TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 30

Pagirios po muštynių – NBA suspendavo net 11 krepšininkų

NBA lyga paskelbė verdiktą trečiadienio naktį „Detroit Pistons“ ir „Orlando Magic“ rungtynėse muštynėse sudalyvavusiems krepšininkams. Iš viso bent vienoms rungtynėms suspenduoti net 11 krepšininkų.
Killiano Hayeso smūgis Moritzui Wagneriui
Killiano Hayeso smūgis Moritzui Wagneriui / Stopkadras

Detroite vykusiame susitikime konfliktas kilo, kai kovojant dėl kamuolio vokietis Moritzas Wagneris nustūmė prancūzą Killianą Hayesą.

Netrukus į vietą prisistatė ir „Pistons“ puolėjas Hamidou Diallo, nustūmęs M.Wagnerį, o skolingas neliko ir K.Hayesas, pakilęs nuo grindų ir smogęs vokiečiui kumščiu į pakaušį.

25-erių M.Wagneris trumpam net prarado sąmonę ir krito ant „Pistons“ atsarginių suolo, o dėl savo komandos draugo susirūpinę į konfliktą vietą atlėkė ir visi „Magic“ atsarginiai žaidėjai.

Rimčiausios bausmės iš NBA sulaukė K.Hayesas. Jis už smūgį varžovui buvo nubaustas trejų rungtynių diskvalifikacija. 21-erių įžaidėjas ne tik negalės rungtyniauti, bet ir negaus užmokesčio už šias rungtynes.

Konflikto epicentre sudalyvavę M.Wagneris ir H.Diallo turės praleisti po dvejas rungtynes.

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./„Pistons“ ir „Magic“ žaidėjų muštynės
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./„Pistons“ ir „Magic“ žaidėjų muštynės

Dar aštuoni krepšininkai, visi iš „Magic“ ekipos, diskvalifikuoti dėl to, jog kilus muštynėms paliko atsarginių suolą – tai draudžiama NBA lygoje po garsiųjų 2004 metais kilusių muštynių tarp „Pistons“ ir „Indiana Pacers“ ekipų, kai į įvykių sūkurį įsitraukė ir žiūrovai.

Vienerių rungtynių diskvalifikacijos skirtos šiems aštuoniems Orlando ekipos žaidėjams: Cole'ui Anthony, RJ Hamptonui, Gary Harrisui, Kevonui Harrisui, Admiralui Schofieldui, Franzui Wagneriui, Mo Bambai ir Wendelliui Carteriui.

Bausmes skyrus net devyniems „Magic“ krepšininkams, lyga priėmė sprendimą leisti atlikti jas skirtingose rungtynėse – priešingu atveju, Orlando ekipa nebeturėtų pakankamai žaidėjų artimiausiame susitikime prieš „Washington Wizards“.

„Scanpix“ nuotr./Franzas Wagneris
„Scanpix“ nuotr./Franzas Wagneris

Dėl to akistatą su JAV sostinės klubu praleis C.Anthony, M.Bamba, W.Carteris, RJ Hamptonas ir G.Harrisas, o sausio 4-ąją prieš „Oklahoma City Thunder“ nežais K.Harrisas, A.Schofieldas ir F.Wagneris.

Sudėjus visus 11 krepšininkų, jie dėl diskvalifikacijų neteks daugiau nei 500 tūkst. dolerių. Daugiausiai – apie 121 tūkst. dolerių – praras K.Hayesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius