Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 09

Paaiškėjo NBA sugrįžimo planai: tūkstančiai testų ir sušvelninta izoliacija

NBA komisaras Adamas Silveris, bendraudamas su lygos krepšininkais, piešė gan niūrų lygos sugrįžimo paveikslą, tačiau išsamiai papasakojo, kaip ir kur planuojama atnaujinti šį sezoną.
Temos: 2 NBA Adamas Silveris

A.Silveris pabrėžė, kad nėra jokių garantijų, jog kitą sezoną sirgaliai tikrai grįš į tribūnas.

Taip pat NBA vadovas kalbėjo, kad 40 proc. lygos pajamų ateina būtent iš rungtynių dieną atliekamų pardavimų.

„Tai gali būti vienas didžiausių iššūkių mūsų gyvenime“, – A.Silveris sakė krepšininkams.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris

ESPN gavo audio įrašą pokalbio, kurį organizavo NBA komisaras ir lygos krepšininkų asociacijos (NBPA) vykdančioji direktorė Michele Roberts.

Gyvame forume taip pat dalyvavo NBPA prezidentas Chrisas Paulas bei dalis lygos krepšininkų, kurie ir klausinėjo klausimų maždaug valandą trukusiame pokalbyje.

Forumo tonas buvo pagarbus, tačiau A.Silveriui teko atsakyti ir į keletą sunkių klausimų apie saugumo problemą, jei NBA nutars sugrįžti į arenas ir užbaigti sezoną. Taip pat paliesta ir finansų tema, ateities algų kepurės klausimas ir žaidėjų atlyginimai.

A.Silveris tikino, kad kol kas sprendimas dėl sezono atnaujinimo nėra priimtas, tačiau tai reikės padaryti dar gegužę ar, blogiausiu atveju, birželio pradžioje.

NBA vadovas įvardino dvi vietas, kuriose svarstoma pratęsti čempionatą: Orlandą ir Las Vegasą. Pirmenybes norima užbaigti tradicine atkrintamųjų sistema, tačiau neatmetamas ir kitas formatas, įtraukiant daugiau komandų.

Kalbėdamas apie kitą sezoną, A.Silveris neslėpė, jog jo startas gali būti nustumtas į gruodį, bet tai priklausys nuo šio sezono likimo.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

NBA organizacija tikisi, kad, jei koronavirusas būtų nustatytas kažkuriam krepšininkui, nei jo komandos, nei sezono uždaryti nereikėtų. Planuojama tiesiog izoliuoti infekuotą žaidėją ir tirti tuos, kurie turėjo kontaktą.

A.Silveris tikisi, kad masinis žaidėjų testavimas pavyks, ESPN skelbia, kad sezono pratęsimui reikėtų apie 15 tūkst. tyrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius