-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 25

Pagarbą Kobei atidavę „Lakers“ žaidė lyg ant sparnų, tačiau neteko A.Daviso

Rugpjūčio 24-ąją, arba 8-24, „Los Angeles Lakers“ į aikštę žengė pasipuošę atitinkamai – Kobe Bryanto garbei Kalifornijos komanda vilkėjo „juodosios mambos“ serijos marškinėlius. Atrodo, kad tai įkvėpė „Lakers“ žaidėjus, kurie įtikinamai 135:115 (43:25, 37:26, 32:36, 23:28) susitvarkė su „Portland Trail Blazers“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja jau 3-1.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Dieną po K.Bryanto 42-ojo gimtadienio, kuris paminėtas rugpjūčio 23-ąją, „Lakers“ ir visa NBA bendruomenė minėjo Kobe dieną – būtent 8 ir 24 numeriais pažymėtus marškinėlius visą savo karjerą „Lakers“ gretose vilkėjo legendinis krepšininkas, žuvęs aviakatastrofoje sausį.

Tokia proga užvedė „Lakers“ krepšininkus, kurie pelnė pirmuosius 15 rungtynių taškų, o įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo simbolišku rezultatu – 24:8.

„Kai pažiūrėjau į švieslentę ir pamačiau rezultatą 24:8, supratau, kad jis yra šiame pastate. Tai buvo labai graži naktis mūsų organizacijai, kurią prisiminsime amžinai“, – po mačo sakė LeBronas Jamesas.

Rungtynių baigtis iš esmės buvo aiški jau po dviejų kėlinių, kadangi pasibaigus pirmajam „Lakers“ pirmavo 43:25, o sužaidus antrąjį rezultatas buvo jau 80:50. Trečiajame kėlinyje skirtumas buvo pasiekęs net ir 38 taškų ribą (91:53).

„Blazers“ vėliau kiek sušvelnino atsilikimą, tačiau mačo nugalėtojo klausimui įtakos tai nepadarė.

Abi komandos po šių rungtynių nerimauja dėl savo lyderių sveikatos.

„Lakers“ trečiajame kėlinyje neteko nugaros skausmus pajutusio Anthony Daviso, o „Blazers“ taip pat trečiajame ketvirtyje liko be Damiano Lillardo, kuris lygioje vietoje susižeidė dešinįjį kelį.

Los Andželo komandos gretose ryškiausiai spindėjo nepažeidžiamas L.Jamesas, kuris per 28 minutes spėjo pelnyti 30 taškų (6/7 dvit., 4/5 trit., 6/8 baud.), atkovoti 6 kamuolius ir išdalinti 10 rezultatyvių perdavimų.

Penktasis ir galbūt paskutinis serijos mačas bus žaidžiamas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

„Trail Blazers“: Jusufas Nurkičius 20 (13 atk. kam.), C.J.McCollumas 18, Carmelo Anthony 16, Gary Trentas 13, Damianas Lillardas, Hassanas Whiteside'as ir Mario Hezonja po 11.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 30 (10/12 metimai, 10 rez. perd.), Kyle'as Kuzma (5/9 trit.) ir Anthony Davisas (18 min.) po 18, Danny Greenas 14, Dwightas Howardas 13 (8 atk. kam.), Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius