-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 09

Pasiruošimą NBA sezonui pradėjęs Domantas Sabonis: „Jaučiuosi komandos dalis“

Vienas perspektyviausių mūsų šalies krepšininkų Domantas Sabonis jau pluša treniruotėse Oklahomoje, o oficiali „Thunder“ komandos svetainė kviečia susipažinti su krepšininku iš Lietuvos. Vasarą su nacionaline rinktine praleidęs puolėjas džiaugėsi savo naująja komanda ir teigė, kad buvo priimtas išskėstomis rankomis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Vytauto Dranginio nuotr.

D.Sabonis 2016-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 11 šaukimu, tą pačią naktį iškeistas į „Thunder“, o vėliau jau šoko į lėktuvą ir pradėjo pasiruošimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

Tačiau lietuvis pagaliau pradėjo treniruotes Oklahomoje, o pirmieji jo įspūdžiai yra vien teigiami.

„Nuo pat pirmos treniruotės visi mane pasitiko išskėstomis rankomis, – pasakojo D.Sabonis. – Jau dabar jaučiuosi komandos dalis. Čia būti yra nuostabu.

Rinktinėje nesitikėjau rungtyniauti tiek daug minučių, tačiau treneris manimi pasitikėjo, – olimpiadą prisiminė lietuvis. – Kalbant apie Gonzagos universitetą, tai turėjau puikų sezoną. Tai labai gera organizacija. Man pasisekė, kad buvau tos komandos dalis, nes be jų man būtų nepavykę taip žaisti.

Gali būti, kad savo sugebėjimus paveldėjau iš tėčio. Jis yra mano pavyzdys, o aš jį labai gerbiu. Kiekvieną dieną jis man duoda nedidelių patarimų kaip tapti geresniu. Todėl man labai svarbu rungtyniauti už savo šalį, nes Arvydas taip pat yra ten ir gali man pagelbėti.

Aikštėje noriu tik pergalių. Galiu vykdyti trenerių nurodymus ir atlikti tai, ko jie prašys. Galiu apsiginti, atkovoti kamuolius ir atlikti perdavimą.

Praėjusį sezoną akylai stebėjau Oklahomos krepšininko Steveno Adamso žaidimą, todėl labai džiaugiuosi, kad jis bus mano komandos narys. Galėsiu iš jo daug ko išmokti.

Jau teko pajusti, kad NBA žaidimas bus visai kitoks nei universitete. Tai labiau fizine jėga paremtas žaidimas, o man dar reikia daug ko išmokti gynyboje. Tačiau čia yra Stevenas ir treneriai, kurie man ketina pagelbėti.

Iki treniruočių stovyklos pradžios ketinu tobulinti visus savo žaidimo aspektus. Esu naujokas, todėl turiu įdėti labai daug darbo.“

Oficiali „Thunder“ treniruočių stovykla prasidės rugsėjo pabaigoje, o pirmąsias ikisezonines rungtynes Oklahomos ekipa žais spalio 11-ąją Dalase.

Reguliariųjų sezoną D.Sabonio komanda pradės spalio 27-osios naktį Filadelfijoje prieš vietos „76ers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius