Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 29

„Pacers“ permainų sūkuryje – įspėja, kad mainai įtrauks ir komandos lyderius

„Indiana Pacers“ klubas šią savaitę baigė NBA sezoną anksčiau nei pėdos traumą išsigydė Domantas Sabonis ir atleido trenerį Nate'ą McMillaną. Kas bus toliau?
Domantas Sabonis ar Mylesas Turneris? Indianai gali tekti rinktis.
Domantas Sabonis ar Mylesas Turneris? Indianai gali tekti rinktis. / „Scanpix“ nuotr.

Indianapolio klubo vadovų kantrybė išgaravo Floridos saulėje.

Kai tik NBA turnyre Orlande „Pacers“ pralaimėjo pirmajame atkrintamųjų varžybų rate „Miami Heat“ krepšininkams 0:4, prasidėjo pokyčiai.

„Viskas dabar yra ant stalo „Pacers“ klube, kuris dairysis galimybės išmainyti vieną iš savo dviejų aukštaūgių – Mylesą Turnerį arba Domantą Sabonį“, – rašo „IndyStar“.

Indianapolio laikraščio apžvalgininkas mano, kad labiau tikėtina, kad išmainytas bus M.Turneris.

„Tikriausiai Turneris, nes Sabonis perėjo per „All-Star“ rungtynėmis pažymėtą sezoną, – priminė „Indy Star“. – Turime numatyti ir Victoro Oladipo mainų variantą.“

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris

„Pacers“ aukštaūgių pavardės potencialiuose mainuose vis girdėjosi prieš metus dvejus, kai Indianapolio klubas iš pradžių M.Turneriui, o paskui ir D.Saboniui pasiūlė didelius ilgalaikius kontraktas, nors jauni aukštaūgiai žaidžia toje pačioje vidurio puolėjo pozicijoje.

Jų rodikliai anksčiau atrodė panašūs, bet pastarajame sezone daug tvirčiau pasirodė Domantas.

24 metų lietuvis pelnė po 18,5 taško ir atkovojo po 12,4 kamuolio – pagal šį rodiklį buvo penktas visoje lygoje. Dėl pėdos traumos D.Sabonis negalėjo padėti komandai NBA čempionato tęsinyje Orlande.

Taip pat 24 metų M.Turneris šį sezoną rinko po 12,1 taško ir atkovojo po 6,6 kamuolio.

Pažymima, kad abu aukštaūgiai sužaidė po 62 mačus šį sezoną. D.Sabonis per juos patyrė dvejas kuklesnes rungtynes (vienose jis žaidė mažiau dėl traumos), kai pelnė mažiau nei 9 taškus, o M.Turnerio rezultatyvumas net 24 mačuose nepasiekė 9 taškų.

„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis

Per atkrintamųjų varžybų seriją su „Heat“ M.Turnerio rodikliai paaugo arti D.Sabonio skaičių, bet „Pacers“ pergalių tai neatnešė.

Ir atleistas treneris N.McMillanas pažymėjo, kad sezono finiše trūko D.Sabonio.

„Tai buvo nedėkinga padėtis, ir aš vėl buvau eliminuotas per atkrintamąsias varžybas. Reikalai pasikeitė – „IndyStar“ sakė dabar jau buvęs „Pacers“ treneris apie D.Sabonio patirtą traumą tik atvykus į Orlandą. – Atsižvelgiant į tai, kas nutiko per ketverius pastaruosius metus per atkrintamąsias varžybas man, dėl traumų ir visa kito, aš buvau stebimas ir galiausiai turėjau prisiimti atsakomybę.

Kaip ir šios šalies valdžia. Žmonės turi atkreipti dėmesį, kad įvyktų permainos.“

„Scanpix“ nuotr./Nate'as McMillanas ir „Pacers“ žaidėjai
„Scanpix“ nuotr./Nate'as McMillanas ir „Pacers“ žaidėjai

Nepaisant to, kad kiekvieną reguliarų sezoną jauna „Pacers“ laimėdavo daugiau rungtynių nei pralaimėdavo, atkrintamosiose varžybose N.McMillano rezultatai su Indianos valstijos ekipa tebuvo 3 pergalės ir 16 pralaimėjimų.

Kai „Pacers“ pralaimėjo pirmajame atkrintamųjų varžybų rate ketvirtą sezoną iš eilės, treneriui buvo pasakyta „viso gero“, nors sutartis buvo pratęsta taip neseniai.

Bet ar trenerį pakeisti norėjęs klubo savininkas Herbas Simonas ir komandos prezidentas Kevinas Pritchardas norės daugiau permainų?

„Indy Star“ mano, kad taip: „Pasiruoškite, kad bus keli laukiniai mėnesiai. „Pacers“ tik atleido trenerį, kuris ėjo per keturis pergalingus sezonus per tiek pat metų klube, o dabar jie ieško inovatyvaus puolimo proto ir svarsto kelių geriausių savo žaidėjų mainų galimybes rinkoje.

Sulaikykite kvėpavimą. Po metų plūduriuojant saugiai ramiuose NBA vandenyse „Pacers“ neria gilyn.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius