-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 08

Nušluota ir lietuvio kompanija: kas slypi už dar vienos „sausos“ NBA čempionų serijos

NBA atkrintamosiose varžybose „Cleveland Cavaliers“ dar vieną seriją laimėjo „sausu“ rezultatu 4-0, o aštuoniomis pergalėmis paeiliui LeBronas Jamesas lemiamų kovų etapą pradėjo ir pernai. Fenomenalus „karaliaus“ žaidimas, daugybė tritaškių bei pagirtina gynyba buvo vieni svarbiausių faktorių serijoje su lietuviškąja „Toronto Raptors“.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Klivlando klubas į NBA atkrintamąsias varžybas atkeliavo su ganėtinai „skylėta“ gynyba. Po „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginių „Cavaliers“ užėmė vos antrą vietą nuo galo pagal gynybos reitingą visoje lygoje, o „Pacers“ pirmame etape taip pat buvo sunkiai sustabdomi.

Tačiau NBA superfinalo revanšas jau artėja, o tai suprasdami NBA čempionai pakilo į aukštesnį lygį. „Cavaliers“ gynybos reitingas antrame atkrintamųjų etape buvo 100,9, o tai nusileido tik „Warriors“ rodikliui.

Palyginimui, „Spurs“ reguliarųjį sezoną baigė su tokiu pačiu gynybos reitingu (100,9), kuris buvo geriausias visoje NBA.

Reguliarųjį sezoną „Cavaliers“ baigė vos su 22 gynybos reitingu lygoje (108). Jų rodiklis buvo toks pat, kaip paskutinę vietą visoje NBA užimančių „Nets“ krepšininkų.

Atrodė, kad sustabdyti „Raptors“ klubą Klivlando ekipai bus itin sudėtinga, nes Toronto komandai priklausė šeštas geriausias lygos puolimas, kuris lenkė net „Spurs“, „Celtics“ ar „Wizards“.

Žinoma, pagrindinė užduotis dabar „Cavaliers“ krepšininkams yra šią kietą gynybą išlaikyti ir Rytų konferencijos finale. Juk negalima daryti išvadų praėjus vos ketverioms rungtynėms, o „Raptors“ su sunkumais puolime atkrintamosiose susiduria tikrai ne pirmą kartą.

Tyronno Lue auklėtiniai neleido DeMarui DeRozanui sėkmingai atakuoti iš vidutinio nuotolio bei surasti laisvų erdvių atakoms. Vyriausiasis treneris Dwane'as Casey tiesiog per ilgai ieškojo tinkamų penketų dvikovai su „Cavaliers“, o vėliau traumą gavo ir vienas pagrindinių krepšininkų – Kyle'as Lowry.

„Cavaliers“ antrame atkrintamųjų varžybų etape jau geriau susikalbėjo gynyboje, o pirštais vienas į kitą po padarytų klaidų jau nebuvo rodoma taip dažnai.

Galų gale, ir pats L.Jamesas pagerino savo žaidimą. Praėjusią naktį jis atkrintamųjų rungtynėse iškovojo 31 pergalę karjeroje bei paliko antroje vietoje bendroje įskaitoje likusį Michaelą Jordaną (30).

L.Jamesas taip pat stipriai pagerino savo žaidimą baudos aikštelėje bei iš tritaškio. Įdomu tai, kad geriausiame savo sezone su „Lakers“ Shaquille'as O'Nealas baudos aikštelėje atakavo 62 proc. taiklumu, o atkrintamosiose „Cavaliers“ lyderis meta net 66 proc. taiklumu iš šio aikštės stačiakampio.

Palyginimui, savo geriausiais metais S.Curry tolimus metimus metė 46 proc. taiklumu, o L.Jamesas atkrintamosiose nuo šios žymos atakuoja net 47 proc. taiklumu.

Pridėkime dar ir minėtąją bei vis gerėjančią gynybą ir „Cavaliers“ gali būti jau pasiruošę susikibti su „Warriors“ dėl čempionų titulo. Tiesa, dar lieka Rytų konferencijos finalas, kuriame L.Jamesas su kariauna sutiks „Celtics“ arba „Wizards“ komandas.

Tačiau ten sunku bus bet kuriai komandai, nes be minėtųjų skaičių L.Jamesas per šią aštuonių pergalių seriją renka po 34,4 taško, atkovoja 9 kamuolius, atlieka 7,1 rezultatyvaus perdavimo bei iš žaidimo atakuoja 55,7 proc. taiklumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius