-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 25

„Pacers“ sezoną apžvelgęs D.Sabonis – apie tobulėjimą ir erzinantį dalyką

Karjeros sezoną žaidęs Domantas Sabonis antrus metus iš eilės varžėsi „All-Star“ renginyje, tačiau „Indiana Pacers“ po penkerių metų pertraukos nepateko į NBA atkrintamąsias varžybas. Triskart geriausias Lietuvos krepšininkas spaudos konferencijoje aptarė neeilinį sezoną bei atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

COVID-19 akivaizdoje vykęs sezonas talžė Nate'o Bjorkgreno vyrus, ne kartą virš komandos užslinkęs buvo ir traumų virusas. 34 pergales iškovojusi ir 38 pralaimėjimus patyrusi „Indiana Pacers“ finišavo devintoje pozicijoje.

„Sezonas buvo banguotas. Bet žaidėjų grupė Indianapolyje yra ypatinga. Rūbinėje problemų nebuvo, nuo pirmosios dienos iki paskutinės mums patiko žaisti kartu. Bet tikėjomės, kad rezultatas aikštelėje bus geresnis“, – sezoną apžvelgė Domantas Sabonis.

Fantastišką žaidimą rodęs 25-erių metų lietuvis rinko po 20,3 taško, 12 atkovotų kamuolių bei 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

Nors vidurio puolėjo statistika yra įspūdinga, spaudos konferencijoje jis ne kartą akcentavo papildomą darbą vasarą, kurios metu Lietuvos rinktinės laukia olimpinė atranka, o sėkmės joje atveju – ir olimpinės žaidynės Tokijuje.

„Kiekvieną sezoną ir kiekvieną vasarą stengiuosi tobulinti savąjį žaidimą. Laukiu vasaros ir žiūrėsiu, kur galiu gerinti žaidimą ir kaip galiu komandai padėti siekti daugiau pergalių, – kalbėjo D.Sabonis. – Noriu išnaudoti progą, kurią ši organizacija man suteikė. Klubas patikėjo ir suteikė man lyderio vaidmenį, o aš noriu pateisinti man duotą pasitikėjimą. Laukia sunki vasara, vyks daug dalykų, o aš toliau stengsiuosi gerinti žaidimą. Tikslas – patobulėti ir kitą sezoną iškovoti daugiau pergalių.“

Kas turėtų keistis klube ir komandoje, jog „Pacers“ sugrįžtų į atkrintamąsias?

„Sezonas buvo labai sudėtingas, – sakė D.Sabonis. – Per pastaruosius dvejus metus turėjome labai daug traumų. Tai nėra pasiteisinimas, bet tai trikdė visą procesą. Kai nori sugrįžti į ritmą ir gerinti žaidimą, iš rikiuotės krentantys žaidėjai tam tikrai nepadeda. Aš irgi dėl traumos nežaidžiau mėnesį. Tai iš tikrųjų erzina. Turime ir toliau kautis, jei norime sugrįžti į atkrintamąsias. Negalime prarasti tikėjimo savimi.“

D.Sabonis šį sezoną vidutiniškai rungtyniavo po 36 minutes, o tai yra penktas rezultatas tarp visų NBA žaidėjų, nusileidžiantis tik Juliusui Randle'ui („New York Knicks“), Fredui VanVleetui („Toronto Raptors“), Russellui Westbrookui („Washington Wizards“) ir Harrisonui Barnesui („Sacramento Kings“).

Kaip Lietuvos rinktinės aukštaūgis jaučiasi po tokio fiziškai ir psichologiškai varginančio sezono?

„Gerai. Aš visada pasiruošęs iššūkiams, noriu laimėti rungtynes, tapti geresniu žaidėju bei sudaryti kuo geriausias sąlygas atsiskleisti komandos draugams. Man tai patinka, o tobulėjimui vietos turiu dar labai daug. Reikia pažiūrėti dar daug videoįrašų ir analizuoti žaidimą. Laukiu vasaros, įdomu, ką ji atneš“, – sakė D.Sabonis.

VIDEO: „urBONUSas“: Šaro perliukai, „Barcos“ šansai laimėti Eurolygą ir rinktinės klaustukai

Žurnalistui paklausus, ką vasarą ketina gerinti triskart iš eilės geriausias Lietuvos krepšininkas, jis išvardino daugybę dalykų. Tobulėjimui ribų nėra.

„Kiekvieną sezoną reikia kažką gerinti, vietos tobulėjimui visada bus. Efektyvumas, tolimas metimas, gynyba, kova dėl kamuolių ar žaidimo skaitymas. Galiu gerinti daug ką. Laukia sunki vasara, kaip ir kasmet. Kalbant apie komandą, daugiau reikalauti iš vyrukų aš negaliu. Mes atidavėme viską. Buvo tiek traumų ir tiek pokyčių rotacijoje... Žaidėjai nežinojo, kada dėl COVID-19 protokolo negalės žaisti. Didžiuojuosi jais“, – sakė D.Sabonis.

JAV spauda mirgėjo apie įtampą tarp vyriausiojo trenerio Nate'o Bjorkgreno ir žaidėjų, neva nesutarimai su krepšininkais vasarą veikiausiai strategui kainuos darbo vietą, tačiau „Pacers“ lyderis karti šunų ant komandos vairininko linkęs nebuvo.

„Sunkus sezonas. Kaip ir minėjau, daug ką nulėmė traumos. Mes tiesiog norėjome būti geresniais. Ėjome į treniruotes ir ieškojome būdų tobulinti žaidimą. Treneris atliko viską, kad pastatytų mus į geriausias pozicijas pasiekti reikalingą rezultatą. Išbandėme aikštelėje daugybę skirtingų dalykų ir ieškojome geriausio mums varianto, – dėstė legendinio Arvydo Sabonio sūnus. – Traumą patyrė Mylesas Turneris, krito iš rikiuotės ir kiti starto penketo žaidėjai... Mes bandėme skirtingas taktikas gynyboje. Kartais tai veikė, kartais ne, bet mums reikia surasti savąjį identitetą.“

VIDEO: The Best Domantas Sabonis Plays This Season

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius