Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 09

Painiau nei Eurolygoje: „pelikanų“ ir JV laukia žūtbūtinis mūšis dėl atkrintamųjų

NBA reguliarusis sezonas sekmadienio vakarą finišuos į kovas stojant visoms 30 komandų. Lygos gerbėjų akys kryps į Vakarų konferencijos lentelėje besistumdančias penkias ekipas, tarp kurių – ir Jono Valančiūno atstovaujami „New Orleans Pelicans“ (42-39), galintys finišuoti tiek penktoje, tiek devintoje pozicijoje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Visos Vakarų konferencijos komandų peštynės sekmadienį prasidės vienu metu – 22.30 val. Lietuvos laiku, o tikimybių, kaip gali išsidėstyti komandos, net daugiau negu prieš paskutinį turą Eurolygoje.

„Pelikanai“ paskutinėse 82-osiose reguliariojo sezono rungtynėse svečiuose grumsis su „Minnesota Timberwolves“ (41-40) komanda.

Priklausomai nuo šių ir kitų rungtynių baigtis, Naujojo Orleano ekipa reguliariajame sezone gali finišuoti nuo 5 iki 9 vietos.

Vakarų konferencijos komandų lenktynės
5. „Clippers“ 43-38
6. „Warriors“ 43-38
7. „Lakers“ 42-39
8. „Pelicans“ 42-39
9. „Timberwolves“ 41-40

Blogiausias scenarijus išsipildys, jei „Pelicans“ pralaimės Mineapolyje – tokiu atveju J.Valančiūno komanda tikrai liks devintoje pozicijoje ir įkrintamosiose turės laimėti dukart, kad patektų į atkrintamąsias varžybas.

Pirmasis jų varžovas Naujajame Orleane būtų 10-oje vietoje liksianti „Oklahoma City Thunder“ komanda, o pergalės atvejų „pelikanai“ žaistų prieš 7-8 vietų komandų susitikimo pralaimėtoją.

Pergalės atveju scenarijų „pelikanams“ yra gerokai daugiau.

Jei „Golden State Warriors“ (43-38) ir „Los Angeles Clippers“ (43-38) pralaimės paskutinius savo mačus atitinkamai „Portland Trail Blazers“ ir „Phoenix Suns“ komandoms, „Pelicans“ pasivys šias komandas pagal pergales ir bus aukščiau už jas turnyrinėje lentelėje dėl tarpusavio rungtynių pranašumo – tai reikštų penktąją vietą J.Valančiūno ekipai, tiesioginį kelialapį į atkrintamąsias ir akistatą su „Phoenix Suns“.

Šeštąją vietą „Pelicans“ užimtų, jei laimėtų patys, „Warriors“ laimėtų, o „Clippers“ pralaimėtų arba tuo atveju, jei laimėtų jie patys ir „Clippers“, o pralaimėtų „Warriors“ ir „Los Angeles Lakers“ (42-39), kurie žais prieš „Utah Jazz“ krepšininkus.

Svarbiausi NBA sekmadienio susitikimai

  • „Minnesota Timberwolves“ – „New Orleans Pelicans“
  • „Phoenix Suns“ – „Los Angeles Clippers“
  • „Portland Trail Blazers“ – „Golden State Warriors“
  • „Los Angeles Lakers“ – „Utah Jazz“
  • Visos rungtynės prasidės 22.30 val. Lietuvos laiku

Šiuo atveju atkrintamųjų pirmajame etape išvystume intriguojančią lietuvišką akistatą – „Pelicans“ su J.Valančiūnu žaistų prieš „Sacramento Kings“ su Domantu Saboniu, kurie jau užsitikrino trečiąją vietą Vakaruose.

Jeigu laimėtų „Pelicans“, „Clippers“ ir „Lakers“, o „Warriors“ pralaimėtų, Naujojo Orleano ekipa liktų septinta ir įkrintamosiose varžybose žaistų prieš „Lakers“ klubą turėdama namų aikštės pranašumą. Toks pat scenarijus įvyktų ir tuo atveju, jei „Lakers“ pralaimėtų.

Į aštuntąją vietą „Pelicans“ nukristų tuo atveju, jei reguliariojo sezono finiše laimėtų tiek jie, tiek visi tiesioginiai jų oponentai – „Warriors“, „Clippers“ ir „Lakers“. Tokiu atveju „pelikanai“ irgi žaistų su „Lakers“ įkrintamosiose, tačiau tai darytų Los Andžele, o ne Naujajame Orleane.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Po paskutinių rungtynių įvairiose pozicijose gali atsidurti ir kitos Vakarų konferencijos komandos.

„Clippers“ finišuos nuo 5 iki 7 pozicijos, „Warriors“ – nuo 5 iki 8, „Lakers“ – nuo 6 iki 8, o „Timberwolves“ – nuo 7 iki 9.

Paprasčiausia yra „Clippers“ ir „Warriors“ situacija. Los Andželo ekipa pergalės atveju garantuotų sau penktąją vietą, o San Fransisko klubas užsitikrintų mažiausiai šeštąją ir bilietą į atkrintamąsias.

Tiesa, sumaišties gali įnešti tai, jog abi ekipos veikiausiai norėtų išvengti akistatos su „Phoenix Suns“ ir Kevinu Durantu jau pirmajame atkrintamųjų etape, o ją lemtų penktoji vieta Vakarų konferencijoje, nes „saulės“ jau užsitikrino ketvirtąją.

Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Kevinas Durantas
Scanpix/USA TODAY Sports nuotr./Kevinas Durantas

Iš viso Vakarų konferencijos komandos gali išsidėlioti net pagal 16 skirtingų scenarijų.

Savo ruožtu kito lietuvio Domanto Sabonio atstovaujamų „Kings“ paskutinę reguliariojo sezono dieną laukia ramios rungtynės – trečiąją vietą jau užsitikrinę „karaliai“ nieko abejoms komandoms nelemsiančiose rungtynėse išvykoje susitiks su Vakarų konferencijos pirmoje vietoje įsitaisiusiais ir nebepajudinamais „Denver Nuggets“.

Dėl savo vietų yra ramios ir „Memphis Grizzlies“ (2), „Suns“ (4) ir „Thunder“ (10) komandos.

Intrigos nebeliko ir Rytų konferencijoje – nors šįvakar vienu metu (20 val. Lietuvos laiku) žais visos 15 ekipų, Rytuose aukštyn arba žemyn nebepajudės nė viena iš 10-ties atkrintamosiose arba įkrintamosiose žaisiančių komandų.

Jau dabar aišku, kad atkrintamosiose „Philadelphia 76ers“ (3 vieta) žais su „Brooklyn Nets“ (6), o „Cleveland Cavaliers“ (4) susitiks su „New York Knicks“ (5), tuo tarpu „Milwaukee Bucks“ (1) ir „Boston Celtics“ (2) lauks varžovų iš įkrintamųjų varžybų, kuriose „Miami Heat“ (7) žais su „Atlanta Hawks“ (8), o „Toronto Raptors“ (9) grumsis su „Chicago Bulls“ (10).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius