Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 01

Oficialu: Ray Allenas baigė savo profesionalo karjerą

Dvejus metus NBA nerungtyniavęs 41-erių Ray Allenas oficialiai baigė savo krepšininko karjerą. Šį tarpsezonį žaidėjas svarstė įvairių komandų pasiūlymus, tačiau galų gale nusprendė, kad į aikštę daugiau neišbėgs. Tai jis pranešė interneto tinklapyje „The Players Tribune“.
Ray Allenas
Ray Allenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Ray Allenas

R.Alleną paskutinį kartą aikštėje matėme 2013-2014 m. sezone, kai jis vilkėjo „Miami Heat“ komandos uniformą ir patyrė nesėkmę NBA superfinale.

„Rašau jums kaip 41 metų vyras, kuris baigė savo profesionalo karjerą. Rašau jums kaip vyras, kuris yra ramus dėl savo sprendimo, – portale atviravo žaidėjas. – Galiu nebesirūpinti dėl savo rolės komandoje ar NBA čempionų žiedų.

Mano kelionė baigėsi, o didžiausias prizas jos pabaigoje bus praleistas laikas su šeima.“

R.Allenas savo karjeroje iškovojo 2 NBA čempionų titulus. 2008 metais jam tai pavyko padaryti su „Celtics“, o 2013-aisiais jis triumfavo atstovaudamas „Heat“.

Gynėjas taip pat rungtyniavo „Bucks“ bei „SuperSonics“ klubuose, o NBA istorijoje pataikė daugiausiai tritaškių (2973). Tiesa, labai realu, kad šį skaičių ateityje pralenks „Warriors“ lyderis Stephenas Curry.

Vasarą R.Allenas svartė galimybę prisijungti prie „Warriors“, „Spurs“, „Cavaliers“ ir „Celtics“ komandų, tačiau ko gero nepavyko susitarti arba išsireikalauti tinkamo vaidmens komandoje.

1996-aisiais penktuoju šaukimu NBA naujokų biržoje pasirinktas gynėjas savo karjeroje vidutiniškai pelnė 18,9 taško, o iš toli atakavo 40 proc. taiklumu. Jis stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje praleido 18 sezonų.

VIDEO: Gražiausių Ray Alleno karjeros epizodų dešimtukas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius