-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 21

Oklahomos spauda: „Domantas Sabonis jau dabar yra tikras profesionalas“

„Oklahoma City Thunder“ naujokas Domantas Sabonis antradienį apsilankė vienoje iš Oklahomos mokyklų, todėl portalas „The Oklahoman“ turėjo galimybę pabendrauti su puolėju iš Lietuvos bei daugiau apie jį sužinoti. JAV žurnalistas Erikas Horne'as žavėjosi tuo, kad lietuvis jau yra rungtyniavęs profesionaliai. Pateikiame jo straipsnį šiame portale.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sunku patikėti, tačiau D.Saboniui tik visai neseniai suėjo 20 metų. Tačiau jaunasis puolėjas jau rungtyniavo profesionaliai Ispanijoje, o tai jam padės jau visai netrukus įvyksiančiame NBA debiute.

Prieš atvykdamas į Gonzagą Lietuvos krepšininkas turėjo du pranašumus prieš kitus savo kolegas: jo tėtis yra legendinis „Trail Blazers“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis, o profesionaliai D.Sabonis jau rungtyniavo Malagos „Unicaja“ klube Ispanijoje.

Kai jo tėtis baigė savo krepšininko karjerą, tai jis su visa šeima persikėlė gyventi į Malagą, kur mažasis D.Sabonis buvo apsuptas paplūdimių, gražaus oro ir krepšinio. Ten dabartinis „Thunder“ puolėjas ir išmoko savo amato, o iš pradžių net nesitikėjo, kad juo domėsis universitetai iš JAV:

„Niekada negalvojau, kad rungtyniausiu universiteto komandoje, kol manimi nepradėjo domėtis Gonzaga. 15 ar 16 metų jie buvo pirmieji, kurie man paskambino.“

Krepšinį žaidė ir ketveriais metais už jį vyresnis Tautvydas Sabonis, tačiau Domantas spindėjo labiau. Būdamas penkiolikos D.Sabonis jau rungtyniavo „Unicaja“ jaunimo komandoje, atstovavo Lietuvos 16-mečių rinktinei, o dar po metų tapo jauniausiu žaidėju klubo istorijoje, kuris dalyvavo tarptautiniame turnyre.

Nors lietuvis ir rungtyniavo profesionaliai, tačiau jam alga nebuvo mokama, todėl D.Sabonis galėjo pasirinkti keliauti į NCAA.

Būdamas 17-os D.Sabonis Malagoje rungtyniavo stabiliai, o ekipos vadovai pasiūlė lietuviui trejų metų ir 630 tūkst. JAV dolerių sutartį. Tačiau, kaip žinome dabar, krepšininkas pasirinko rungtyniavimą universitete.

Praėjusiais metais T.Sabonis atskleidė „Sports Illustrated“, kad iki šiol gailisi, jog nerungtyniavo universitete. A.Sabonio į NBA neišleido Sovietų Sąjunga, tačiau D.Sabonis gali ramiai sau tęsti amerikietiškąją svajonę.

„Akimirksniu susibičiuliavau su Gonzagos bendruomene, todėl labai norėjau ten vykti, – pasakojo D.Sabonis. – Rungtyniavimas Malagoje man labai padėjo, nes išmokau daugelio krepšinio smulkmenų.

Mėgavausi žaidimu Ispanijoje. Tai buvo nuostabi patirtis tokiame jauname amžiuje.“

Pirmąsias draugiškas rungtynes su „Thunder“ apranga D.Sabonis sužais spalio 3-ąją ir 5-ąją. Jo laukia vizitas į Ispaniją, kur „Thunder“ išbandys jėgas su Madrido „Real“ ir „Barcelona“ komandomis.

„Esu labai laimingas, kad žaisime Ispanijoje, nes manęs ateis pažiūrėti daugybė šeimos narių bei draugų, – džiaugėsi lietuvis. – Mano tėtis taip pat pažadėjo ten būti.“

Oficialus NBA sezono startas „Thunder“ komandai – spalio 26-ąją Filadelfijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius