprasti, kaip D.Sabonis nebuvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ mačą.

„Sabonis renka 21, 12 ir 5 atakuodamas 52 proc. iš žaidimo, o jo komanda užima ketvirtąją vietą Rytų konferencijoje! Kas per velnias...“, – stebėjosi ilgametis NBA centras, prieš kurį dar teko pažaisti ir pačiam Saboniukui.

Daugelis D.Sabonio nepatekimu į žvaigždžių rungtynes besistebėjusiųjų kalbėjo apie tai, kad lietuvis vietą tarp „Visų žvaigždžių“ dalyvių turėjo gauti vietoje juodkalniečio Nikolos Vučevičiaus.

Nors 30-metis centras taip pat demonstruoja įspūdingus skaičius (24,1 taško, 11,7 atkovoto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo), jo atstovaujama „Orlando Magic“ ekipa Rytuose yra tik 12-oje vietoje.

„Vis dar negaliu patikėti, kad Nikola Vučevičius pateko vietoje Domanto Sabonio“, – rašė žurnalistas Geraldas Bourguetas.

Kur kas griežčiau šią situaciją įvertino Domo brolis Tautvydas. Kauno „Žalgirio“ trenerių štabe dirbantis ir Martinui Schilleriui talkinantis buvęs krepšininkas jaunesnio brolio neišrinkimą į „Visų žvaigždžių“ mačą įvertino žinutėmis tviteryje.

„Nenoriu pasirodyti nepagarbus jo žaidimui, kadangi jis šiemet rungtyniauja puikiai, bet jokiu būdu Vučevičius neturėjo patekti į „Visų žvaigždžių“ rungtynes vietoje Sabonio. Žinau, kad aš šališkas. Bet Indiana yra ketvirta, o „Magic“ – 12-ti. Domas yra antras pagal dvigubus dublius ir trečias pagal trigubus dublius tarp aukštaūgių po Jokičiaus ir Giannio“, – tviteryje rašė Tučiu pravardžiuojamas „Žalgirio“ treneris, netrukus kitoje žinutėje pridūręs, jog tai – vagystė.

„Negaliu patikėti ir dėl to, kad į „Visų žvaigždžių“ rungtynes neišrinktas [Devinas] Bookeris. Domas ir Bookeris buvo apvogti“, – teigė T.Sabonis.

Kad D.Sabonis buvo labiausiai vertas žaisti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse tarp tų, kurie į jas nepateko, pritarė ir NBA sirgaliai.

„StatMuse“ puslapis sukūrė apklausą, kurioje klausė, kuris Rytų konferencijos žaidėjas buvo nuskriaustas labiausiai. D.Sabonis sulaukė daugiau nei pusės – net 53,3 proc. iš beveik 6 tūkst. balsavusiųjų balsų.

Lietuvis daugiausiai balsų sulaukė ir apklausoje, į kurią buvo įtraukti abiejų konferencijų žaidėjai. 48 proc. balsų sulaukęs Domas aplenkė ir Vakaruose labiausiai nuskriaustą „Phoenix Suns“ gynėją D.Bookerį, kuris sulaukė 42,7 proc. aistruolių užuojautos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius