Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 28

Pasaulis lenkiasi LeBronui: į finalą jis nuvestų komandą ir su zebru, skrudintuvu bei bulve

Po šios kelionės net kai kurie NBA apžvalgininkai spjovė į Michaelo Jordano kaip geriausio visų laikų žaidėjo romantiką. 35 taškų, 15 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvių perdavimų pasirodymu „Cleveland Cavaliers“ vėliavnešys pranoko „Boston Celtics“ ir įžengė jau į aštuntą iš eilės NBA superfinalą. Krepšinio pasaulis lenkiasi LeBronui Jamesui.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

LeBronas jau 15 metų rašo dar nematytą krepšinio pasaką. Ir jos tęsinį išvydome praėjusią naktį Bostone, nors daugelis nebetikėjo, kad joje nebus padėtas taškas.

Kertiniu septintųjų rungtynių momentu tapo LeBrono blokas Terry Rozierui, kuriam užteko drąsos pasikėsinti į Karalių ore.

Bet LeBronas 24-erių gynėjui uždėjo tokį stogą, kad vėliau dar dešimtį sekundžių mirtinu žvilgsniu palydėjo priešininką kaip įkaltas už galinės linijos, nors visi kiti 9 krepšininkai jau buvo už vidurio linijos.

100-osiose savo sezono rungtynėse LeBronas žaidė be keitimų.

Jis pelnė 35 taškus (12/24 met.), atkovojo 15 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Jau aštuntą kartą iš eilės – devintą karjeroje, LeBronas žais NBA superfinale, bet tai gali būti įspūdingiausia jo kelionė į lemiamą etapą.

46 taškų per 46 minutes pasirodymu LeBronas ištraukė „Cavaliers“ į septintąsias rungtynes, o vėliau užvaldė Bostoną, nors „Celtics“ šiose atkrintamosiose buvo laimėję visas 10 namų rungtynių.

Tą jis padarė be traumą patyrusio Kevino Love'o – vienintelio Visų žvaigždžių rungtynių kalibro ginklanešio.

L.Jamesas išvedė į superfinalą ekipą, kurios antras ir trečias pagal gerumą žaidėjai – Jeffas Greenas bei JR Smithas, keitė 4 komandas per 4 sezonus arba buvo nereikalingas vidutiniokams „New York Knicks“.

Specialistai sutinka, kad tai buvo prasčiausia sudėtis, su kuria jis pasiekė kovos dėl čempionų žiedų ringą.

„Siūlyčiau kasmet duoti LeBronui vis silpnesnę sudėtį ir pažiūrėti, ar jis nuves komandą su skrudintuvu, zebru, vonios užuolaida ir bulve į superfinalą“, – šmaikštavo Joonas Lee iš „Bleacher Report“.

Septintosiose rungtynėse LeBronas taškais arba rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie 55 proc. „Cavaliers“ taškų. NBA finale jis žaidė 9 kartus, bet dar niekada nevedė komandos į lemiamą etapą su tokiu didžiuliu procentu.

Pastarasis rekordas – indėlis prie 49 proc. visų taškų, buvo pasiektas dar 2007-aisiais, kai LeBronui padėjo Žydrūnas Ilgauskas.

Socialiniai tinklai patvino nuo liaupsių LeBronui. Jam lenkėsi ir gerbėjai, ir NBA žaidėjai, kurie pasiekė lygą žiūrėdami ir žavėdamiesi Karaliaus žaidimu, ir net konkurentai, kurie buvo įtraukti į diskusiją, ar šie yra geresni už LeBroną Jamesą.

Tik penki žaidėjai iki LeBrono yra žaidę 8 iš eilės NBA finaluose. Tai – „Boston Celtics“ starto penketas, dominavęs šeštajame dešimtmetyje.

Daugiau nei 9 kartus NBA finale už LeBroną žaidė tik dvi organizacijos... „Los Angeles Lakers“ ir „Boston Celtics“ klubai.

LeBronas šešiskart iš eilės laimėjo septintąsias serijos rungtynes. Ir kai komandai jo reikia labiausiai, Karalius renka vid. 34,9 taško.

Gyvenk arba mirk rungtynėse LeBrono pergalių ir pralaimėjimų santykis 14-9 (Michaelo Jordano: 6-7).

Iš aštuonerių septintųjų rungtynių LeBronas per savo karjerą laimėjo bent šešias.

Joks sveikas LeBrono komandos draugas nelydėjo savo lyderio į finalą su dviženkliu taškų vidurkiu.

Joks kitas sveikas „Cavaliers“ žaidėjas neturėjo didesnio nei 2,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkio.

Pakeliui į superfinalą sunku įsivaizduoti sunkesnes sąlygas. Juolab kai sezono viduryje pasikeitė pusė jo komandos draugų. Visiškai pasikeitė komandos žaidimo braižas, o šios statistiniai rodikliai buvo vieni prasčiausių NBA.

Bet LeBrono nepaveikė net didžiausi sukrėtimai. Jis sužaidė visas 82 reguliariojo sezono rungtynes ir pirmavo pagal minučių vidurkį visoje NBA tiek atkrintamosiose, tiek reguliariajame sezone. Ir jis jau aštuntą kartą iš eilės pateko į NBA superfinalą, per šią seriją nepraleisdamas nė vienų rungtynių dėl traumos.

Mes taip seniai nematėme LeBrono finale, kad tada dar net nebuvo instagramo.

„Tai jo 15-asis sezonas...? 8 kartas paeiliui į superfinalą? Jaunuoliai, prižiūrėkit į savo kūną ir bandykite žaisti šį žaidimą kiek tik įmanoma ilgiau“, – jaunimui patarimą davė buvęs LeBrono bendražygis Imanas Shumpertas.

Savo istoriniu pasirodymu LeBronas vėl sugrąžino amžiną diskusiją: tai kas geresnis – jis ar Michaelas Jordanas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius